castoropollux

Not just another WordPress site

Forskning på korrekta villkor…

leave a comment »

.

Forskning på korrekta villkor…

Idag kom domen att Sverige frias av Europadomstolen i Gillbergmålet

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5048970

Herr Gillberg själv har lämnat denna kommentar;

”Jag är glad att domstolen fann ärendet tillräckligt viktigt för att bli föremål för överläggningar i Grand Chamber, och noterar med intresse och oro att svenska regeringen inför domstolen hävdade att internationellt vedertagna forskningsetiska regler faktiskt inte gäller i Sverige.”

Sedan kommer ”Det principiella i ärendet handlar om att offentlighetsprincipen ställs mot tystnadsplikt och skydd för personlig integritet.” som inte är Gillbergs ord utan Sveriges Radios reporters.Ingen av dem som begärt se forskningsmaterialet har haft för avsikt att offentliggöra det. Däremot har de velat se hur studien utförts och hur Gillbergs forskningsresultat kommit till.

Att för länge sedan höra talas om att hälsorörelsen kunnat häva fall av ADHD med kostbyte/diet blev en aha-upplevelse. När sedan forskningen väl blev intresserad flera år senare och började forska på människans villkor och fann att ADHD hade sin grund i kosten, var saken klar. Om det skrev jag bla här;

http://wp.me/p1zCpc-7iV6

Det är ju iofs inte bara ADHD-problematiken som visar på något underliga förhållanden i synen på människans olika problematik. Om man med forskning och med dess resultat olika piller, menar att det finns inga skäl att förklara orsakerna till uppkomna problem, så visar kanske det att man egentligen struntar i människans problem bara man får sälja piller. Det är ju en hemskt föraktfull tanke, inte dessto mindre realiserad. Alltså kvarstår problematiken och produkten går i ”bästa” fall att sälja livet ut till den intet ont anande mänskligheten… Samma princip och röda tråd råder med behandlingen av depression och svårare psykiatriska sjukdomsfall. Orsaksambanden viftar man bort för att så snabbt som möjligt kunna sätta in sin många gånger livslånga medicinering. Om människan själv inte inser hur mycket hon faktiskt kan bygga sin hälsa genom sin kost och i realiteten är tvungen att ta ansvar för den och absolut inte ens kan nonchalera den, så verkar vården allra minst intressera sig för allvaret i situationen och fortsätter förskriva sina piller med i många fall ett inställsamt leende.

Att du kan göra ett val kanske känns främmande, inte dess mindre livsviktigt och avgörande för hur framtiden kan både te sig och förändras till det bättre. Att lägga sitt liv i vårdens händer kanske inte är det bästa köpet. De är alldeles för ofta mer intresserade av att göra karriär och grova vinster….

Läkemedelsindustrin är en gökunge inget samhälle med ryggrad skulle föda. Tänk på titeln ”One flew over the gucko’s nest” vilken film hör den till? Vilka offer det då skapade och till vilket pris? Har förhållandena förbättrats? I så fall för vem? Gökungen blir bara fetare och otympligare.

Så oavsett om problemen har tyngd eller är lättare så är metoderna inte bestående och hjälpen existerar egentligen inte utan är en chimär. Det människan kan göra själv är betydligt mer om hon bara förstår hur hon hamnat i sin sits…

Bedrivs bara forskningen på korrekta villkor är chanserna stora att behandlingen också kommer att göra det. Finns det ingen halvhjärtad behandling/marknad att sälja  piller till kommer givetvis forskningen att anpassas därefter…

.

Annonser

Written by CastoroPollux

6 april, 2012 den 21:53

Publicerat i Politik, Vården

Tagged with ,

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: