castoropollux

Not just another WordPress site

Häxjaktens logik 5

leave a comment »

.

Häxjaktens logik 5

Historien om hur alla grannar dit han flyttade, församlingar och hans arbetsplatser annekterades i akt och mening för att hitta anhängare åt sin övertygelse, är en studie i ytterligare karaktärsmord Hitchcock hade kastat sig över. Den skulle kanske orsaka än mer vånda att tillfoga ännu mer till denna långa tirad, som du hoppas är påhittad och dålig kanske sjuk fantasi. Här finns i den fortsatta historien ännu mer av skenhelighet, falska anklagelser och ett nytt par som fick sin kärlek förstörd. För mamman påstod ju på fullt allvar att pappan var så farlig att han skulle ha vara en presumtiv mördare. Listans längd och omfång borde ju göra den minst intelligente tvivlande om motiven hos någon som både skaffat barn och bott ihop med denne man, men inte på socialen. Inte under korset, övertygelsen under tron heller..

Om någon är förvånad över att vara i livet så är det han. Givetvis är många andra besvikna. Å andra sidan kan man ju inte säkert veta om de förstått någonting. Pöbelns motor brukar ju inte vara fakta. Detta för att de självförbrännande existenserna är ju mer intresserade av att hitta något som hettar upp dem och sedan går ju allt av sig själv. Åtminstone tills nytt bränsle behövs. Fakta smälter i deras närhet och plötsligt brinner ju allt till fog och syre för deras inre lågor. Fördomar är ett otroligt bränsle. Förmodligen av samma lättantändliga kvalitet som fnöske. Det går att missförstå skapelsen underverk. Gud la inte ner evigheten i våra hjärtan utan fnösket…

Tacksamheten över dem som kunde och aktivt gick in för att rädda hans liv är djup och grundligen varm och dessa är förtjänta av mycket mer respekt än vad de fått av sina likar. Det borde ju varit släkten men tyvärr lyste den och de med sin frånvaro.

Att komma ur ett lättare missbruk, depression, svår psykisk sjukdom och senare svår ångest vara på väg mot en personlig förvandling och förändring av djupare slag, bli förälder mitt i alltihop och möta ”barnets bästa” som likt en stridsvagn krossar allt i sin väg borde göra sökandet efter enastående otäck filmunderhållning överflödigt, ibland överträffar verkligheten dikten.

Han kunde fått ett liv i  guds ”kärlek” ? med henne…. Han avstod givetvis, främst av hälsoskäl, hon tvang honom då att leva med hennes otäcka ideal ändå, om det var guds kraft eller mer någon annans får väl låtas vara osagt….. Folk har ju genom alla tider begått övergrepp i guds namn och varit kränkta å samme krafts vägnar. Vanligtvis är de blott huskors som ingen kan leva med och det upptäcker många och tror inte att det kan bli värre om de ger upp eller inte orkar mer. Dessutom visar ju det efterföljande bråket ganska tydligt att det måste varit minst lika mycket problem innan. Till din förvåning kanske du inser eller tom blir varse att dessa människor som känner sig svikna betraktar sig som svikna helgon, totalt utan brister eller fel, helt oskyldiga till förhållandets uppbrott. Medan deras beskrivningar av partnern inte lämna särskilt mycket övrigt att önska, ändå är det inte dessa helgon som ändat den jobbiga relationen. Socialtjänstens mjölkkossor har mycket att lära. Det är alltså inte bara män som är djur i denna konstiga värld. Det naturliga urvalet har fått socionomer att anta de mest förunderliga skepnader under den dress och rustning de bär för sin verksamhet vartill ett horn i sidan till den manliga och förskräckliga delen av befolkningen är en tillgång..

Häxjaktens Logik – Epilog 1

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: