castoropollux

Not just another WordPress site

Bara en kort tid…

leave a comment »

.

Bara en kort tid…

.. efter att militären och folk på utrikesdepartementet anklagat Anna Lind för att ha känt till dumpningen av ryskt avfall nära Gotland, dör hennes man Bo Holmberg.

Här på bloggen försökte jag skriva om det osmakliga i att anklaga den avlidna Anna Lind men inlägget försvann. Nu har maken hastigt gått bort.

Om jag tyckte anklagelsen var osmaklig vad kan inte hennes make känt? Militären gjorde bort sig i Hårsfjärden, allt var fejk och de har ingen trovärdighet idag.

När ett land offrar de svaga, som dagens politiker gör, är det obehagligt. Det finns många hänsynslösa intressen i olika grupperingar.

De gör allt för att skylla ifrån sig på andra ett vanligt beteende. Citat ur Aftonbladets Artikel i en intervju med Bo Holmberg fr. 2008

Aftonbladet.se

– Jag själv tycker att det ser illa ut för humanismen i Sverige. Ekonomismen är ledstjärnan, det känns som om politiker, makthavare och ekonomer tror att vi kommit till jorden för att hålla budget i stället för att ge människor ett gott och värdigt liv.

– Retoriken i talarstolarna och budskapen från professorer och andra lärda i seminarielokalerna … Det är ju bara ihåligt. Människovärdet har devalverats och det gör mig bedrövad. Politikerna avhänder sig sina maktinstrument och låter kommersiella krafter ta över alltihopa. Sorgligt.

Bo Holmberg intervjuades i Svd angående Hovrättsdomen mot mördaren.

Svd.se

”Det var ingen tillfällighet att han tog ihjäl Anna. Jag menar att Svea hovrätt borde ha förstått att det var ett politiskt mord.”

Ur samma artikel

Bo Holmberg var själv ordförande i psykiatriutredningen, som ställde krav på en ”mottagningsorganisation” ute i kommunerna när mentalsjukhusen stängdes. Den organisationen fanns inte då, den finns inte heller i dag.

Alla kan förstå att Bo Holmberg var en humanist, det har framgångens hänsynslösa politik inte råd med. Den har skapat sitt första offer …. Anna Lind var för en neutral hållning. Det blev som för Palme också henne död.

.

Undertecknad undrar också varför vården sex år senare har ännu större brister? Eller varför att land inte behöver styrande som bryr sig? Fast en NATO-pakt handlar ju aldrig om att bry sig utan om att sko sig. Då behövs inte människor bekymrade om följderna av en sådan politik.

Hur två mord på politiker kan bortförklaras som enskilda galningars verk?

Hur tre haveriutredningar om Estonias förlisning lyckas kollra bort alla relevanta fakta?

.

Annonser

Written by CastoroPollux

16 februari, 2010 den 23:12

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: