castoropollux

Not just another WordPress site

Häxjaktens Logik 3

leave a comment »

.

Häxjaktens Logik 3

För den nyfikne så kommer här en kortare och komprimerad beskrivning. Hans barndom präglades verkligen av brist på kommunikation, inget egentligt inre liv, inget eget tänkande och absolut inget språk. Inte som Aspberger, inte som autistisk. Det var tyst…. förmodligen mycket tyst och slutet, ingen initiativförmåga av brist på uppmärksamhet, mycken rädsla och alldeles för mycket bråk. Fick eksem över hela kroppen vid sex månaders ålder. Där någonstans vändes allt inåt och världen försvann.. Det skulle ju inte komma bli det enda problemet..

.

En fader som inte ville att hans barn skulle ha en lika dålig uppväxt som hans och nu såg många möjligheter att vända sitt liv mot något nytt och mycket starkare. Så väl lyckades behandlingen som enligt vården och läkemedelsbolagen inte finns, inte fungerar, och inte leder någonstans.. Dessutom stämplad som hopplöst fall.. Det måtte vara fruktansvärt i deras ögon att bli medicinfri och få förhoppningar om en framtid, att finna vägar till sin inre rikedom och kunna sluta se allt i svart. Att få kontakt med sitt eget inre barn och finna glädje, nöje, stolthet och tårar kan väl inte annat än vittna om ett annat liv och ett nytt. Särskilt som det gamla inte innehöll några känslor alls. Förmågan att få kontakt med sitt eget barn som aldrig fanns under den egna uppväxten kan kanske säga oerhört mycket om vad som hänt. Att nu kunna roa sin egen dotter, att fånga hennes uppmärksamhet, hennes förtjusning till att bara höra henne säga pappa med all den kraft förtroende och tillit kan göra.. Jag kan säga att livet var fattigt under hela denna uppväxt och helt utan stimulans. Att det absolut inte fanns ett intellektuellt liv eller tänkande ens, är ingen underdrift. Inte heller fanns förmågan att skapa kontakt, utveckla relationer med resten av världen inklusive föräldrar, släkt eller skolans värld.

Att få panikångest upp i åren med en sådan uppväxt är kanske alldeles för lätt. En försenad faktura med en helvetes ränta.. Visst måste det bli panikångest, osäkerhet, rädsla av att inte kunna anförtro sig eller kommunicera sin otrygghet och vånda.

Det har skett stora saker med denna person, en förvandling, en utveckling av förhoppningsvis allt vanligare slag. Ett språk vuxit fram, en insikt, en djupare förändring. Inte på grund av hans familj eller uppväxt utan mera trots dessa. De finns ännu idag, hans syskon och fortsätter sin resa mot bättre förstånd och självbedrägeri. Fortsättningsvis straffande den som de aldrig kunde acceptera eller förstå och särskilt inte skaffa hjälp. Sin övertygelse till trots kan de ju nu inte tillerkänna någon en förvandling eller förändring heller trots texterna, massan, känslorna..

.

Så hur kan man stå sig slätt mot en härsken och ovanligt lätt övertygad socialtjänst? Den som trodde att akademisk utbildning lär något om urskiljning, de grundläggande frågorna hur, när, var och vem har nog inte förstått det där med fördomar, förutfattade meningar och för många individer värdefullt för deras omdöme..

Vad hjälper det mot ingrodd övertygelse om vad som är rätt och vad som är fel? Vad hjälper det mot en flock av korkade individer som med filosofin ”män är troligtvis sämre än djur” fortsätter att begå övergrepp i akt och mening och i full övertygelse om ”barnets bästa”. De borde väl kalla det barnets basta för få barn blir särskilt lyckliga av socialtjänstens villighet att låta sig mjölkas av snart sagt vem och vad som helst.

Efter år av plågsamt och av modern pressat umgänge så vägrar dottern komma.

Tiden har präglats av en instans klädd mer eller mindre i hockeyutrustning som skickat myndighetspapper med ex lydelsen. ”mamman har kontaktat oss och vill inte att du skickar så många vykort, hon vill inte heller att du och din flickvän på vykorten hälsar till dottern”. Konstigt nog sa Länsstyrelsen att ”sådant här skulle inte Socialtjänsten ägna sig åt”, som om han var förvånad över det? I deras ögon borde väl han varit för sjuk för att inse detta uppenbara faktum av maktmissbruk! Det ringde klockor på alla möjliga sätt för denna instans, men inte vaknade de!

Samma kommun meddelar att from nu har mamman bestämt att flickan ska bestämma när umgänget ska ske. Hon har så mycket annat för sig på eftermiddagarna, på frågan varför ett barn har aktiviteter varenda kväll lämnas inget övertygande svar, det brukar inte lögner ha. Invändningen att det redan är ett begränsat umgänge är inte giltig. Den stora frågan, hur dottern som aldrig fått bestämma något, plötsligt kan ha egen vilja lämnas hängande i luften. Barnets bästa.

Samma Länsstyrelse fällde samma kommun för att gjort en ”utredning, rörande skydd av barn” (mot pappan) som vid granskning saknade grund??? Det fanns ingen skriftlig anmälan ens..  De fälldes för att ha gjort förhör med en behandlingshemsföreståndare per telefon. Vilket uttryckligen inte får tillgå så utan ska ske skriftligen. Alltså var hela utredningen en lögn och ett falsifikat. Enbart tillkommen för att hitta fel och brister. Till det hade behandlingshemsägaren lämnat grava anklagelser i journalerna som nu fanns hos socialen. Anklagelser denne inte kunde förklara inför Länsstyrelsens utredare mig eller min kontaktperson. Dessutom påstods det att jag skulle vara ”omnipotent”*. Dessutom försvann socialnämndens beslut och protokoll från mötet inför antagandet till behandlingshemmet ur hans journalanteckningar. Behandlingshemmet fälldes för att ha brutit mot tystnadsplikten. De borde fällts för att förmodligen lämnat ut hans journaler. Journaler som inte innehöll en enda rad som ledde till tillfrisknande eller adekvat behandling. I socialens frivola händer blev det som ingenstans ledde givetvis bly .

Från fritids berättades det att mamman, inför personalen, talat mycket illa om pappan direkt till barnet. Påtalad om det olämpliga i det blev svaret att ”det skulle de inte lägga sig i”.  Sagda kommun underrättades per telefon om händelsen som ju var en bekräftelse på pappans farhågor om vad mamman höll på med. ”Har inte personal tystnadsplikt” sa sektionschefen. Ignorerande det faktum att det redan låg lagförslag om att personal skulle vara skyldiga rapportera missförhållanden. Här var alltså inte det viktiga att barn skulle skyddas utan att mamman skulle få fortsätta utöva sin terror och sin svartmålning av pappan. Skriftligen hade ju den samvetsömma legat illa till så någon anmälan kunde alltså inte skickas in. Fast då ska man ju jämföra med vad kommunen alltså ägnade sig åt när det gällde mamman som kunde få igenom snart sagt vad som helst. Vem som gjorde eller på vems uppdrag man påstod sig ha grund för en utredning enligt paragraf 33 rörande skydd av barn, kom aldrig någon klarhet i. Å andra sidan bröt man i utförandet mot alla regler så där visade man sig verkligen från den rätta sidan. Inga medel eller åtgärder undveks för att göra det de ansåg var rätt. Att sedan samma vårdnadshavare, enligt advokaten gjorde parodi på sig, avslöjade sig som fullständigt hänsynslös adderar just den substans som alla lagöverträdelser kommunen de facto gjorde sig skyldig till innan scenariot i Länsrätten.

Han gjorde en anmälan mot mammans kristna stödfamilj som deltog i umgängessabotaget på sätt att de på en lista rörande 4 månader framtida umgänge inte kunde samordna hans umgängesdagar med sina, för han fick ju inte hämta sin dotter hemma? Hans resväg (?) 64 kilometer tor x2. De slank undan iom att de ändrade datum efter hans kritik? Fin familj! Utan en enda dom om hot eller annat utverkade socialen godtyckligt bestämmelser som underblåste konflikten och flickans attityd. Socialen är garanterat en skrämmande självsvåldig instans.

Dessutom såg mamman till att sabotera alla möjligheter att etablera kontakt med barn i pappas hemby. Ringa runt till alla och misskreditera, förfula och förtala pappan på alla sätt. Detta stod ju klart långt senare och var inte den första platsen heller. Där det varit dotterns uppgift att ta reda på vad grannar hette och hyresvärd.. Alla konstiga blickar, allt undvikande av kontakt fick den onaturliga förklaring det ändå hade..

Vad en dotter upplever av sin fader i en sådan här situation där mamman på lösa grunder kan anklaga pappan för hot också vidare, underblåsa relationen med alla de godtyckets vidriga möjligheter illvillighet, hämndlystnad levererar, saknar väl all beskrivning. Flickan fick givetvis lida alldeles för svårt av hänsynslösheten. Fik sin uppväxt hårt trängd och förstörd. Det vittnade redan problemen med mobbing redan på dagis och fritids för att kunna fortsätta i skolan och snart leda till skolk, dåligt sällskap och missbruk.

Hans nybadade själ gick genom en stenkross och höll på att äventyra all den framgång terapin utgjort. Hans liv höll på att få en ände av bara stressen, ångesten och chocken, inte bara en gång utan flera. Sorgen och hånet från dem som kunde stoppat mammans terror, ska eka länge, göra barnets och hans nyfunna framtid till ett helvete i ptsd. Släkten familjen höll sig på avstånd så att de inte riskerade smutsa ner sig pga den son, syskon de aldrig brydde sig särskilt mycket om ens under uppväxten. Ingen tog tag i det tysta intetsägande livet och sökte hjälp för dennes räkning.. Och hans förlamning, vanmakt bara växte. Dess bekräftelse på att släkten valt rätt blev inte mindre förödande… De värsta beskyllningarna var faktiskt tvivlen och avståndstagandet de inte underlät sig att presentera och snart var rollen som besvärlig släkting ett än värre obehagligt faktum.. Att jag råkat illa ut på socialen var ju mitt eget fel… Att jag träffat denna människa var mitt eget fel. Att inget förtroende någonsin fanns för familjen i något läge är inte så konstigt utom jämfört med normalfallet. Här fanns ingen man vände sig till med problem, då var man jobbig..

Häxjaktens Logik 4

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: