castoropollux

Not just another WordPress site

IQEA’s sönderplockade varor och platta paket var väl en föregångare..

leave a comment »

.

IQEA s sönderplockade varor och platta paket var väl en föregångare..

En föraning om vad som komma skulle.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/skatteparadis-nasta-for-bilprovningen_7338706.svd

Medan Svensken genom åren försökte pussla ihop klippet från möbelhuset, satt ägaren och pusslade på samhällets omstörtning genom att mjölka landet på och de anställda på skatter. Som en trojansk häst etablerade sig företaget över hela landet i blågula kulörer, men ville inte bidra med särskilt många skattekronor till landets trygghetssystem, den uppgiften lades istället på de anställda. Man kan ju undra över uppfinnarens intresse att få befolkningen att befästa det genomsvenska blågula varumärket på marknaden när det egentliga var att riva ner själva grunden för samexistensens villkor och bara ha sitt eget för ögonen….

För senare tiders samhällsomstörtare så har lagstiftningen ”till glädje” för suspekta element luckrats upp så att vilken verksamhet som helst kan konkurrera ut normala kommunalt och statligt finansierade institutioner. Det får väl anses betydligt mer generöst än den tidens socialdemokratiska system som särskilt gynnade storföretagen, deras knän var väl lite bredare och trivsammare än vad småföretagare kunde bjuda…

Det står var och en fritt att fundera över liberalismens idéer och generösa fruktkorgar som bara de själva kan njuta av. Om nu dessa profeter kan betraktas som mer än lovligt falska så är väl deras sponsorer/arbetsgivare något av det mest genuint egoistiska slaget.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

6 augusti, 2012 den 10:29

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: