castoropollux

Not just another WordPress site

Obama

leave a comment »

.

Säga vad man vill om fler föregående presidenter. En efterlängtad president var Obama. Inte bara för en stor grupp Amerikanen utan också en darrande och osäker omvärld. En värld av växande terror. Med så många fiender kanske en charmkurs vore tillämplig? I alla fall för schack pjäserna i bakgrunden, de som inte får plats med sina pengar i en vanlig plånbok eller bank.

Synd bara att den ekonomiska krisen mer eller mindre hamnade i hans knä. Lånekarusellen kan ju inte annat än kallas planterad och planerad. Det var bara fråga om när den skulle brisera…

På detta vis har en grupp oefterhärmligt giriga i båda lägren kunnat försäkra sig om att inga större samhälleliga förändringar hinner ske på lång tid. Eftersom lån nu ska finansiera en del av de få reformer som det blir utrymme för så innebär det senare att långivarna bestämmer fortsättningen.

Att kalla Obama för kommunist för att han vill reformera de bristfälliga sjukförsäkringarna visar på enastående lågvattenmärken i politiken. Argumenten är väl inte särskilt starka heller om inget annat än spöken ska skrämma folk.

Det är en tråkig attityd att ständigt smutskasta en av de bästa personligheter denna post haft. Är det kasta åt vargarna vad de vill äta? Ge folk vad de vill ha?

Fredspriset hade aldrig kunnat ges till Buch, varken den förre eller den senare. Jag anser att Sverige ska lämna Afganistan, vi har inte där att göra och ingen annan heller. Hur vi kan stödja ett land, som sprider så mycket lögner om länder de vill utöva utpressning eller gå i krig mot, anser jag vara inte bara osmakligt utan också bädda för samma utsatthet som de.

Det har och kan diskuteras hur priset kunde gå till Obama i förväg, men det är väl i alla fall bättre att ge det till någon som kan använda huvudet. Motståndet inom landet är vad de ekonomiska intressena anbelangar stort och de finner säkert på metoder för gnälla än mer över eventuella förlorade miljarder.

Barack Obama har gjort ett djupt bestående intryck på mig. Vämjelsen och illamåendet andra individer satt får stå för dem men som sagt ett system kan manipuleras, så och en president och ett folk, en hel värld.

Det är starka krafter igång för att göra hans arbete så svårt och tungarbetat som möjligt och att så lite resultat som möjligt kommer majoriteten av det Amerikanska folket tillgodo.

Det kan kanske tyckas att jag gick över gränsen med ett inlägg i en blogg. Jag kanske balanserar på en egg men det är väl inte bara upp till betraktaren att välja om uttrycket var illa ment eller om det handlade om den generella smutskastningen/kampanjen mot en av de mest efterlängtade Presidenter detta land fått, för att inte säga resten av världen.

Jordmånen bereddes, hans händer är i stort sett bakbundna…..

Jag kan bara beklaga att girigheten är en sån självklar egenskap i medvetanden och de är beväpnade med media, underrättelsetjänster, mindre nogräknade, vapenlobbyn och dess industri.

I vårt land, vårt eget land kan väl ingen annan än egoismen hylla den aktuella politiken. Dom har sina anhängare…..som bara känner att de finns och syns om de har mer.

Amerikaner har haft viljan till frihet långt innan Martin Luther King sköts till döds, de som bara hade sin egen frihet för ögonen sköt ihjäl honom och alla som hoppades på förändringar i ett djupt rasistiskt land försattes i chock och sorg. Malcolm X sköts också ner i ett land som älskar friheten men aldrig accepterar att alla delar den. Kennedys offrades för samma principer. Deras eftermälena har också utsatts för smutskastning.

Konstitutionen säger att alla människor är värda lika mycket! Många vill väl protestera mot att det inte är så.

Den maktfullkomlige vill att frihet endast existerar som en illusion. Nåbar på villkor att inget hotar deras existens. Då blir den inte särskilt mycket värd.

Vad har vi sett? Ja som ett exempel, månens baksida, det var väl något. Under tiden dog ännu fler av dunkla skäl.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

5 januari, 2010 den 23:03

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: