castoropollux

Not just another WordPress site

Omskären edra Hjärtan!

leave a comment »

.

Omskären edra Hjärtan!

Frejdig frisk och uppmuntrande ljuder uppmaningen genom tiderna.

”Allt är fåfängligt” skrev svartsynen en gång.

Ja riktigt så illa är det inte, men inte långt ifrån.

Just därför ska man väl göra det bästa av situationen, eller hur?

.

Det här inlägget är tillkommet ur inspirationen som kan fås ur blogginlägg som detta.

 http://maukonen.wordpress.com/2012/01/31/obegriplig-debattartikel-kring-konsstympning-av-pojkar/#comment-6132

Är man våldsbenägen ska man börja tidigt, helst på sina egna barn.

Då är det lättare som vuxen och behandla andra illa också….

Människan är en märklig varelse på vår jord. Ingen kan vara så sann och ärlig som denna och i andra fall hänge sig, ljuga och framhärda värre än en häst travar. Människans behov av bekräftelse får väl anses ”medfött”. Behovet finns där som en bägare för att göra färden mer naturlig, behaglig och förväntansfull. Säg den makt som inte kan missbrukas dock? En närmare läsning av bibelns nyare texter ger vid handen att just maktmissbruk är något av den springande punkten i evangelierna. Undra på att ”banditen” Jesus behandlas som den skurk han helst av etablissemanget måste utmålas som för att de ska kunna rättfärdiga sitt övergrepp i tidernas begynnelse. Sedan har de väl fortsatt på samma spår, ”visa av skadan” att folk går alltid att lura i vad som helst bara man är ihärdig med lögnerna och de falska anklagelserna….

Visst var Jesus/Gud en stor humorist förutom behovet av att visa mänskligheten på livets allvar och villkor.. Se bara på hur grupper tilltalas som förlorat förståelsen för det väsentliga i livet.

5 Mosebok 10:16 – Omskären därför edert hjärtas förhud, och varen icke länge hårdnackade.

Jeremia 4:4 –  Omskären eder åt HERREN; skaffen bort edert hjärtas förhud, I Juda män och I Jerusalems invånare. Eljest skall min vrede bryta fram såsom en eld och brinna så, att ingen kan utsläcka den, för edert onda väsendes skull.

5 Mosebok 30:6 – Och HERREN, din Gud. skall omskära ditt hjärta och dina efterkommandes hjärtan, så att du skall älska HERREN, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ, för att du må leva.

Detta sades särskilt till grupper av mänskligheten som redan brukat kniven för att säkra sin tillhörighet? Varför en Gud omtalar behovet av att skära på ”rätta stället” kan ju en del betrakta som en gåta. Förstår man inte varken vitsen eller vådan,vad finns det då man kan kalla väsentligt?  Att omskärelse kan få betydelse för livet och existensen kan ju te sig som viktigt. Framförallt om den metoden har en verklig betydelse för livet och medför en genuin övergripande förändring för bäraren. Att sätta kniven till snutten får för betraktaren något av en bagatellartad uppfattning om övertygelsens grund för metoden. Det är ju livet det handlar om så varför sätta kniven där? För att tala om hur nära det var att ha blivit riktigt tråkigt? Hur nära förgängelsen man kan vara?

Livet kan ju få olika inriktning beroende på vad man betonar. Man kanske inte ska ta det tyngsta man har och dänga i huvudet på andra, om så bara som ett bevis på sin gudomlighet?

Omskärelsen anses viktig och ska ske redan på små barn och hävdas bla av tradition? Detta av krafter som anser det diskriminerande att inte få utöva sina rättigheter… Barn ska få välja själva men det utesluter man på grund av ”tradition” som ju den utomstående kan ses som en underlighet….

En tradition som för något gott med sig kan ju förklaras på många sätt, men för ämnet verkar varje vettig förklaring lysa med sin frånvaro.

Det styvnackade beteendet och den följande bedömningen kanske inte bara kan ses som gudomlig utan också som helt korrekt… Maktmissbruk är sig likt i vilka kläder det än bedrivs och lika svårt att acceptera i stort som i smått…

.

Annonser

Written by CastoroPollux

4 februari, 2012 den 09:04

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: