castoropollux

Not just another WordPress site

Assange och den Svenska Rättvisan.

with 2 comments

.

Assange och den Svenska Rättvisan.

http://www.skanskan.se/article/20120712/OPINION/707129911/-/farligt-for-assange-i-sverige

Tilläggas bör att Sverige knappast visat sin bästa sida i fallet med de utsläpade Egptierna till ett CIA-hyrt flygplan. Ett CIA som utan problem samarbetade med det ”demokratiska” Egypten som egentligen var mer diktatoriskt än vad landet själv viljat påskina. Vars tortyrhålor var minst lika mörka om inte mer förfärliga än Libyens… Vilka länders är förresten när det kommer till kritan inte det?

Sverige som föranstaltar insatsstyrkans ingripande och anfall på ”misstänkta” Palestinska barnfamiljer…

Sverige som presenterar okända bildbevis på pennvapen bland ungdomar, på förmodad terror inför EU’s toppmöte i Göteborg?Det passade då politikerna perfekt att 27000 demonstranter där fick se sitt budskap till politikerna fullständigt förött av en grupp sabotörer…. Svårare är det ju inte att förstöra en legitim demonstration och ge tidningarna något annat att skriva om än demonstrationerna mot globaliseringens framväxt…

Sverige som ännu inte åtalat de för Quickrättegångarna ansvariga som ändå är århundradets rättsskandal som inte bara är en utan nästan tio?

Mannen som satt åtta år för en påstådd incest och orgier och påstådda barnoffer är ingen vidare skola för de som hävdar Sveriges stolthet och rättsmedvetande. Det var väl en journalist som fick rätta till också det… Hannes Råstam till vördnadsfullt minne. En av Sveriges största grävande journalister. http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=13038&a=279959  Klär av rättvisan alla omsorgsfullt stolta klädedräkter och vidlyftiga hattar och visar att rättsväsendet är politiserat och märkligt nog inte alls utbildat i brottsutredningar, incestutredningar eller annat viktigt för samhällets medborgare och dess bestånd. Kravallutrustningar har de och tillhyggen och här synes väl politikens krav på skydd och bevakande verksamhet ha utvecklats till en fungerande maskin… Hannes Råstam måste varit det mest besvärande som uppstått ur det tomrum(?) som den illusion av rättsstaten Sverige skapat.

Kan århundrades rättegång bli något annat än en jätteskandal med tanke på hur fakta ser ut inför en eventuell stundande rättegång? Om korruption och rättsröta är snöret och den röda tråden, gör man ju allt för att det rättssystemet vill kalla verksamhet också ska se ut som en sådan. Viss av hur det kan gå till, kanske Sandvikenfallet och fallet med Barnläkaren, kan kasta ljus över hur man kan kringgå problemet med den bristande bevisningen med att utsätta de anklagade för inhuman behandling både under häktandet/hämtningen som häktesförvar och transporter till förhör och rättegång. Hur man i häktet varje timme på natten störde den sovande Barnläkaren borde väl väcka tankar om vad personalen har för bildning, om de har någon alls. Synen på anklagelser och skuld verkar ju ha flutit ihop fullständigt till en sörja lämplig driva ruttnande mål i. Att grunderna för anklagelsakten är både tunna, osammanhängande, vilseldeande  och mer avslöjande för polisens förhörsverksamhet borde ge vilken advokat som helst påsar under ögonen.

Vad har den militära ledningen bjudit på om inte Hårsfjärdens särdeles dåligt regisserade scenario av misstänkta ryska ubåtar i Stockholms skärgård i närheten av Kungahuset? Har man inte läst för mycket Biggles för att komma på tanken att dessa beten skulle vara frestande nog att hugga på. Ja möjligtvis för fantasien vuxen ur ett medvetande med en rejäl dos av storhetsvansinne. Bristen på krigsövningar och verklig ”combat” kan göra vilken skjutgalen individ tokig också… Det är ju inget spännande att behöva låtsas, skjuta lösa skott och kika i en övningsradar.. Det är ju knappast roligt att leka allvar.

Det rättssäkra Sverige är en illusion upprätthållen av blott politiska skäl och hur det fungerar i praktiken och hur vattentäta skotten mot grava misstag inte är har historien visat på ett skandalöst sätt. Landets lagliga verksamhet framstår också i effektiviseringens namn som ett allt större och osmakligare skämt. Brottsutredningar har inte ens fullgjorts, mordoffer hittas av privatspanare som använder lite sunt förnuft, mordanklagelser utan bekräftande bevis som bygger på statistiska antaganden valsar runt i byar och på polisstationer som bakterier trivs på sjukhusen… Landet har onekligen blivit lidande under den nya fria ekonomin. Ingen av de ansvariga ifrågasätter om det är värt priset. Lönsamheten är däremot regeringarnas nya fackla och begränsade sken, den för av någon anledning jobben ut ur landet och importerar lågavlönade….

.

Sverige som numer tagit beslut om att kunna använda tårgas vid upplopp o dyl.Vore det inte mer praktiskt med en politik som gav så många som möjligt  trygghet o försörjning istället? Varför ska det löna sig så astronomiskt att bli rik på andras bekostnad?

.

Annonser

Written by CastoroPollux

13 juli, 2012 den 14:10

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Expressen försökte genom dess chefredaktör att ”smutskasta” Assange genom att påstå att en amerikansk före detta chefredaktör ”skrev” i Expressen. Man hade översatt ett inlägg från Washington Post där denne chefredaktör skrev negativt om Assange och lät påskina att chefredaktören exklusivt skrev för Expressen medan det var mer än 14 dagar emellan artikelns publicerande i Washington och Expressens översatta publicering.
  Här kan man enkelt misstänka att Expressen med dess chefredaktör i spetsen ville komma åt Assange för att han och Wikileak uttryckt stark kritik mot Expressen och ovannämnda artikel handlade om att Assange inte skyddar sina källor och som exempel angavs Banner som sitter häktad i USA misstänkt för att ha läckt hemlig information till Assange och hans organisation.
  Expressen har under våren och sommaren genom sin chefredaktörs bloggar och andra artiklar försökt att få igång ett drev mot Assange genom att påskina att han inte håller måttet då det gäller källskydd och att hans stjärna dalat som informationsförsträckare. Det har absolut inte stått någonting om att man backar upp Assange i egenskap av den största avslöjaren genom tiderna utan bara negativa påståenden om att Assange kämpar för att slippa bli dömd för sexbrott i Sverige och för Expressen verkar det som att hotet om utlämning till USA inte existerar eftersom Sverige är en sådan perfekr demokratisk rättsstat att ett ifrågasättande inte behövs.
  Det är förvånansvärt att följa Expressens chefredaktörs bloggar och läsa om hur han slår vakt om pressfriheten, källskyddet och bestickningsfrågor. Men att han skulle blogga om att Assanges journalistiska informationsinsatser skulle bekämpas och värnas om har jag hittills inte sett. Däremot har hela medieeliten med Expressens chefredaktör i spetsen gett uttryck åt att journalister måste få bryta mot lagen för att få fram sanningen medan det är tydligt att dessa påståenden från svensk medieelit inte inkluderar Julien Assange.

  Björn

  15 juli, 2012 at 08:12

  • Hej Björn. Att läsa om hur släppta dokument innehåller bevis för hur mycket pengar Tymoschenko gömt undan utomlands samtidigt som hon hyllas som demokratins företrädare i västmedia gör ju Wikileaks till en besvärande källa för medias ensidiga och missvisande bild av ”befrielsens” helgonlika figurer.

   Mitt favoritämne är häxjakt och ända sedan dess metoder och dess brist på fakta genomlysts om hur maktmissbruk fungerar och hur man tom tryckte en lärobok i falska anklagelser och diverse juridiska trix för att fälla oskyldiga till falska anklagelser (Malleus Maleficarum – Häxhammaren). Med flera hundra år på nacken är maktmissbrukets metoder för att förleda folk från sanningen och de verkliga skeendena och desavouera kritiker både förädlade och utstuderade. De pågående krigen faller ju under samma kriterier. De tål inga bilder, journalistik eller filmer annat än om motståndarna. De egna krigsinsatserna tål varken ljus, film eller bildreportage. Filmsekvensen Bradley Manning anklagas för att ha läckt säger det mesta om krigets smutsiga verklighet och hur vem som helst kan bli offer.. Dock är det bradley Manning som anklagas för värsta brottet, medan filmsekvenserna verkar vara bortglömda och bagatelliserade…..

   Media påstår att Assange inte stöder Manning, att Assange struntar i Manning, inte betalar för Mannings ekonomiska stöd, att Assange skulle lurat Manning att lämna ut information (ett underförstått erbjudande till Manning om strafflindring om han villigt ändrade sin historia till Assange hade tagit initiativet) osv osv. Listan är lång på försöken att misskreditera Assange.

   Anklagelserna mot Assange har bara mått och avtryck av maktmissbruk och verkar vara den chans till ännu ett bål att bränna de mest skriande bevisen på att maktmissbruket fortlever även efter flera hundra år…

   castoropollux

   30 juli, 2012 at 12:29


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: