castoropollux

Not just another WordPress site

Ulf Brunnberg…

leave a comment »

.

Ulf Brunnberg…

Har väl inte så svårt att leva med sig själv som den besinningslösa våldsmannen och mördaren av Karen Gebreab. Problemet med mördaren är att han uppenbarligen låter osyldiga lida för sitt eget tillkortakommande och sina egna brister. Livet har givetvis varit orättvisst mot denne och del av det är samhället han växte upp i. Att känna sig missanpassad och orättvist behandlad sedan barnsben skapar nog i sig ett trauma av besvikelser och ett omfattande landskap av hämnd. Ur detta perspektiv är det förödande att hamna i skottlinjen för någon som bara letar efter hatobjekt och som inte kan smälta hur andra lyckats i sitt liv medan denne inte.

Karen Gebreab dog för att arbetsledningen inte fungerade och för att de trots de svåra förhållandena arbetade under begränsningar för personalen som blev allt orimligare i form av underbemanning och med det allt större osäkerhet. Särskilt i de fall av interner med hög risk. Dit räknades onekligen mördaren.

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/malinwollin/article15297732.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15298853.ab

Feminismen lider givetvis avbräck i sin strävan, av sina mest högljudda och hatande företrädare. Det är ju bara att beklaga, men de söker ju strid för de offer deras åsikter kräver och de ger ofta också både bekräftelse och luft åt sitt förakt för det motsatta könet. Det är ju så när man inte löser sina egna problem först. Då får andra lida för dem. Att problemen vad de nu än är sitter ivägen för omdömet i många fall , kan ju exemplet kapten klänning få åskådliggöra. Denne har de enligt egen utqasago inte kunnat tänka sig vara våldsam och dominant, men var han så jävla charmig då? Mannnen/kvinnan eller vem som nu för fram ett budskap, ska det inte ens finnas någon gestaltning som motsvarar budskapet? Kvinnojourernas värsta företrädare för den djuriska manliga förklaringen kan ju inte komma ifrån sitt eget ansvar för hur de lyckas falla för fel kille, hela tiden. Jo jag vet de kan inte bära hela ansvaret för att göra dåliga val, men att försöka föra debatten med att skylla på den andre och närmast gudomligt begrägliga egenskaper är som att tro att Quick var duktig på att luras. Det var han ju inte alls. Det var omgivningen som bistod med ljugandet och bedragandet. På samma sätt kan den som inte är vaksam i sitt val av partner tyvärr lura sig inte så mycket på charmen,utan på att det egna behovet får hela närmandeprocessen att gå alldeles för fort. Att de viktiga stegen i att förstå vem föremålet för ens intresse verkligen är och hur allvarligt menat det då skall vara. Ju sämre förutsättningar för att hålla ut, dvs hur starkt behovet av närhet faktiskt är blir ju tyvärr det som avgör hur fort man lossar bromsarna i och det som inte behövde luta så kraftigt i någon riktning blir istället backen allt lutar för mycket i.

Kapten Klänning verkade inte charmig alls om nu undertecknad ska få säga något om saken. Uttrycket ”det kunde vi inte tänka oss om honom” visar väldigt mycket på att pejlen inte fungerar som den borde. Det är väl beklagligt att kvinnojourerna så lite odlar de verkliga trygga verktygen varje människa kan bära i sitt inre för att inte göra dåliga val får stå tillbaka för djuriska åsikter och värderingar..

Brunnbergs atmosfär får det onekligen att snurra i planeten. Någon gång kanske det blir ordning på konstellationerna.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

24 augusti, 2012 den 17:30

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: