castoropollux

Not just another WordPress site

Privatiseringen..

leave a comment »

.

Privatiseringen..

Argumentationen om privatiseringens förtjänster låter bekant, kanske är det bara ett illasinnat rykte. Fast SJ’s allt trögare framfart går till historien, som det mest svårstyrda ekipaget i världen, inget har som undergången och nedläggningen gått så som på räls. Man vill verkligen försäkra sig om att inga minnesluckor ska rymma SJ’s fornstora dagar, då man glatt villigt och med rådande teknik ganska punktligt skyfflade resenärer land och rike dygnet runt. Idag är resenärerna den mest besvärande inkomstkällan ett företag kan ha eftersom de verkar oönskade varhelst de dyker upp. Är SJ är inte glada åt resandet? eftersom denna grupp blir så illa behandlade? Pragmatikern frågar sig vad som hänt? Är man smittade av privatiseringens otäcka bakterier? Där kan man onekligen tala om en kultur som löper amok och förökar sig på andras bekostnad. Om det är till någon ledning så ligger kanske orsakerna till den framgångsrika nedläggningsplanen här. Prioriteringen sedan tågens barndom har ändrats från persontrafiken till att godstrafiken ska ha företräde framför persontransporterna. Smaka på den karamellen och det trafikpolitiska beslutet ska gå till den uthuggningen av den största kvarnstenen politik och befolkning skådat. Vems tjocka hals ska den hamna om. Vilket parti ståtar med äran att ha förändrat perrongerna till resenät att fånga missnöjet i? Du som vet och kan hitta svaret lämna upplysningar i kommentarsfältet.

Genom att  packa frostbitna och väderskadade resenärer på perrongerna är möjligheten att vad som helst kan se ut som frälsning stor. Till och med privatiseringen…. Förr var det loken och ledningen som drog tågen land och rike runt. Numer är det vagnarna som drar sig för att titta fram runt kröken..

Aftonbladet

När nu den Svenska folksjälen så svårt sårats i djupet och galliska yttringar ses talrika som svalor i skyn. Förseningarna kanske bidrar till övertygelsen att SJ i sin nya resepolitik kanske börjat hyllat enkelspårets trafikpolitik och gett dubbelspåret på båten? Åtminstone gungar verkligheten som om de inte kan bestämma sig för om de vill behålla resenärerna, invagga dem i trygghet eller få dem att spy. Att ha kakan och äta den är ju redan det ett ovanligt konststycke. Att också spy upp den blir ju en plågsam variant av tårta på tårta.. Ju fler som klagar dess bättre. Dess fortare kan de privata intressena bli av med konkurrensen.. I alla fall vill inte jag verka satirisk, kanske låter det som en klyscha, men läkningen kanske underlättas av ett ingripande från ovan. Så min bön om läkedom och tillfrisknande blir..

Oh Gud! Bringa läkedom åt vildhjärnorna.

Låt inte tågen komma för att stanna!

Oh Gud hör vår bön.

Läk o hela folkets järnväg!

Låt oss för Guds skull inte bli överkörda!

Två raka spår kan väl inte få leda rätt åt helvete?

Det skulle ju få privatiseringen att se ut som självaste djävulens verk.

Hur skulle det se ut?

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: