castoropollux

Not just another WordPress site

Det lät som ett brandlarm?

leave a comment »

.

Det lät som ett brandlarm?

Vad ska man säga. Det har inte gått så många år sedan Tsunamin och folk får tydligen inte av sina resebolag veta vad som gäller i landet vid stranden, där alldeles för många dog en gång… ”Det lät som ett brandlarm” sa resenären och varken anade eller förstod allvaret. Uppenbarligen i avsaknad av adekvat information om vad som gäller vid visteser vid stranden och dess närhet. Här hemma fanns ingen beredskap heller och tydligen var den politiska implikationen alldeles för känslig för att kunna utredas ens utan hamnade i ett mörkt skåp med lämpliga hedrande stämplar döljande en verklighet som inte gick att vara så stolt över. Åren har gått och katastrofen som inte borde hända har suddats ut för att vinsterna inte ska hindras strömma in över ägarnas stränder.Thailand är en militärdiktatur och borde väl ha större krav på sig att reglera maktutövningen efter klara mänskliga rättigheter och demokrati, men knappast med USA i ryggen och tydligen inte med Sverige som uppbackning heller..

Thailand är en diktatur och kan så förbli. I Egypten släppte man kamelhorder att strömma in över torget och trampa ner protesterande massor, i efterhand påstås det var ett misstag! Diplomatbilar och polisbilar kunde ses köra på och över människor samlade längs gator. Ett land som av väst kallats demokrati, som CIA skickade folk för tortyr till i mörka källare.  Ska man dra det till sin spets, så var regimen djupt inblandad i de djuriska metoderna för att få slut på demonstrationerna. I Thailand krossade man protesterna, mördade deras ledare en högt uppsatt militär, mitt under en intervju med journalister.

Turkiet har nu 200 journalister inspärrade och vill ändå fortsätta sin vandring in i EU. Man kan få intrycket av att det är EU’s önskemål man uppfyller. EU krav på Sverige förstörde ju journalistiken i Sverige. En diktatur har ju onekligen fler fördelar av att släppa in journalister när det passar dem än vara tvingade att svara på frågor om när nyheterna väl är i sitt skapande. Nu skapar regimen nyheterna, regimen utfärdar vederbörlig passerkort de med besvärliga frågor kommer inte få sina förnyade eller får inga nya…

Demokratin är onekligen både skral och smal när man kan trumma upp grupper i samhället mot varandra istället för att solidariteten för dem samman i att vinna mer hörsamhet från regimen. Varför fascister sitter vid rodren och hur de kan kallas demokrater är ju en gåta.

Ledare som inget har att fukta från sitt folk har onekligen fördelat makten på ett mer rättvist sätt och inte heller skott sig på dem eller behandlat dem orättvist. Att det är mer lönsamt med fascism är kanske svaret på varför det ser ut som det gör….

 

.

Written by CastoroPollux

12 april, 2012 den 17:13

Publicerat i Bedrägeri o Svindel, EU, Politik

Tagged with , ,

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: