castoropollux

Not just another WordPress site

Häxjaktens Logik 1

with one comment

.

Häxjaktens Logik 1

Har inte mycket förtroende för en del kristna… Det gäller ju inte alla, absolut inte, det finns mycket goda människor i alla läger. Dessutom har jag ju träffat flera och kan ju därmed garantera mitt påstående om de senare såväl som de förra. Hoppas bara det finns fler av de senare. Den här berättelsen kan tjäna som ett exempel för verkligheten.

Det var en kristen kvinna som gjorde umgängesrättsutredningen. I den står svart på vitt ”han har badat naken med barnet, duschat naken i trädgården”. Framställan som misstänkliggjord saknar inga antydningar alls. Raka rör leverera de, ja järnrör på sätt och vis. Sanningarna är brutala och synnerligen korkade..

De ville vidare på vårdnadshavarens uttryckliga begäran för umgängesrättsutredningen inte att barnet och han träffades så de kunde se hur han och barnet fungerade ihop ”tyckte det var onödigt”.

I Tinget fick självaste utredaren frågan om hon hade barn och om hon hade baddräkt på sig när hon badat sina egna. Ja, och sedan nej, svarade hon, men hade ändå inga problem att i en umgängesrättsutredning påstå det om pappan…och framstod som inte så lite löjlig i sin figur? Den andra utredaren hittade inte ens i sin egen umgängesrättsutredning.

Vårdnadshavaren hade i åratal skaffat sig uppmärksamhet genom att sprida uppgifter om, när hon i vuxen ålder träffat sin far första gången höll på att bli förförd av honom. Till slut tillät sig han sig under deras bekantskap att tvivla på hela sakens natur. Inget av alla hennes påståenden om föredettingar, hennes fader eller annat hade anmälts? Däremot viskats om i dunkla utrymmen till följsamma öron under minimal belysning.

När hon för att hindra umgänge inför öppen ridå anklagade honom för att vara opålitlig (incestuös!), Kopia av brev till eget ombud Livet efter detta. För att han tvivlade på hennes berättelse, sitter motparten själv i rättslig instans och säger ”min pappa kysste nog mig på bägge kinderna för han är från ……..”? Vad föregick en så klarsynt beskrivning av ett reellt övergreppsförsök? Ja, inget särskilt, annat än åratal av ensidigt bråk och ogrundade beskyllningar om otrohet, påståenden om hot, incest, svek , listan är alldeles för lång och allvarlig för att nämnas i sin helhet. Allt under ett tak och fullständigt understödd av en socialtjänst med en paroll i sinnet och för ögonen av ”barnets bästa”, i hans ögon borde det kallas en bindel…. (Dessutom jagade man honom med blåslampa, men aldrig de uppenbara fadäserna kommande som fontäner ur ett annat sinne. Det skulle ju för ett barn flera tortyrår senare visa sig att de ansvariga ställde inga seriösa frågor. INTE EN ENDA om underliggande motiv, skäl eller avsikter… Av alla de diagnoser sjukvården satte på pränt var nog ”det hopplösa fallet ändå det värsta. Fast på ett privat behandlingshem gick det alldeles utmärkt att hitta liv, intresse, fader och föräldraskap, glädje, entusiasm av valörer aldrig i barndomen upplevda. Dessutom en behandling helt utan mediciner??? Sådan hjälp vara ju kan ju de flesta förstå, dessutom blev man ju med självinsikt och självkännedom en jävel på att genomskåda andra.. Verktygen för att ta sig ut ur skalet följde med leveransen.)

Kanske var bindeln nerdragen över öronen också för ingen reaktion kom av en ung förskolerösts olika uttalanden, med samma tydliga andemening;

jag måste berätta allt som hänt hos pappa, annars blir mamma arg

om jag säger att det varit roligt hos pappa blir mamma ledsen

pappor ljuger

..men pappa, du är ju snäll” …som svar på alla paket hon fick på sin födelsedag..

På ovanstående citat var svaret från socialsekreteraren  ”barn säger så mycket”! Ja det gör de faktiskt och det kan vara riktigt roligt också oftast. Dessa få sentenser berättar en hel del annat minst sagt. De vittnar om korsförhör, en mindre tortyr och ett tvång, som givetvis får svåra konsekvenser för ett barn som träffar sin far, men givetvis inte för ett sinne försäkrat och vaccinerat till skydd för sin övertygelse och mot alla avvikande intryck….

Dessutom stod det snart klart att mamman förstått att barnet berättat för pappans flickvän och snart fick inte heller hon vara förtrolig. Ja, det var rena tortyren..

Påstod pappan att ”det verkar som mamma talar illa om fadern” så svarade de med skyddshjälmen ”barnets bästa” att det var inbillning. Utan att dölja sin underton av hån eller föraktfullt tal om sjuklig inbillning.. Det kan det kanske varit om inte flickan mådde allt sämre. Tappade sin glädje och leklust. Redan bråkade med andra mindre barn. Hamnade i bråk med många. Om vilket vårdnadshavaren sa och dottern upprepade ”mamma har sagt, om jag slåss får jag skylla mig själv”. Inte heller det uttalandet överlämnat till omsorgen orsakade några omvälvande förändringar i verksamhetens riktning. Inte heller ändrade det deras fullständiga nonchalans över barnets situation. Allt hade ju en ”naturlig” förklaring, pappan. Skulle det varit sant skulle allt gått väl när väl kampen varit vunnen. Pappa väl var borta ur bilden… Så visade det sig heller inte vara och varför skulle det kunna göra det. Den otrygga miljön var ju ”hemma”.. Barnets och socialtjänstens eget Bästa och man bortser från fakta..

Där satt vi med våra sagoböcker, band och allt som hör en barndom, en tryggare, rikare uppväxt till. En inredd lekstuga, egenhändigt snickrade möbler, ett flickrum med en tyst stereo. En uppväxt som aldrig var min, till ingen nytta.. I en annan del av världen bredde en öken ut sig, växtligheten dog ut, brunnen torkade. Himlen blev grå. Barnet trodde som tonåring inte alls på gud. Så konstigt, så religiös som mamman trots allt var.. Nästan för bra för att vara sant.

Givetvis hejades detta på i samhället av de mindre nogräknade. Nog blev de första de sista. Ryktena gick i svang. var han inte farlig, var han inte en misstänkt och med det uppstod distansen. Den de av underliga skäl skyllde honom för..

Fast en fader, gripen av mer och mer av sorg och bedrövelse över misshandeln och våndan barnet utsätts för, blir väl allt svårare att kommunicera med, särskilt som historien på ett kusligt sätt upprepar sig…… Den barndom han inte ville skulle upprepa sig anförs av självutnämnda goda krafter.. Bekymrade om snart sagt ingenting.

Häxjaktens Logik II

.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nu har ju inte detta med ditt inlägg att göra men jag har fått svar från SMHI. Pinatubo hade ett utbrott 1991 fast han som svarade visste inte ifall det hade påverkat solnedgångens färg här men det kan ha varit det.:-)

    Lindalou

    7 januari, 2010 at 15:22


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: