castoropollux

Not just another WordPress site

Kontrollera Alternativ Behandling?

with 5 comments

Hur var statistiken för några år sedan nu igen? Det dör fler av själva cancerbehandlingen än av sjukdomen. Läkarkåren blandar mediciner i allt mer förfärande mix. Kåren skriver ut ”lyckopiller” så fort de får chansen till barn, ungdomar, vuxna och äldre dessa arbetar under statlig kontroll men också under vinstintresse. Man blandar neuroleptika och antidepressiv medicin och tar inget anvar för konsekvenserna.

Socialstyrelsen anmodar förskrivarna att ordinera mindre medicin, mer terapi åt deprimerade. Hjälper det? Hur kommer det sig att kåren inte kan räkna ut det själv, behöver de en morsa?  Är utsagan från Socialstyrelsen smäll på fingrarna? Har den bättrat sig sen, kåren?

Kontrollen fungerar inte ens nu!

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6313799.ab

 

Written by CastoroPollux

27 december, 2009 den 12:45

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag förstår inte varför man inte utbildar terapeuter på löpande band och anställer på sjukhus, på skolor, och lite här och där, för att jobba genom samtal med att få bort depressioner, ångest mm. Det finns för få terapeuter, och utbildningen till att bli detta är alldeles för dyr. Just nu kostar det också skjortan att gå till en terapeut! VArför är det så? Varför bryr man sej inte lika mycket om psyket som om resten av kroppen? Konstigt…

  erviluca

  27 december, 2009 at 12:48

  • Förlåt mig men vården hävdade redan för 20 år sedan att terapi var dyr. Då var medicin inte dyr. Idag är bilden en helt annan, priserna har stigit 1000% och mer men effekterna av medicinerna visar sig ha varit en produkt av marknadsföring snarare än reell bot. De gamla mediciner fungerade lika ”bra eller dåligt”, jag föredrar det senare uttrycket eftersom erbarmligt lite hjälp kommer av medicinbruket. Det finns inget som så fort hjälper människor att hitta sig själva som dynamiken i en grupp ledd av utbildade individer.

   nenne_bl

   27 december, 2009 at 13:00

 2. Samtidigt lobbar läkemedelsbolagen för allehanda förbud och restriktioner för naturmedel och vitaminer. Hur många ligger eller har legat på sjukhus pga naturläkemedel? Vitaminer?Johannesört kan numer inte köpas i den vanliga flaskan löst i alkohol. Det här lyckades man förbjuda pga alkoholen? Naturläkaren hade i praktiken inget utskänkningstillstånd…Samtidigt skrev tidningarna skräckhistorier om vad som kunde ske om Johannesört blandades med vissa mediciner. Med den logiken kan ju folk inte anförtros en kniv,hammare för att inte tala om vad de skulle kunna göra med en skruvmejsel…Mig veterligt finns det ingen naturläkare som delar ut sina preparat utan att ha fått en fullständig beskrivning av sjukdomen och vilka behandlingar patienten genomgått.Läkemedelsbolagen gör sig av med konkurrensen med hjälp av politiker som uppenbarligen har svårt att få tag i fakta eller blint undviker dem.

  nenne_bl

  27 december, 2009 at 21:43

 3. Alla terapier är inte heller bra. Det finns anledning att t ex granska KBT, som nu ska vara lösningen på allt.

  Doktorinnan

  27 december, 2009 at 21:52

 4. Förmodligen för dem som använder det de kan inte se att det mest är ett modeord. Det finns onekligen många fler anledningar att undersöka vårdens behandlingar. Har inte denna fått utrymme mest för att den är effektiv och med det billig. Faktorer som alltid styrt vården utan större hänsyn till vare sig resultatet eller den behövande.

  nenne_bl

  28 december, 2009 at 16:27


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: