castoropollux

Not just another WordPress site

Tack Bildt.

leave a comment »

.

Tack Bildt.

Din kommentar att ”det gick snabbt” att få Martin Shibbye och Johan Persson fria, säger och bekräftar allt. 14 månader i ruttet fängelse under vidriga förhålanden och under korrupt nations lika stinkande rättssystem är inte snabbt. Det är lojt. Därför sitter Davit Isaac fortfarande i fängelse sedan 10 år, för att skrämma journalister och tysta det fria ordet. Lägga hämskor på demokratin och lita till en diktators nåd. Shibbyes och Perssons anhöriga, vänner och arbetskamrater är givetvis tacksamma över att de kom hem, men ska de och Sveriges befolkning vara tacksamma till en regim som inte behöver bättring? Då är ju också detta ett beställt spel för galleriet.

Politikerna har bara rättfärdigat sin position med en lånad hjältegloria eftersom den övriga verksamheten dag för dag inte innehåller en enda. För Bildt visar sig ju ett besök i Bosnien på en årsdag av massakrer och krig bara leda till buanden. Förstår de inte sitt eget bästa Carl?

Hela historien med fejkade terrorister (ONLF), fejkade anfall och fejkade dödsoffer iscensattes för att skrämma och hota till tystnad. Samma metodik som nu utvecklats till att skrämma och tysta alla som riskerar att träffa civila och höra vad de har att berätta om en regims förtryck, terror och folkfördrivning. Att terrorister skulle mörda hjälparbetare, sjukvårdspersonal är ju besked man ska ta med en nypa salt. Speciellt om de skryter med det på websida av okänt ursprung och härkomst..

Redan inledningen av denna skandal kommenterades från Bildt ”de får skylla sig själva” som om det rådde ett normaltillstånd i Etiopien? Gjorde det det Carl? Råder det ett normaltillstånd nu? Tjänar inte oroligheterna bara ett syfte att tysta och skrämma all opposition, allt motstånd? Räderna mot folk av en terrorstämplad motståndsgrupp. Vem står som garant för att det just är de? Regimen, en websida? Vittnen? Det verkar finnas fullt med regissörer i landet, för både den och den andra verksamheten. Alla verkar samstämmiga om att det är motståndet som är det värsta, inte själva politiken. I den rök och det damm som döljer det militära aktioner och milis/terrorgrupper ägnar sig åt drabbas entydigt befolkningen och det måste de väl. De är ju de enda som står i vägen för storpolitikens vinstintressen. Vad är väl mer praktiskt att folket plötsligt skulle fått en fiende ”terrorister” som skrämmer, våldtar och mördar dem besinningslöst? Så det militära skyddet blir den ridå terrorn kan fortsätta bakom. Det område som skyddas från insyn pga hot är fullständigt rent från vittnen som skulle kunna ta sig dit. Det är alltså säkert att det är fullständigt osäkert att vistas där! Vilket ju får anses praktiskt med tanke på att  ddet skulle vara lätt att få tag i banditer. Då finns plötsligt ingen modern teknik att tillgå, folket får ingen hjälp och det beror väl på att ingen har betalt för det utan det motsatta. Att helt enkelt få bort människomassor från attraktiva områden. Att regissera terror är väl inte mindre anmärkningsvärt än att utsätta två journalister för tortyr och falska anklagelser, under dödshot tvinga dem att spela med i en film som ska bli bevis mot dem…. Ja DET var verkligen terrorister, mördare och frestelsen i att klämma åt ett par vänsteranstrukna journalister räddade givetvis deras liv. Såväl som syftet att skrämma dem ordentligt.

Hade de dödats istället hade ju Sveriges regering tvingats till betydligt seriösare åtgärder och undersökningar. Hur hade landet, som slipper ställas till svars trots alla ryktena, ställt sig till det? Hela denna sak är kliniskt ren ifrån verkligt engagemang och visar bara med Carl Bildts slutord att de fick skylla sig själva….

Written by CastoroPollux

17 september, 2012 den 08:34

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: