castoropollux

Not just another WordPress site

Moral och Etik? God eller ond?

with 3 comments

Att nära nog slå ihjäl sin make med en golfklubba verkar ha många tillskyndare till försvar för våldskvinnan?

Hur ser det ut för barnen att kvinnan försöker slå ihjäl dess pappa? Är detta en person som har allt? Uppenbarligen beredd att förlora både det och barnen. Kanske kan en kvinnas dåliga beteende förklara många mäns?

Det kan ju verka utmanande att verka föreslå våld eller försvara det. Tyvärr är jag inte lagd åt det hållet och kommer aldrig vara det heller. Tanken slår ju en i alla fall(!) att om en kvinna kan bära sig inte bara dumdristigt åt utan vansinnigt men inte män så finns där uppenbarligen ett problem i uppfattningsförmågan..

Med PAS är det precis tvärtom. Det finns folk som tror att kvinnor inte kan bära sig illa åt utan bara män. Det finns folk som tror att alla män som talar om PAS helt enkelt måste vara pedofiler? Redan religion kan ju göra barn störda om den utövas på fel sätt med krav och lydnad. Det behövs inte ens religion för att göra sig omöjlig som förälder. Att PAS avslöjar sig i att de oftast mödrar som bråkar och saboterar umgänget på ett grovt och förkastligt sätt efter separationen också var omöjliga att leva tillsammans med kanske just ska addera logiken till hur det kan gå så illa och varför. De är en plåga för partnern med sin omognad och oförmåga att se sina egna problem och ta ett vuxet ansvar för dem.  De regera omoget och om PAS kan anses både omoget och hänsynslöst är det inte särskilt svårt att förstå hur ett problem kan få oanade och svåra proportioner. De PAS anstrukna tar aldrig itu med sina egna historiska problem utan projicerar dem istället och försöker på alla sätt vinna anhängare för sin sak. Ve den som inte håller med. Därav följer att bara en särskild sorts anhängare blir trogna. De som aldrig ställer frågor.. Det är som att hotet om krig skulle utgöra grunden för fred.

———————————————————————————————————————————-

Att vägra söka eller ta emot hjälp och bildligen sätta kniven i ryggen på mannen, som till slut får nog av förakt för sin och andras person, kan finna sitt försvar också följaktligen. Att dra med barnet i samma hatkampanj likaså.

Nog är människans sinne en märklig konstruktion eller mest en slump?

Sammansatt av brottstycken blir ju resultatet därefter och det är föraktets metodik. De förutfattade meningarnas ideal. Dess intressenter vill bara en enda sak fälla män, anklaga män, misskreditera män.

En sådan kamp vinns bara av en enda orsak, att få bekräfta sina fördomar. Ett nollsummespel där förloraren är given på förhand och offren, tja det var ju klart redan från början.

Religionen har alltid varit inblandad i detta på ett eller annat sätt. Varför? Förmodligen för att individen inte utvecklas i samma takt eller ens i den riktning föregångaren gjorde. Vad odlas som kompensation för det, till försvar för inkrökthet och brist på insikt?Jo då delar man in folk i onda och goda oavsett deras högljudda protester, för den hävdade tillhörigheten till Gudomen om än inbillad kan ju inte kritiseras eftersom allt sådant som kritik är ogudaktigt. Allt ogudaktigt är ju lögn och det vet alla religiösa var det kommer ifrån.

Cirkelresonemang är ju bra för den som inte tål kritik men någon beviskraft äga de inte annat än för inkröktheten och den har sin tyngd i inbillningen.

Vill man bara bevisa att män är onda så ser man inget annat och plockar alltid bara fram dom bitarna ur kartongen för att få känna smaken på ett sätt som inte får en att glömma gamla invanda favoriter.

Var sitta då den egentliga ondskan? Ja tex i underlåtenheten på Socialen. För att nämna något. Med örat mot backen hade det inte varit svårt att lyssna sig till varför en sträng brast. Har man som de varken förstått örat eller innanmätets funktion så kan de alltid trösta sig med favoritchokladen. Den funkar alltid mot en omvärld som inte passar kartan.

Den som är riktigt sjuk och saknar sjukdomsinsikt och ska väl inte klandras för den bristen men att lägga energi på hämnd och förtal är något helt annat. Varsågod. Ta en bit.

Annonser

Written by CastoroPollux

10 februari, 2010 den 08:20

Publicerat i Uncategorized

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. I det här fallet är egentligen både kvinnan och mannen förlorare, det finns inga vinnare i dessa förhållanden. I de förhållanden där det förekommer våld finns det bara förlorare. Jag tror personligen att båda behöver hjälp att reda ut orsaken för att undvika en upprepning. Kram

  Maria de Suède

  10 februari, 2010 at 09:00

  • Paret representerar bara inledningen på en beskrivning av en i övrigt snedvriden svenskt mansfientlig attityd och det stora drevet av individer som helst vädrar och gillar blodsmak. Kvinnan kan begå vilka handlingar som helst och vinna gillande och försvar.Män som får nog av sina allt mer hatiska kvinnor kallas, av dem och deras kör, för svikare. Utan knot baxas de på falska anklagelser in i tex gruppen våldsverkare eller någon annan passande kategori, för att där bespottas av en mobb lika obekymrad av bristen på reella fakta.Kvinnojourernas ”män är djur” visar väl på vilken nivå man helst resonerar. Det uttalandet kom från deras högsta organ, vilket följdaktligen godkänts ända nerifrån, för inte ekade detta uttryck från toppen för det dolts för gruppen inför voteringen och tillsättandet av denna tjänst? Attityden är lika välgrundad i Socialens led och lika skamlös. Dessa saknar inget av grottbeteendet det är bara en annan håla i bergetKram nenne

   nenne_bl

   10 februari, 2010 at 11:35

  • Människor med inte stort större krav på verklighetsbeskrivningar i förekommande fall än ”män är djur” kan av manipulatören tex (PAS) eller hämnd, bildligt talat, fås att gå mer eller mindre i koppel. Vad som egentligen kryper fram i ljuset är inget annat än bristande erfarenhet sånt odlas bäst i enkönade hålor i gamla berg.

   nenne_bl

   10 februari, 2010 at 11:57


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: