castoropollux

Not just another WordPress site

Min Blogg

leave a comment »

.

Min Blogg

Varför skapa en blogg omkring ett ämne ingen skulle vilja ha eller drabbas av? Tja, för att det är så vanligt att folk tror på alla möjliga konstiga, udda beskrivningar att hälften vore säkert nog för dem. Att sedan bildning inte tar död på eller får fördomar, förutfattade meningar att förtvina är ju en katastrof, särskilt när vanföreställningar får husera bland beslutsfattare, institutionen och myndigheter. Folk e som folk e mest även med en akademisk utbildning.. Att sedan religiösa tro inte heller hjälper mot invanda mönster kan ju bero på att dess bärare aldrig sett några skäl att ifrågasätta sina egna värdegrunder.. Aldrig fortsatt växa eller djupna i sin tro och övertygelse och få den att bli ett liv..

Jag har mött många fina kristna och tagit djupt och varmt intryck av dem och än mer av deras Gud.  Dock har andra existenser också uppträtt i de rätta kläderna, men ändå avslöjat sig som de hycklare av sanningen de faktiskt är. Det är väl inte den mest populära sysslan att klä av så självtillräckliga människor som en del troende och påvisa deras stora skam. Eftersom de trots allt med hull och svalde historier om en person som målades ut som presumtiv mördare ?, incestuös?, hotfull?, utan ett endaste bevis eller ens polisanmälningar, vilket ju någon av de grova anklagelserna borde renderat i, så finns det all anledning att visa på bristerna inte så mycket i trossystemet utan  kanske effekterna av den bristfälliga förmågan att ta till sig läran. Till syvende och sist handlar det ju också om tolkningen.

Tillvaron har varit tuff men iaf slapp denne trots allt levande ut och det är väl det som måste beskrivas och kanske i viss mån beklagas av de som ansåg sig ha gjort det rätta utan att ha haft särskilt mycket på fötterna eller i huvudet. Hit räknas också givetvis socialens domäner och de behöver väl ingen närmare beskrivning, de verkar ju odla skandaler färdiga att blomma ut efter säsong och sitt grundmurade godtycke. De är utstuderade i konsten i hur man stigmatiserar utsatta människor och i deras utsatta position tillskriver alla möjliga för tillfället passande negativa egenskaper.

De som hjälpte mig och räddade mitt liv var inte de mest framträdande, men de mest hjälpsamma i den kristna samhörigheten. De mest framstående uppvisade en passivitet och ett avståndstagande som bara har samklang med beslutet att tro ”män är djur” eller de försiktigas ”måste vara djur” eftersom de i den miljön de helst dväljdes inte tillåts tycka annorlunda. Det finns all anledning att måla upp och avslöja sådana scenarion eftersom de på många sätt likna den svenska häxjaktens mörka tid. Med ingredienser av rena fantasifoster skapade för en jakt, ett förakt för liv de inte ens frågade sig hur allt såg ut att kunna stämma.

Det orimligas bärare blev också dess görare till grovt förtal och falsk ryktesspridning, att de sedan vaknade försköt antagonisten, förtalaren, rekommenderade denna att söka sig någon annanstans och ändå inte ville stötta i domstol för att göra en ände på en pappas och ett barns omöjliga situation får ju tillskrivas den stora gemena fegheten och ryggradslösheten. Den stora rymliga offerkoftan skaffade bara nya aningslösa lyssnare färdiga att tro på anklagelserna, domen och straffet över vad som såg ut som en självklar syndabock. Troende som säger sig stå i direkt kontakt med gud kan ju av den inbillningen uttala vad som helst och döma vem som helst på lösan grund.

Den som saknar heder kommer ju inte visa sig ha en när väl sanningen går upp. Att ha trott på förfärliga beskrivningar är givetvis pinsamt och beklämmande för att uttrycka det milt. Fast nog är det konstigt att bli grovt vilseledd och inte av den insikten vilja göra rätt på grund av lurendrejeriet är en makaber uppvisning.  De gömmer sig istället fegt i skuggorna och vill inte kännas vid sina rop på vad de hoppades var barrikader. Det gick bra att sprida falska grymma och grovt vanrykte, men inte stoppa källan, inte försöka rädda ett barn ur dessa klor…. ”Oh Store Gud när jag den värld beskådar…” blir allt bara ett besynnerligt självändamål.
Tro anser jag ska bara vara förhållandet till gudomen, att befria sig från sorger och bekymmer, att främja sin tillit, tilltro och växa i förstånd, logik och tillförsikt, inte vad man kan tillskriva resten av mänskligheten i vilda gissningar och dåligt omdöme.
Den som inte undrar hur sådana här tankemönster kan florera i modern tid har nog inte särskilt många egentliga bekymmer. Särskilt inte om sina egna föreställningar. Vad är väl mer tydligt än att ett lätt byte faktiskt drar fram de hungrigaste gamarna.

På vilket sätt PAS än förekommer och bedrivs i vårt land så fungerar ju bara tangon eftersom den har en partner och ett eller flera offer. Socialtjänsten okunnighet och deras eget Let’s Dance är en studie i hur man odlar och befrämjar regelrätt hämnd på barnens bekostnad. Sedan kan ju medvetandet på sätt och vis undra hur det kan ta trettio år att komma fram till att socialen inte är vuxna sin uppgift.. En länge väntad seger  Socialen kan inte skilja på höger och vänster

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: