castoropollux

Not just another WordPress site

Driva ett behandlingshem?

leave a comment »

.

Driva ett behandlingshem?

De satt där, ägaren till behandlingshemmet och samtidigt hans kontakt. De hade samtal. Det här stället som sa sig ha terapi i både grupp och enskilt, men där inget blev av. Där varje dag kostade 1018 kr i vårdavgift, som kommunen utan krav på vederläggande av god behandling betalade utan krav på återkoppling? Där det kan ha kommit i dagen varför han egentligen antogs, dels att kocken hade varken tid eller lust att köra åkgräsklipparen till behandlingshemmets stora tomt, att kommunens familjerätt ville hitta något graverande att sätta dit antagonisten för ety han var ju redan ett fall hos dem.

Där protokollet och journaler, med de inledande löftena från mötet kommunens socialnämnd med behandlingshemmets ägare och föreståndare försvann. De fanns inte att uppbåda när Länsstyrelsen ville se dem? Det var ju på min inrådan som Länsstyrelsen tog tag i saken eftersom de groteskt falska anklagelserna inte var det enda problemet utan att de inte höll vad de lovat Socialtjänsten, den betalt för eller mig.

Kommunen hade bistått med eftersöket, en plats där människor fick hjälp. Det här stället, som sedan visade sig ha de högsta lönerna i länet och ändå ville ingen jobba kvar  – kostade 1018 Kr/ dygn. En summa kommunen betalade utan att fråga efter några som helst lyckade resultat av behandlingen.

Ägaren var ateist sa han, en annan sanning var väl att han krökade en hel del på helgerna och killen blev förhörd om sin tro. Frågade om killen trodde han kunde göra under? Bota sjuka?  Nej, men en människa som levt länge under press och sorger kan börja gråta och kunna släppa sitt ensamma tag om sina bekymmer för att hon känner att någon mer bryr sig. Det trodde killen på. Press, stress, ångest och bekymmer kan faktiskt sätt muskler i kroppen på spänn, det upplevs nog som en stor lättnad om sådana spänningar släpper. Förlåtelsen är väl det stora undret egentligen och kanske det viktigaste! Nog förstod killen det, men inte den andre. Killen hade också berättat vad som hänt på det andra behandlingshemmet. Hur han blivit överfallen av terapeuten, sliten i kläderna och nära fallit baklänges i stolen. Där klienten anklagades för att ha varit hotfull medan det var terapeuten som gick loss totalt.. Så det var inget svårt för en mindre nogräknad ägare att fylla på skuldbördan och slippa bli synad. Dessutom blev det ju allt svårare för killen att bevisa sin oskuld och de falska anklagelserna.

.

När han efter en tid av ursäkter ville veta var den utlovade behandlingen blivit av blev han besvärlig och ganska snart gick det upp för honom att de tänkte anklaga honom för hot, dvs när det blev för uppenbart att de inte hade någon behandling av värde var han till besvär och måste utmålas på ett sätt som gagnade en eventuell utredning åt ett håll som inte skulle få dem att framstå som felande, bristfällig eller rent undermålig…..

Två år senare läser han i kopiorna av sina journaler vad behandlingshemmet skrivit om honom. ”omnipotent* ”skrämt all personal och patienter**” bl a. (Sanningen var den, att inför insikten att bli skylld för att ha varit hotfull för säkert tredje gången så störtade tillvaron samman och killen ville ända sitt liv och hoppa ner för ett berg). Några hot mot någon förekom aldrig, däremot var ju ”verksamheten” genomskådad.

* En omnipotent person tror att han är Jesus.? Detta har alltså en fullblodsalkoholist  och ateist kommit fram till?  Sedan kan ju vem som helst undra hur det var ställt med utbildningen för dem som arbetade där och var beslutsfattare.. Läs gärna Driva Behandlingshem II och Behandlingshem III. Det är enkelt begripligt att någon Jesus tror jag mig inte ha varit. Däremot lärde jag mig mycket på ett professionellt behandlingshem..

** En passande beskrivning av någon man ville bli av med och grovt ville misstänkliggöra. Som de två år senare under mötet med killen, Länsstyrelsen och dess utredning förklarade med ”inte hade en aning om att det stod så”. Kommunen svarade ”de hade bara skrivit av sina daganteckningar”. Kort och koncist som daganteckningar är.

Länsstyrelsen fällde behandlingshemmet ifråga för att ha brutit mot flera regler. Bl.a tystnadsplikten! För att ha lämnat sekretessbelagda uppgifter per telefon och utan något som helst medgivande…

Kommunen fälldes också för att ha gjort en ”utredning rörande skydd av barn” §33 utan att ha haft någon som helst grund för det. Mytomanens verk… Dessutom ett falsifikat för att komma åt vad de hoppades vara bevis om psykisk sjukdom och därmed olämplighet till umgänge? Förmodligen skaffade de sig tillgång till hans sjukjournaler också genom detta mindre nogräknade  behandlingshems försorg. Säg den Socialtjänst som är nogräknad förresten.  Tilläggas kan ju att dessa diagnoser ledde iaf inte till någon hjälp och mediciner kunde de blanda och ge i stort sett hur som helst. Att sedan ha sökt sig till ett behandlingshem, fått adekvat hjälp i grupp och enskild terapi, kom liksom totalt bort i det man kallar umgängesrättsutredning! Så sjukt man kan bete sig med tillräckligt mycket fördomar , förutfattade meningar, en lång lista av falska anklagelser och minimal bildning. Att inom vården ha bytt och prövat ett otal gånger och bara misslyckats, medan en enda slutlig lyckoträff i adekvat behandling ledde rätt också kom bort i deras material.. Som man ropar får man ju svar….

Att de ljugit och falskeligen anklagat föll liksom bort….. Kommunen hade iaf brutit mot flera regler i sitt korståg mot ännu en man, förlåt, ännu ett djur. Det känns väl igen i ”ändamålet helgar medlen”? Man höll sig kvar i fiktionen oavsett vad som kom i dagen. Kanske inte först av prestigeskäl men säkert senare. Sanningen måste väl ha gått upp åtminstone när Länsrätt och Kammarrätt sagt sitt om den de satt sådant förtroende till..

Detta var Behandlingshemmet med de högsta lönerna i hela Jönköpings Län, men ingen ville jobba kvar där någon längre tid.. Det är alltså inte sant att folk gör vad som helst för pengar… Sedan ska ingen förglömma att Kommunens eget behandlingshem Lövingstorp fick stänga pga av de skandalösa förhållandena där. Är det någon som minns vad jag ovan skrev om återkoppling från det privatägda? Tja vi kan väl se att inte ens när kommunen själv drev behandlingshem fungerade dessa grundläggande rutiner… Så jag kan vara säker på att familjerätten inte särskilt kan ha utskiljt sig från den övriga verksamheten..

I killens ögon såg det mest ut som ännu ett ställe att tjäna grova pengar på andras elände. Mer om det i nästa avdelning

.

Driva behandlingshem II

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: