castoropollux

Not just another WordPress site

Den tysta diplomatin….

leave a comment »

Den tysta diplomatin….

Har fått ännu en bekräftelse.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/expert-nadeprocess-klokast-utan-svenska-ud_6760697.svd

Dömda för ett brott de aldrig begått och på bevis som inte finns, står den tysta diplomatins princip skriande tydlig. Det är bara fascistiska styren som kan komma undan med sådana här domar. Sveriges ryggradslösa representanter och regim verkar inte kunna kräva att Svenska medborgare ska behandlas rättvist i ett annat lands domstolar… Finns det verkligen inte ett behov av intervenering där inte bara Svenskar döms i summariska domar utan särskilda bevis? Eftersom det inte reses några krav på avsättandet av ledaren verkar oljebolagen och andra intressenter ha den de vill ha på den posten,,,,

Med denna slags rättvisa som nu skipats kan man jämföra rättigheterna med fångarnas på Guantanamo. Inte heller där är bevisen särskilt omfattande utan mera som beskyllningar utan särskilda krav på relevans ens till de anklagade. Mest anpassade efter ägarnas beskrivning av sin omvärld. Vägen ut ur Guantanamo går samma väg som i Etiopien. Du erkänner ett brott du aldrig begått och därmed bekräftas anklagarnas system, så rättsvidrigt det nu än framstår i allmänhetens ögon. På köpet erhålls en livslång dom som aldrig går att tvätta bort. Som för all framtid kommer att hindra allt resande vart dessa än i världen sig tänkt. Är resandet å yrkets vägnar så är det bara att se sig om efter ett annat jobb….

Samtidigt rättfärdigas en politik med en räcka av kränkande behandling av människor, folkmord och mot varenda konvention som skrivits genom hundra år av demokrati….

Det gamla begreppet ”En Svenskt Tiger” ryms under det rymliga skinnet utspelas alltmer lömskhet och falskspel och  blir i ljuset av vad som nu för tiden timas en varning åt allt vad grävande, petande, luskande journalistik heter. Dawit Isaak sitter av samma skäl oåtkomlig och hjälplös i en diktatur som får hållas medan NATO bombar ett obetydligt besvärligt land till politisk förödelse och årtionden av inre politisk oro och strid. Det är ingen grund för demokrati utan diktatur.

Written by CastoroPollux

10 februari, 2012 den 22:08

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: