castoropollux

Not just another WordPress site

Hjärntvätt av barn blir olagligt i Brasilien

leave a comment »

.

www.loc.gov/lawweb/servlet/lloc_news?disp3_l205402210_text

Intressant att ett begrepp som PA = Parental Alienation,

som så många kan vittna om inte accepteras i Sverige.

Länken är härifrån. Översatt och klar.

PA = Parental Alienation konstaterades på 40-talet i USA.

Det tog sedan många år innan PAS konstaterades.

Dvs att det skapade ett syndrom hos barnen som utsattes för det.

Brasilien-forbjuder-foraldrar-att-pas’a-sina-barn

Svensk Socialtjänst lär väl aldrig vakna ur det eviga liv de hittills levt.

I samma säng ligger BUP och trynar och drömmer om vidare utbildning,

i vaket tillstånd har de dock inga tvivel om sin verksamhet.

.

Att länken ovan leder till Ingrid Carlqvist som då arbetade för att sprida kunskaper om PAS, skulle sluta i rasistträsket blev en överraskning.

Redan greppen att gå ur journalistklubben blev ett illavarslande tecken för mig.. Med PAS arbetade Carlqvist engagerat. Sedan har det i mitt tycke gått brant utför.

Själv växte jag alltså upp under sådan former utan att ha en aning om att det hade ett namn, en forskning, med noggranna fallstudier om vilka grymma och bestående konsekvenser det fick på de barn som tvangs genomleva denna påtvingade lojalitet och tvingas göra avsteg från sina egna upplevelser för att öht känna sig accepterade. En villkorad existens beroende av om barnet beteende föll den andra föräldern på läppen…. Beroende på kravets natur att tvingas bli lojal tog ju barnet olika skada efter hur hårt efterlevnaden drevs..

I vuxen ålder, nybliven pappa och ett söndertrasat förhållande damp kunskapen om detta infernaliska sätt att förstöra för en förälder, hämnas,sabotera undergräva förtroendet för den andra föräldern, ner på mig. Det upprepades och den barndom jag inte ville skulle upprepas och hade kunnat göra allt för att undvika fick jag nu bakbunden, falskeligen anklagad, nonchalerad och förnedrad se vårt barn bli en skugga av sitt jag.

Det är alltid omogna föräldrar som driver detta spel in absurdum. De kan inte ha en normal relation och blir snart en belastning för sin partner och när förhållandet väl är slut tar inte problemen slut. Det bästa kännetecknet på dessa är ju just att de kan inte förlåta, de kan inte acceptera sitt ansvar i förhållandet. De ställer orimliga krav i relationen, kan inte se sin roll eller ta sitt ansvar i det och lika illavarslande blir deras krav på barnen sedan som ska genom leva den hämnd de önskar drabba den andre. I värsta fall är dessa väldigt grymma eftersom de inte ens bryr sig om konsekvenserna det får för barnets utveckling.

De blir både svåra och djupa om processen drivs hårt och det gör den i de riktigt allvarliga fallen.

Min far var ingen praktexempel alls. Att tills slut ändå inse att allt inte var hans fel trots att det kunde varit det blev en pärs för den andre föräldern när beskyllningarna inte längre landade där de brukade göra. I acceptans, stillatigande. Flykten från den egna smärtan, de egna problemen som aldrig fick ett slut. Rädslan för att att ta ansvar går i arv och drabbar ju givetvis förmågan att se problem hos det barn man ska hjälpa växa upp. Det finns inget utrymme för att låtsas eller hoppas på det bästa. Hela uppväxten och skolan kan vara ett enda inferno av avstånd, främlingskap och att börja ta itu med det i vuxen ålder blir ju mycket svårare om ens personal bildad nog finns att tillgå.

Källorna till oro, osäkerhet, inlärningsproblem, brist på mognad, destruktivitet, rädsla är många och att få detta i släptåg efter en uppväxt där tryggheten, tilliten, stimulansen inte kommer i första hand ja det är att be om en ångestfylld, osäker tillvaro långt senare.

Det är djupt förträngda känslor som längtar efter uppmärksamhet, men vilken vuxen vågar släppa efter på dem eller låta dem få utlopp?

Ett barns värld är inte så krånglig. Det är acceptans som gäller. Gensvaret på rädsla, osäkerhet, smärta är trygghet, en famn. Ett ok.

Annonser

Written by CastoroPollux

7 september, 2010 den 10:19

Publicerat i Uncategorized

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: