castoropollux

Not just another WordPress site

Konsten att hålla sig felunderrättad…

leave a comment »

.

Konsten att hålla sig felunderrättad…

Konsten att hålla sig felunderrättad bedrivs under influensen av att alltid ha rätt. Att sinnet ”tager vad man haver” är allra minst rasismen medveten om. Den arbetskadade skitsnackaren är lika drabbad och totalt okunnig om sitt eget sinnes förförelse. Finns där fler? Tja, flerbarnsmamman som mistat ett barn och sagt sig ha kommit över det för länge sedan. Detta som svar på denna bloggares enligt henne stora svårighet, att komma över sin egen bittra umgängestvist?

Varför mamman missat att umgängestvisten fortfarande ”lever” och beror på alla de lögner och beskyllningar den omgavs av, beror säkert på att denna aldrig frågade eller behövde fråga? Det finns kanske många skäl att berätta en historia som få vill kännas vid. Som drabbad har jag garanterat ett, speciellt som det finns så många riktigt underliga ingredienser i detta skeende. Alla dessa talar dels för den drabbades skuld, de finner, lite väl enkelt kanske, sin förklaring i en inblandad socialtjänst, som dock ofta solar sig i inkompetens till allmän beskådan. Att detta tillstånd råder på denna instans är knappast min förtjänst, de lämnar de bästa bevisen själva och den träskallighet och inskränkthet, som många svenska tittare och läsare kunnat bekräfta i alldeles för många målande skräckexempel i media. Ett ganska säkert tecken på att det inte gått rätt till är att just socialen varit inblandad. Felen de begått och som ofta skildrats i media har en valör och en omfattning, som en organisation av det måttet om saker gick rätt till aldrig skulle kunna exekvera. Inte i den mängd och omfattning som faktiskt sker.

.

De som spred dessa falska anklagelser har givetvis olika skäl att antingen bekräfta lögnerna, eller att dölja sitt deltagande eller allra helst hela historien. Det största intresset att fortsätta stärka lögnerna är de, som skaffat sig uppmärksamhet som offer på en påstådd gärningsmans bekostnad. Det sista de vill göra är erkänna att de spred lögner. Är deras självuppfattning i stort sett underbyggd av historier om svek o dyl, så är tillvaron på många sätt givetvis skör. En upprättelse för en anklagad innebär deras eget fall. Det är inte troligt de är villiga att betala det priset. Att ens tänka tanken att rätta till historien, att söka sitt sanningen om sitt ursprung, vad som faktiskt formade det, blir istället en hotbild eftersom så stor del av den bygger på falsk information. Sinnet utan ånger för vad det ställt till med, blir istället mer engagerad, i att dölja eventuella sprickor i historiebeskrivningen. Inför obehaget att tvinga erkänna att föraktet faktiskt bygger på en lögn. Föraktet som ligger som ett lock över den äkta besvikelsen den sorg och saknad som den hatande oförsonliga föräldern, aldrig stöttade sitt barn i att komma över på ett naturligt sätt. Utan snarare blev en ingång i att få hämnas och straffa den andra föräldern, genom barnets sinne, som aldrig fick något existensberättigande eller erkändes, Särskilt i den miljö där bara oförsonligt hat och hämnd regerade. Det kan ju kallas PAS men enligt de ”klokaste” och nån vill ju vara det, finns inte PAS? Det finns bara dåliga pappor, ja det kan ju iofs vara sant i vissa fall, men inte så ofta som många vill..

.

Written by CastoroPollux

5 februari, 2011 den 08:43

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: