castoropollux

Not just another WordPress site

Fadren..

leave a comment »

.

På wikipedia Fadren finns en kort beskrivning av Strindbergs tragedi. Kanske är beskrivningen i sin kortfattade struktur lättbegriplig tom för en ytlig läsare som oftast struntar i några hängivna läsningar. Fast det är väl inte bara de som lättvindigt klär andras ord och själ med sina egna för tillfället passande kläder som hittar något de går igång på. Folk med lite mer än bestämda åsikter hänger sig gärna med frenesi åt att bekräfta sina fördomar. Med en envishet att allt ska bara vara enligt deras fastnaglade mönster angriper de mer efter frenesins vilja allt de inte kan ta in.

Vill man inte se manipulation så finns den inte. Vill man helst se svek så kan man inte se annat. Vill man djuriskt framhålla sig själv i alfaglans så uppstår också tillfället.

Kanske är ens förmåga till beskrivning inte lika lysande som Askungen och Hunden men dominans, om än rosa, i en otäck och själsdödande form syns beskriven med önskvärd tydlighet, om sådant kryddas med falskhet och manipulation så väcks med tiden ett allt större obehag oavsett skimret, skenet. Kallas avvikandet ändå svek?

Det är ett stort samhällsproblem att manipulation (PAS) inte riktigt har förståtts av de som skulle kunna hejda flödet. Det gjordes inget då och verkar inte ha hänt mycket nu heller. Det finns flera offer i den beskrivning som ligger här, om den verkar avskalad och kall är det mest för att det var så. Fakta är kalla. Detta är inget annat än beskrivning av sakernas tillstånd. Inblandade personer må framstå i mer eller mindre ofördelaktig dager men de gjorde vad de gjorde, utnyttjade en utsatt person för alla möjliga beskyllningar.

Killen har mest fått lida för saker han aldrig gjort, vad är era åsikt om det? Ingen domstol, inga utredningar att titta i, bara daganteckningar och illvilja, tvivelaktiga amsagor om än den ena eller andra, önsketänkande, blandat med uppmärksamhetstörst.

Varför killen ska behöva försvara sin person visar väl med samma tydlighet att negativa enögda krafterna leva än. Meningen med denna blogg skulle vara att visa hur det hela tiden varit och fortfarande efter lång tid fortfarande är. Det finns ingen datummärkning på sådant som socialtjänstens inkrökthet.

Det synes elakt att hänga ut någon, det är onekligen mycket sagt när offret är inte bara ett oskyldigt liv, utan också drabbar dess pappa. Skälet till det är inte hämnd, utan att visa att det fanns onekligen saker man definitivt blundade för trots att man envist påstod att man jobbade för barnets bästa. Någon med en historia gick bra att skylla för i stort sett vad som helst utan polisanmälan, läkarintyg eller andra attribut som brukar följa våldsamma män. Att inte genomskåda hat och illvilja ens på 12 år är i mina ögon anmärkningsvärt för en kommunal inrättning. Bakom står en enda människa som inte vill inse att den behöver hjälp och har istället all tid i världen till en hatkampanj utan like.

I Vetlanda fanns inga särskilda förklaringar och Kommunen hyrde in sin ”högra hand” vars enda jobb ständigt har varit att alltid friskriva kommuner från något som helst ansvar eller med ett annat ord deras underlåtenhet.

Vanvården i Jönköping på den stolta Kommunens eget behandlingshem Lövingstorp vittnar om en röta djupt rotad i systemet. Jag hör inga vargtjut märker ingen blodtörst men ser en massa fula anmärkningar i en anonym feghet.

.

Written by CastoroPollux

8 februari, 2010 den 23:34

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: