castoropollux

Not just another WordPress site

Den omöjliga meningen..

leave a comment »

.

Den omöjliga meningen.

..kom ur mun på högsta chefen för länets Socialstyrelse.

Ett behandlingshem och Jönköpings kommun hade alltså fällts av Länsstyrelsen för att brutit mot flera regler och bestämmelser. Konstigt nog ville de inte göra en polisanmälan? Det var ju grova anklagelser och en familjerätt hade använt dessa uppgifter till att bekräfta sina misstankar mot att hindra en fader umgänge med sitt barn. Familjerätten fälldes också. De hade inget underlag för den anmälan och det ärende gjort en paragraf 33 på. Dessutom står det klart senare att de skaffade sig på detta olagliga sätt tillgång till mina sjukjournaler. De som på alla åren inte gett någon hjälp. De innehöll alltså inte en enda rad som kunde vara behjälplig i en adekvat behandling. Falskeligen anklaga mig kunde socialtjänsten göra och de fortsatte backa upp en person som inte bara gjorde bort sig i rättssalarna. Vilket ju visar att socialen och andra inblandade ställde aldrig sig eller objektet en enda adekvat fråga om motiv, avsikter och eventuell sanningsenlighet. Det var inget svårt alls i en rättssal… Men det kräver ju ett förstånd.. Vad krävs för att en självuppfyllande profetia ska gå för långt om inte en ensidigt uppbyggd övertygelse och en sällsynt förmåga att blunda för allt som kan se ut som fakta..

Så vad göra? Ett samtal till åklagarmyndigheten. Den förste sa efter en stund att han inte såg något brott och att han inte hade tid. Svaret på den undanflykten blev ju att be att få tala med någon åklagare som hade tid? Vilket åklagaren tvangs att göra med sitt obetänksamma svar och den andre mannen var av ett annat virke, det var helt klart ett brott att falskeligen anklaga någon på det sätt som gjorts.

Han beslöt att också ringa Socialstyrelsen. Blev kopplad till hövdingen tom. Han beskrev lite kort vad som skett och var försynt nog att fråga om det var någon ide för en patient att skriva en anmälan på ett behandlingshem? Jo, sa denne du kan väl be släktingar och anhöriga om hjälp? Nja, sa han det kunde han nog inte. De är ändå en stor orsak till att det blivit så fel och de har inte hjälpt till hittills. Det kunde bli en hel del skrivande och det skulle inte bli så lätt med bara en gammal skrivmaskin till hands. Skulle de verkligen ta en sådan anmälan på allvar av en fd patient?

Då kom det ”vi har massor med anmälningar på det behandlingshemmet här”.

Jag kommer alltid att förundras av detta svar. En massa anmälningar, samlade på hög – få eller inga åtgärder. Behandlingshemmet med de högsta lönerna i hela länet. Ändå ville ingen jobba där. Utan slutade snart. Jag kan säga att det var inget svårt att förstå varför. På byn gick snacket om hur illa patienterna behandlades.

Flera år senare visar sig kontrollen av behandlingshem, HVB-hem osv vara av det minst sagt obefintliga slaget. Både av Länsstyrelse och Socialstyrelse. Tillstånd måste ha getts på vilka grunder som helst! Nästan 20 år senare glöms minst en utsatt tjej bort av alla de som skulle ha ett ansvar för henne och hon tar livet av sig.

Det kostar när detta skrivs över 4000 Kr/dygn att vårdas på behandlingshem ändå är inte kontrollen fullödig om eventuella behandlingsresultat. Det går fortfarande att skuldbelägga en klient för brister som egentligen hör de ansvariga till. Vanvård och tvång anmäls allt mer, men var är den adekvata behandlingen? SIS tex kan ju inte bedriva något som kallas vård av självskadepatienter. Däremot verkar de basera sin ”behandling” på tvång och åtgärder som bara handlar om lydnad. Tvingats anpassa sig har självskadepatienter gjort tills de inte stod ut mer.. Vad hjälper inte dem om inte att bli sedda och accepterade.

Läs gärna Driva Behandlingshem ff. Det kan ingen tro attt det är ett och samma ställe… inte på myndigheten i alla fall..

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: