castoropollux

Not just another WordPress site

Operation Ajax

leave a comment »

.

Operation Ajax

Är bara ytterligare ett exempel på det sätt västliga intressen alltid störtat folkvalda presidenter. På Svenska Wikin  http://sv.wikipedia.org/wiki/Operation_Ajax   beskrivs kortfattat hur man ställer till med nationalister, demokrater, religiösa ledare och moskéer alltså terror, avrättningar , demonstrationer och skyller detta på Mossadeq. Den Engelska Wikin är utförligare http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Ajax

Att denna modell för ḿaktövertagande från 1953 också användes av Hitler på 30-talet kan kännas igen som avancerad strategi för att störta folkvalda i dag.

Mossadeq gjorde ju inget annat än vad Hugo Chavez ville uppnå i Venezuela, dvs att landet självt fick del av vinsterna från sina egna oljekällor. Vilka länder som gett dem i händerna på väst åtnjuter den förmånen? De eventuella överskotten hamnar i några fås fickor och bekostar vanligtvis en illa dold diktatorisk makt, med kompletterande miltär och underrättelsetjänst….

Så visade sig kuppen mot Venezuela också bestå av lögner i media och konstiga attentat mot civila som skyldes på landets ledare istället.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

5 april, 2012 den 20:51

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: