castoropollux

Not just another WordPress site

Han kunde kalla sig terapeut..

leave a comment »

.

..på sätt och vis var han det, men en utbildning som går i flera steg och tar flera år gör ju inte direkt användaren till det verktyg han behöver vara i alla lägen.

Killen var på behandlingshem hade ångest och ringde sin terapeut som hade jour. Det var kris och givetvis nödvändigt med kontakt. Terapeuten hade gäster, en familj med små barn visade det sig. Killen behövde hjälp men det tyckte inte terapeuten.

Kunde han tänka sig att komma ut en stund? Vi har inget kontrakt på det sa terapeuten, men andra får ju hjälp när det krisar, svarar killen? Då skrek han ”HÅLL KÄFTEN DIN JÄVEL” i bakgrunden började en baby skrika skrämd av oljudet från terapeuten. Jag kan bara tänka mig att det måste uppstått en konstig situation hos terapeuten…..

Påföljande terapitillfälle så ville killen ta den uppkomna situationen till ytan igen. Det vart ett ganska kort och koncist ”hörru du, jag tycker inte du har någon som helst rätt att kalla mig för jävel” inte utan ett visst eftertryck, men absolut inte under något hot. Reaktionen från terapeuten lät inte vänta på sig.

Han flög upp från sin stol och fram till den sittande killen. Tar tag med händerna i killens jeansjacka, de var moderna då iaf, börjar skaka killen sittande i stolen och skriker till killen ”LUGNA NER DIG”. Skakandet fick sådana proportioner att stol och kille höll på att ramla baklänges ner i betonggolvet, vilket hade hänt om inte terapeuten med stora svårigheter rätat upp ekipaget. En terapeut som inte själv begriper när han gör fel är inte lätt att ha att göra med…

Att killen protesterade och ville terapeuten skulle sluta hjälpte inte. Han försökte få dän terapeuten händer. De kom på fötter. Terapeuten tryckte upp killen mot väggen. Där skrek killen i desperation ”SLUTA” och slog dän terapeutens händer. Då kopplade terapeuten ett grepp bakifrån och låste killens armar. Släpp sa killen. ”Jag släpper när du är lugn sa terapeuten”. Jamen, jag är väl lugn sa killen indignerat. Då släppte terapeuten greppet?

Enligt terapeutens beskrivningen till sina arbetskamrater hade killen varit hotfull, när killen bad om att få slippa bli kallad för jävel?

Killen bad om att få byta terapeut…

Flickvännen började troligtvis samla sina käraste bevis…

.

Advertisements

Written by CastoroPollux

20 januari, 2010 den 06:45

Publicerat i Häxjaktens Logik

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: