castoropollux

Not just another WordPress site

Svarta Nejlikan

with 2 comments

Filmen om Harald Edelstams kamp för att rädda så många liv som möjligt undan Chiles Junta och ekonomiska intressenter, i mördandet av landets befolkning, står som en bjärt kontrast mot dagens och gårdagens ryggradslösa ledare. Dagens hattar avslöjar inte bara sina sinnen och intentioner utan också att de som samma andas barn ger sig på sjuka, arbetslösa, trygghet osv. Allt för att bereda vägen för allt billigare arbetskraft. De fegaste ger sig alltid på de svagaste.

Terrorstämpling av 3 somalier på så lösa grunder som egentligen inga alls, är en provkarta på krypande ormlik undfallenhet och en lektion i hur falska beskyllningar och godtycke styr nationers och folkens öde. En ”barfota bank” är givetvis ett litet hot för en världsekonomi som lever på att styra folk och land i sin riktning. Allt som försvårar och försenar dess utbredning och framfart på lokal nivå ska givetvis undanröjas om aldrig så betydelselös. Vad banken trots allt betydde så var det ett hopp om hjälp och stöd utifrån om situationen skulle bli besvärlig. Det blev den pga anklagelserna.

Canadas regering handlade då som Edelstam. De accepterade terrorlistan men krävde bevis på anklagelserna. De anklagande höjde tonen men Canadas regering backade inte och frågade än mer efter konkreta bevis. Det kom aldrig några eftersom inga existerade och några få av dess befolkning slapp att få sin presonliga ekonomi och framtid krossad. I Sverige har inte många glömt hur vårt lands ledare knappast slingrade sig alls utan mer i givakt accepterade ordern och drog skam över sig.

Den anklagades chanser att bli fri framstår som kusliga. Du blir aldrig frikänd och du går aldrig om du inte erkänner dig skyldig. För den som undrar går allt att läsa i en urgammal bok. Den under sin tid mest sålda bok, näst efter bibeln. Omtryckt senast 1971. En komplett instruktionsbok i hur man går tillväga genom att förfalska, tillverka bevis och för juridiken bakom ljuset. Läs och begrunda, vem som kan ha ett intresse av vilja förkovra sig i detta mörkerlexikon.

Häxhammaren

Annonser

Written by CastoroPollux

10 januari, 2010 den 12:39

Publicerat i Politik

Tagged with

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag visste ingenting om honom innan jag såg filmen häromdagen. Han var en sann hjälte och förebild! Verkligen. När han tog bort Kubas flagga och hissade den Svenska istället, det var riktig medmänsklighet!

  AOSTC

  10 januari, 2010 at 12:43

  • Hade hört om HE, men missat filmen på grund av bruset.Ja det är och kommer alltid att vara beviset för att medmänsklighet är något styrkande och befriande. Någon vill ju onekligen böja våra ryggar, våra nackar, sätta skräck i våra sinnen i hopp om att vi inte ska orka eller våga protestera.Ha en fin dag! nenne

   nenne_bl

   10 januari, 2010 at 12:54


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: