Castor o Pollux

Not just another WordPress site

Omkring tvivlen på att bli Pappa

with 2 comments

.

Omkring tvivlen på att bli Pappa

Skrev detta som en kommentar på annan plats i bloggen. Varför inte ta med det till min egen.

Bli pappa är bland det bästa som hänt. När vår dotter kom till världen hade panikångest mer eller mindre bestämt tillvaron åren och dagarna för mig. Vården saknar konstigt nog expertis än idag men det var värre då.. Alla undrar givetvis varför skaffa barn då, det är en korrekt reflektion, men det är kanske inte riktigt alltid saker och ting blir som man tänkt. Jag hade hellre väntat. Bodde på behandlingshem då men var med under förlossningen. På helgerna var jag hemma och deltog i fältarbetet, bytte alla blöjor, hade ingen mjölk själv men det gick att ordna på spisen.:) Att ha ett litet knyte på armen och låta henne vila där, äta, gav mig de finaste och mest gripande stunder jag vet och alltid kommer att minnas. Det är det närmaste amningens känslor och intryck en pappa kan komma och det bär vi med oss. Vår flicka smälte mitt hjärta och röjde undan de värsta tvivlen på att jag skulle duga som far. Mitt livs start var svår och ändå hände saker som jag inte kunde föreställa, förvänta mig eller förutse skulle ske. Vår relation växte och jag med den för vi fick ju kontakt!. Jag hade en jobbig uppväxt, definitivt inget att skryta med, utan en barndom i traumatisk tystnad utan stimulans, glädje eller verkligt intresse från omgivningen, så här fanns ingredienser som kunde utgöra hinder men terapin och min egen vilja till och behov av förändring gjorde mig till en aktiv deltagare och nöjd betraktare av alla personliga framsteg. Vad jag missade grovt i form av uppmärksamhet och personlig utveckling i barndomen med två föräldrar som sällan eller aldrig ens var sams och en skilsmässa i nio års ålder omvälvd med 60-talets skam och mammas allomfattande osäkerhet, kunde istället tas igen och jag njuta av i form av positiva överraskningar och upptäckter av min papparoll och min person. Hon var stormförtjust i pappa och pappa i henne. Vem vill förstöra möjligheterna till något sådant?

20120927. Utom en bittert besviken mor? Det bästa beviset på hur rätt man har i att lämna någon är hur de beter sig efteråt. Där bekräftas varenda ställningstagande om hur plågsam personen var att leva med i det som sker när förhållandet tar slut. PAS har ju sin grund i dåligt självförtroende och ett sökande efter bekräftelse, men utan villkoren att det inte går att smita förbi priset det kostar att skaffa sig ett bättre. Det är ju beklagligt att inte vilja bli en bättre, starkare människa och en persons stolthet blir också dess fall. Att göra barnen till krycka och en lojal knekt är inte bara en dålig utan förödande metod. Det borde socialen veta, men de har väl aldrig haft beteendevetenskapliga termer på menyn. De äter ju hellre på bittra tallrikar i sann feministisk hat-anda om alla mäns outgrundliga farlighet, svek och våld. Sedan tror de att allt som serveras smakar likadant. Det är konsekvensen av ensidig ”kost”, sinnet blir enögt och hör bara det som det vill höra….

Så fanns det något för Familjerätten i JKPG att reagera på?

På dessa referenser nedan svarade företrädare. Barn säger så mycket och vad var det barnet sa?

Jo ”Jag måste berätta allt som hänt hos pappa, annars blir mamma arg”.

”Om jag säger att det varit roligt hos pappa blir mamma ledsen”.

”Pappor ljuger”.

”Men pappa du är ju snäll”.

Familjerätten fann ingen som helst anledning att undersöka så specifika uttalanden,de flesta skulle finna djupt alarmerande, men de passade på att håna mig, förakta mig och kalla det sjuka fantasier.

Hur föremålet för vad de kallar Barnets Bästa kunde göra bort sig i varenda domstol hon uppträdde i undviker givetvis Familjerätten nogsamt att reflektera över. Hon gjorde ju inte bara skandal av Familjerätten utan en purfärsk utredning inlämnad till BUP smulades sönder när föremålet gjorde parodi på sig i Länsrätten och bevisade sin hänsynslösa attityd mot vårt barn. Inte heller detta flagranta tilltag tvingade fram någon helomvändning hos Familjerätten. Trots förlusten och domen om att vid vite av 5000 Kr per tillfälle överlämna dottern för umgänge togs ingen notis om hur detta kunde hända med en utredning från BUP till 100% för alla sjuka anklagelser som lades mig till last. Så föremålet överklagade till Kammarrätten och förlorade igen. Dömdes att betala mina rättegångskostnader där och drog sedermera tillbaka överklagan i en förhoppning att slippa stå för mina advokatkostnader. Tydligen ansåg Kammarrätten domen i Länsrätt vara av sådan dignitet och förlusten en skandal att hon tvangs ändå betala min advokat… Kvälja dom är inget nytt för Socialtjänsten i Sverige. Det är vardagsmat att deras ogrundade fantasier, groteska beslut på löst underlag vandrar genom domstolar som bekräftelse på att de kan bryta mot lagen, hålla sig till godtycket hur länge som helst och mot allt bättre vetande..

Meddelandet till Chefen för Familjerätten om att mamma inför personal på fritids skrikit kränkande otrevligheter om pappa till vårt barn ändrade inget i deras förhållningssätt. Det enda de gjort sig skyldiga till var att skicka ett glatt kort på tösen med en hälsning till pappa. Vem som är sjuk och bryter mot lagen, krossar ett barns sanna glädje över sin pappa, i det här behöver ingen undra över. Varför Socialen kan upprepa detta att lita på tarvliga karaktärsmördande personbeskrivningar i Tranås behöver ingen undra över. Polismyndigheten har hjälpt mindre nogräknade med trakassarier, ofredande dag & natt i 15 år vartill jag tvingats flytta flera ggr. Utsatts för sabotage, trakasserier på kolonien. Utan att Pilismyndigheten för berättat om lagrummet Personlig Förföljelse. Hur de lyckats låta bli att använda med tanke på beskrivningarna jag fått övergår givetvis polisens förstånd. De var ju fullt upptagna med sin Självuppfyllande Profetia. Trots alla rättsskandaler i sverige med människor som fått resning efter åratal i fängelse på domar som uppenbarligen saknade bevisning, har jag kunnat utsättas för Grovt Förtal, trakasserier, sabotage i över 30 år nu. 2 våldsamma överfall, ett försök att träffa mig i huvudet med en Boulekula på kolonin. Det enda polisen är missnöjd med är att jag inte motsvarar mina antagonisters otaliga beskrivningar & deras tarvliga förväntningar. Om några rasister med en pervers sadist som bästa kompis inte bara kan få Socialen i Tranås på fall så är det givetvis ingenting mot vad en bitter psykopat kunde få hjälp med i Jönköping i 10 år. Att krossa ett barns uppväxt och kalla sig kristen är minsann en bedrift, när ljuga och bedra är poängen.

,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Underbar blogg och starkt skrivet. Så skulle det alltid vara. Alla föräldrar borde ta chansen som du gjorde och verkligen älska sina barn.

    Gilla

    Lindalou

    2010-01-02 at 21:01

    • Du värmer gott! Hade jag inte tjatat om terapi vet jag inte var mina fötter befunnit sig idag. Jo vi hade det jättebra när vi träffades och jag var stolt.Ville gärna berätta fortsättningen den kan man inte tro.

      Gilla

      nenne_bl

      2010-01-02 at 21:59


Lämna gärna en kommentar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.