castoropollux

Not just another WordPress site

PAS – Parental Alienation Syndrome

with 7 comments

 

 

En mycket god informationssida om PAS på

Umgängesrättsföräldrarnas Hemsida.

http://www.ufr.org/html/pas.htm

Written by CastoroPollux

12 mars, 2010 den 09:41

Publicerat i Uncategorized

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det dumma är att Denna ”Diagnos/rubrik” används även av Galna pappor som faktiskt gjort sina ex och sina barn väldigt illa! Och när sedan kvinnan drar sig undan av vanlig äkta skräck och oro, så får hon ”diagnosen” PAS av mannen.

  erviluca

  12 mars, 2010 at 10:05

  • När kvinnor drar sig undan och skriker incest, hot, våld och utsatthet och inte har några som helst bevis är det ett ganska säkert tecken på att de ljuger. Det är väl det PAS faktiskt handlar om att utan egentliga skäl än djupaste avoghet tvinga gemensamma barn att ta avstånd från den andre föräldern. Om barnen också i ord ger uttryck för saken är det ännu en bekräftelse. En PAS-förälder borde faktiskt fråntas vårdnaden, men dit har kanske svensk lagstiftning långt. PAS är på inget sätt könsbundet, det förekommer säkert i båda riktningarna. Jag kan inte göra mycket åt att rubriken, vill du förbjuda information om PAS för att män kan missbruka begreppet? Denna rubrik/diagnos kommer aldrig att kunna användas av misshandlande män eftersom den handlar om fakta, vad ni talar om är något annat.PAS handlar knappast om att dra sig undan, utan aktivt hindra, störa och förstöra den andre förälderns roll.

   nenne_bl

   13 mars, 2010 at 02:05

 2. Det har hänt mig! Mitt ex gav mig diagnosen PAS efter att det tagit slut mellan oss. Han psykiskt misshandlade mig och kränkte mig inför vår son upprepade gånger, så för mig blev hämtning och lämning så påfrestande att jag var på väg in i väggen. Dock har jag aldrig nekat honom umgänge med sonen, så vet inte hur han kunde få det till att jag har PAS. Kanske ett sätt att försöka slå ifrån sig och bortförklara sina handlingar. Vad vet jag? I mitt fall blev det i alla fall en häxjakt mot mig som inte lugnade ner sig förrän jag gjorde en anmälan.

  mamma till en son

  12 mars, 2010 at 10:37

  • Kan fd män ge någon diagnosen PAS? Har du varit tillsammans med en psykolog? PAS måste väl diagnostiseras av utbildat folk? PAS kan bekräftas utifrån fallbeskrivningar och det medför att man kan anta att PAS förekommer. Tråkigt att du råkat illa ut men om PAS fortsätter jag skriva speciellt som det fanns redan i min uppväxt, så jag borde väl veta vad jag talar om.

   nenne_bl

   13 mars, 2010 at 02:15

 3. Sicken skit.

  Törnråza

  13 mars, 2010 at 02:39

  • Dålig andedräkt?

   nenne_bl

   13 mars, 2010 at 03:11

 4. Med anledning av ovanstående oförblommande kritik och en genomläsning av ett blogginlägg på K-Å Bjurkvists blogg så får jag försöka bringa klarhet i mina ställningstaganden. Jag har inte haft en aning om att grunden för PAS varit så pass ifrågasatt. Det kan givetvis tillskrivas mina egna tillkortakommanden och tyvärr har inte faktainhämtningen sträckt sig så långt som det borde. Att mitt bloggande handlat om utsatta barn och blinda tanter på bla SOC och BUP, hoppas jag framgår med all den önskade klarhet utsatta barn kräver.Dock anger wikipedia att parental alienation studerats i samband med separationer ända sedan 40-talet ”The concept of one parent attempting to separate their child from the other parent as punishment or part of a divorce have been described since at least the 1940s”. Jag har alltid haft svårt att förstå att förstå att PAS skulle vara en sjukdom/störning och har försökt diskutera det i en annan blogg. Vad det leder till gör ju inte problemet enklare, faktum kvarstår dock oavsett orsakerna, att barn utsätts för föräldraalienation i separationer. Vilket wikipedia också anger ”However, the separate but related concept of parental alienation, the estrangement of a child from a parent, is recognized as a dynamic in some divorcing families”. På min blogg har ofta refererats till PAS och det upphör härmed, jag vill inte att det viktigaste i föräldraalienation, de utsatta barnen ska ignoreras av fullständigt onödig debatt om dess ursprung eller giltighet. Hämnd och andra dåliga skäl till att utsätta barn för otillbörlig påverkan duger som förklaring för min del. Att det har sina orsaker i ett trasigt och hämmat och kanske bortglömt liv, kan kanske finna sina förklaringar. Om ett liv trots allt får en olycklig start så ska inte en påtaglig ovilja att komma tillrätta med personliga problem få avgöra om hjälp för ett utsatt barn ska kunna förhindras, men inte att en generation till tvingas in i torftighet och stor vånda av att tvingas bort från en annan förälder.Om något försvar för min ståndpunkt krävs, så finns allt till läsning under häxjaktens logik och ingenstans där refererar jag till PAS som en specifik sjukdom utan snarare till beskrivningen av hämnd och dåligt omdöme inte utan en viss inblandning av sekteriskt anstruken kristendom beklagligt nog, jag har haft personligt stor hjälp av min tro, men vill inte låta den formas av likriktande kyrkor med plats för bara vissa åsikter och vissas agerande i saken förskräcker.

  nennebl

  14 mars, 2010 at 22:10


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: