castoropollux

Not just another WordPress site

Han kunde kalla sig terapeut..

leave a comment »

.

..på sätt och vis var han det, men en utbildning som går i flera steg och tar flera år gör ju inte direkt användaren till det verktyg han behöver vara i alla lägen. En del är kanske till och med olämpliga i flera stycken eftersom terapi innebär och måste handla om spelfri miljö. Dvs terapeuten ska inte kunna blanda in sitt eget livs script, eventuella åkommor i behandlingen av sin klient. Då kan det gå mycket fel och skapa onödigt arbete om det ens går att lösa och givetvis skapa ny knutar istället för att bistå i att finna ut och lösa de gamla…

Killen var på behandlingshem hade ångest och ringde sin terapeut som hade helgjour. Det var kris och givetvis nödvändigt med kontakt. Terapeuten hade gäster, en familj med små barn visade det sig. Killen behövde hjälp men det tyckte inte terapeuten.

Kunde han tänka sig att komma ut en stund? Vi har inget kontrakt på det sa terapeuten, men andra får ju hjälp när det krisar, svarar killen? Då skrek han ”HÅLL KÄFTEN DIN JÄVEL” i bakgrunden började en baby skrika skrämd av det höga oljudet från terapeuten. Jag kan bara tänka mig att det måste uppstått en konstig situation hos terapeuten…..

Påföljande terapitillfälle så ville killen ta den uppkomna situationen till ytan igen. Det vart ett ganska kort och koncist ”hörru du, jag tycker inte du har någon som helst rätt att kalla mig för jävel” inte utan ett visst eftertryck, men absolut inte under något hot. Reaktionen från terapeuten lät inte vänta på sig.

Han flög upp från sin stol och fram till den sittande killen. Tar tag med händerna i killens jeansjacka, de var moderna då iaf, börjar skaka killen sittande i stolen och skriker till killen ”LUGNA NER DIG”. Skakandet fick sådana proportioner att stol och kille höll på att ramla baklänges ner i betonggolvet, vilket hade hänt om inte terapeuten med stora svårigheter rätat upp ekipaget. En terapeut som inte själv begriper när han gör fel är inte lätt att ha att göra med…

Att killen protesterade och ville terapeuten skulle sluta hjälpte inte. Han försökte få dän terapeuten händer. De kom på fötter. Terapeuten tryckte upp killen mot väggen. Där skrek killen i desperation ”SLUTA” och slog dän terapeutens händer. Då kopplade terapeuten ett grepp bakifrån och låste killens armar. ”Släpp sa killen”. ”Jag släpper när du är lugn sa terapeuten”. ”Jamen, jag är väl lugn sa killen indignerat”. Då släppte terapeuten greppet!? Vilket ju ingen ska tolka som en bekräftelse om vem som hade kontrollen och för vem den brast fullständigt i övergrepp, våld och otrevligheter.

Enligt terapeutens beskrivningen till sina arbetskamrater hade killen varit hotfull, när killen bad om att få slippa bli kallad för jävel?

Killen bad om att få byta terapeut…

”Flickvännen” började troligtvis samla sina käraste bevis… Under en agenda som svårligen skulle kallas normal…

Detta var ju inte den enda krisen som uppstod av bristande engagemang och förståelse. Givetvis sätter de sin prägel på en grupp med sitt sätt att visa respekt och att göra alla lika inför varandra. Dvs bygga sammanhållning och gemenskap så att de alla samarbetar och visar varandra respekt.

.

Written by CastoroPollux

20 januari, 2010 den 06:45

Publicerat i Häxjaktens Logik

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: