castoropollux

Not just another WordPress site

Är Sverige säkert?

leave a comment »

.

Är Sverige säkert?

Kärnkraftsindustrin garanterar att det blir en katastrof nära dig.

Säkerhetstänk låter tyvärr som inget annat än förmågan att undgå uppenbar kritik. Ungefär som uttrycket Rikets Säkerhet, maktens, men mot folket till intet annat förpliktande än sin egen. Bli sittande med nåt som kräver ständig bevakning låter inte som det smartaste beslutet, men onekligen tvärsäkert. Vi kan väl stryka begreppet absurt ur svenska språket. En strålande framtid utan besvärande begrepp och generande resultat låter som ett rent helvete. Man kanske inte kan se längre än ett Fucking Åmål medan all tankemöda utan lämpliga invändningar leder till Fukushima. Sannolikheten för att det kan ignoreras kan bara överträffas av en karriärsugen statistiker.

Härdsmältor är vanliga i Sverige. En hjärna som kan komma på tanken och se det som en utmaning att lyckas tämja dessa krafter, har redan drabbats. Det gäller bara att övertyga resten av världen om att detta inte är övermod. Det finns ju trots allt ett par mänskligheter att testa på.

Människans förmåga att tro på sig själv gav oss Regalskeppet Wasa, Titanic, Estonia, Ågesta, Harrisburg, Tjernobyl osv. Exemplen gav oss också insikten om begränsningarna, men utan utan någon större mening eller betydelsen av en läxa. Det dök alltid upp någon som trodde sig veta bättre och det vart det väl. Tyvärr till skenande kostnader också och även inför detta faktum böjdes vilan efter det påstådda behovet. Exemplen är betydligt fler i verkligheten, men människan är för dumdristig för att ha hand om dess krafter. Vad var en förutsättning för att tro på slaveriet och dess förutsättningar om inte att öka vinsterna. Katastrofer väntar alltid runt hörnet, med kärnkraftens hjälp kan vi aldrig glömma konsekvenserna. 

Skador på grund av strålning? Var även det något man inte tänkte på? Allt som hänt har varit otänkbart. Det är bra om man lär sig bygga sådant som inte kan ställa till katastrofala skador för generationer om något går fel. Vi kan få konstiga djur och fiskar med två huvuden, en president eller en minister med två huvuden, dubbla tungor eller ett rejält arsle, det kommer nog inte märkas någon större skillnad ändå.

Är pengar det kraftindustrin saknat? De har haft betydligt mer av tjurskallig envishet och dumdristighet i alla fall. Det har utvecklat deras förmåga till stillatigande under moraliskt och fysiskt förfall istället för att göra något för och med alternativen. Vi har inte råd med gubbar som är lika stolta som tyska militärer från WW1 och aldrig kan glömma en oförrätt i att ha fattat fullständigt vansinniga beslut och ha skördat konsekvenserna av dem. Revanchen ser ut som WW2 och slutar lika illa den med förklaringen att de gjorde det å det grövstas bästa.


.

Annonser

Written by CastoroPollux

16 mars, 2011 den 13:34

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: