castoropollux

Not just another WordPress site

Lindome-mordet gick väl till den rättsruttna historien…

leave a comment »

.

Lindome-mordet gick väl till den rättsruttna historien…

Nu har tack vare den fadäsen historien upprepat sig tack vare samma rättssystems sömnaktiga gång. Tre gärningsmän alla blodiga skyller på varandra och kommer undan dom, trots att ännu ett mord begåtts….

Under de år som gått sedan den förra rättsskandalen har hjulen uppenbarligen inte snurrat i rättssäkerheten riktning utan osäkerheten, gör gärningsmännen allt fräckare och medvetnare om systemets brister…..

Jag må ju vara något av en novis i ämnet men alla är ju skyldiga till medhjälp till mord. Ingen av den kan bevisas ha begått just mordet men samförståndet har ju etablerats för ingen av dem verkar ha försökt stoppa våldet med fara för annans liv utan låtit misshandels pågå till döds. Så även om ingen direkt döms för mordet, så är ju samförståndet etablerat och de inbördes beskyllningarna är också ett samförstånd. De har alltså en orsak att själva bli betraktade som oskyldiga men det är de ju rakt inte. Straffet för anstiftan till mord är lika ”strängt” som för att utföra ett. Så var på skalan haḿnar medhjälp till ett våldsamt mord då? Ja knappast den frikännande varianten. Kanske är problemet för delikat för politiskt tillsatta lekmän att döma i och man kan ju fråga sig vad nyttan är att köra en mordrättegång genom flera instanser och märkliga horribla domslut till plåga för anhöriga. Man har ju obstruerat rättvisa och vill inte medverka till mordets lösning heller. Då kan de väl sitta länge och begrunda sina gärningar, ogärningar och ursäkter. De kanske aldrig kommer fram till vem som satte punkt för ett liv. So what? Ingen av dem förtjänar några silkesvantar och knappast att gå fria. De efterlevande och anhöriga kanske också kräver någon form av respekt från staten i dess rättsutövning. Det vore väl klädsamt för rättsstaten också. Så om detta inte ser ut som ett skäl att omarbeta rättssystemet för att täppa till falluckorna vad är då det? Ytterligare ett mord eller två? Följt av a samma nonchalans mot offer och anhöriga. Staten är alldeles för tyst medlöpare till dålig juridik.

Vi ska ju vara säkra innan vi fäller någon för allvarliga brott. Vi ”friar hellre än fäller” när bevisen inte är tillräckliga eller rättare sagt indicier kanske inte räcker, åtminstone inte för otäcka brott. Dessa är ju både vittnen och medskyldiga. Dessutom kan samförståndet påvisas.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

15 augusti, 2012 den 17:11

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: