castoropollux

Not just another WordPress site

I allians med mörkret.

leave a comment »

.

I allians med mörkret

 

Politisk debatt kan vara intressant. Piruetter, höga hopp och avancerade volter avlöser varandra som om de hade betalt för föreställningen. Höga röster och brösttoner under ett stigande blodtryck har väl sällan begåvats församlade grupper sedan 30-talet.När inte självaste sanningen är särskilt behaglig finns det väl skäl att höja rösten för att hindra menigheten från att se vad som försiggår. Att ha skapat flest socialbidragstagare under Sveriges historia kan ju ses som en förträffligt ful anklagelse. Är det så att man har för avsikt att dränka kommuner i utgifter så blir väl sanningen betydligt allvarligare och hotfull i alla fall för den som inte har rent mjöl i påsen. Smärtan och våndan politiken skapat verkar i alla fall inte förorsaka några särskilda betänkligheter, viljan att förhålla sig neutral ser ut som krigsmaterielproduktion under samma neutrala förhållanden.

I samma ljus kan man skåda åt vilket håll skuggorna faller över det betänkliga i att kräva högre lärarlöner. Det kan ju se ut som en god tanke och skulle väl ha kunnat förblivit en sådan om det inte varit för att också det kommer att drabba kommunerna med full kraft. Det är kanske skälet till att man konsekvent sätter in sina stötar. Framstå som riddare i vitt men egentligen ha en dold agenda? Det här är inget Grekiskt epos ändå kommer framtiden om alliansens spår och riktning i verkligheten kan skönjas att sluta i exemplet Grekland och annorstädes. Viljan att krossa det statliga och det allmänna får ju sägas vara rejält utbredd. Exemplen är många och hur går det till när man sänker skepp som våra länders ekonomier? Försöker man inte helst dölja sina viljor? Under vår egen domän sitter ett KD i detta sällskap och ger ett särskilt religiöst skimmer åt politiken och den gudomliga orättvisan som breder ut sig. Man korsfäster nödda och tvungna sin frälsare igen och låtsas för ideologin och sammanhållningen se ut som allt är ok.

Om nu de sista ljuva åren förbrukat politiska fejs på löpande band så är det ingen hejd på nya kejserliga läder till att smörja gnisslande politisk ovilja till något annat än den enda vägens politik mot den önskade katastrofen. Grekland och Spanien ska ha sina efterföljare, de fyra friheterna framstår mer som draghästar för att transportera grus att hälla i ett befintligt maskineri. Mjölkade först på alla sina tillgångar och sedan för evigt förkastade för sinande resurser är vad ländernas ekonomiska loggböcker skvallrar om. När samhället såg som sämst ut och orättvisorna var störst hölls all rikedom av de besuttna. Inget har som demokratin återfört möjligheterna att sprida och fördela den och ekonomin på ett mera rättvist sätt. Nu återbördar de besuttna och deras drängar all rikedom till sina egna kistor och se vilka samhällen och vilken förtvivlan som breder ut sig. Se vilka politiker som fått en arena….

När medmänskligheten går i konkurs har banker och medelstinna resurser för länge sedan dragit tillbaka alla sina tillgångar och enda skälet är större möjligheter att skapa samhällen efter vinstrika modeller. I sådana finns ingen plats för hänsyn till människa eller miljö. Det är väl närmast omöjligt att finna ett miljöintresse som kan gå i samklang med oundgängliga krav på på stora vinster. Ett sådant system kan väl inte annat än ha katastrofen och krigen inbyggt i sig efter som bara grov lönsamhet är ett ett oavlåtligt krav. Det bestående och de verkliga värdena får ge vika för krafter som bara har svåra och farliga biverkningar bundna till det de kallar verksamhet.

Intresset för att tvinga mänskligheten in under att artificiellt ljus och omgivande mörker är stort eftersom möjligheterna till allt större vinster då blir betydande. Att ingjuta osäkerhet och rädsla i sin befolkning gör det iaf lättare att sälja både krig och trygghet. Dessa branschers villkor krockar dock med resten av mänsklighetens, frågan de flesta borde ställa sig är vem som får stå tillbaka för dessa krafter?

De senaste årens fantasisiffror och behov av att minska kostnaderna och utgifterna till försvar för den ”nya politiken”  som ju inte har något annat än ett nytt fejs visar samma brist på relevans och motsvarighet i verkligheten och är inget annat  än samma andas barn under nya otäcka fosterföräldrar, vars intresse verkar vara att skapa sig större utrymme för egen del och minska alla andras. Inget är ju nytt under solen. Den som förfalskar nutiden och framtiden visar säkert samma intresse för att förfalska historien…. Den som förfalskat historien visar ännu större intresse för att inte bli påkommen och avslöjad.

 

.

Annonser

Written by CastoroPollux

14 oktober, 2011 den 09:35

Publicerat i Bedrägeri o Svindel, Politik, Religion o Tro

Tagged with

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: