castoropollux

Not just another WordPress site

Helhetssynen visavi elhetssynen

leave a comment »

.

.

Helhetssynen visavi elhetssynen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13860177.ab

Nämen se på fan. Nu har skam gått upp på land. I sin strävan att höja elpriserna än mer så hotar nu bolagen med åtgärder som ska främja dem miljö de tillsammans med våra bedrägliga politiker skapat. Jordmånen för utbyggnad av elenergin har ju onekligen förbättrats att den ska ske företrädesvis under kärnkraftens läckande parasoll ter sig inte som en omöjlighet. För att ta något uppenbart först. Var på Aftonbladets karta sitter egentligen elkabeln som går ner till Europa? Den där elmarknaden under sin höga hatt säljer el till betydligt större förtjänst än hemma? Varför finns den inte med på Er illustrativa bild? Skulle den få ert resonemang om fördelning att falla fullständigt platt kanske? Tidningen vill kanske inte framstå som ett regeringsorgan direkt, men nu tycker jag ni suger. Kraften som slinker ur genom denna kabel måste ju vara av stora mått och hela sommaren har energibolagen missat möjligheten att tjäna mer pengar eller rättare sagt det var mer lönsamt att låta priserna gå i höjden än reparera de som står still. Om elbolagen hävdar att de har moral så har väl exemplet USA med sin elindustri visat att det finns inga hinder alls för att låta elpriserna gå i höjden. Lögner falska rapporter, påhittade fel var legio där och inte har väl elindustrin visat sig respektfull och ansvarsfull mot ansvaret de har att driva en livsfarlig kraftkälla…. Historien har ju visat att de verkar inte mer övertygade om sin förmåga än Titanics kapten, eller för den skull Estonias…. Om nu Titanic var ny och övertygelsen om dess förmåga lika överskattad så var Estonia ingen jungfru precis. Få skönheter har väl annekterats och utnyttjats så hejdlöst från alla håll. Hennes skam och förnedring är så stor att slutresultatet inte ens tål ljus. Att i det läget få absolution av kyrkan måste var en drypande våtsliskig dröm.

Med tanke på hur de som haft hand kärnkraften skött sig hitedags, borde de för länge sedan entledigats som inkompetenta för uppgiften. För sitt slarv med vad som borde vara säkerhet ställts inför skranket. Att folkvilja är något de av naturen struntar i visas i attityden för det ansvar de faktiskt struntar i att bära. De säger sig inte vilja sköta servicen pga av folkomröstningen. Kan man inte sköta servicen ska man väl stänga, eftersom säkerheten äventyras. På tal om moral är det väl som tv-licensskolkarna i de fina salongerna, de kunde ta sig in i regeringen och deklarera sitt avståndstagande i det tysta mellan skålar fyllda till brädden och sidentapetserade väggar, men inte öppet ta striden eller finna sig i fakta. För dubbelmoralens skull var statlig television en plåga, särskilt som den påstods vänsterstyrd. Varför sanningen om högerns ständiga spöken, vars vilja alltid är att skrämma och lura folk till lydnad är besvärande för dem själva, får väl tillskrivas bristen på självinsikt, urholkad moral och sminkad självkritik. Varför avslöjande reportage kallas för vänster är väl ingen gåta. Det är väl som med slaveriet, för det ska väl den i kättingar och kedjor slagne urafrikanen lastas för. Hade det inte varit för dem hade slaveriet aldrig funnits. Verkligheten är bara besvärlig för dem som har en förljugen hållning till den, missbrukar sin makt och utnyttjar andra….

Med Fukushimas långsamt döende stränder, folk och fä kan väl de flesta klart se att kärnkraften inte är att leka med och som sådan alldeles för dyr redan i sitt driftstillstånd, med alla krav på säkerhet skydd och hantering. Allt hamnar ju på elpriset eller försöker någon slå i dig att det inget samband finns i det? När katastrofen väl är ett faktum vill ju ingen av dem som hovat in de grova vinsterna betala för skadorna och konsekvenserna heller. Det är väl här vi kan se den gnidnes ansikte löpande från platsen, ansvaret, skadorna och de livslånga konsekvenserna. Vad bara försäkringarna och återförsäkringarna kostar för detta illavarslande fyrverkeri vill de väl inte berätta heller…..

Du behöver inte vara orolig för att någon härdsmälta ska inträffa, de har ju redan hänt. Speciellt i de hjärnor som förespråkar denna slags energi som ren. Här måste stora delar av hjärna förlorat både syre och blodtillförsel. Sprider man död och förintelse i sina spår då beror det väl på de hjärnor som skapade det, de har enorma brister i förmågan att tänka på andra än som förbrukningsartiklar…. Då spelar ju dödsfall av vilka mått det vara månde ingen roll…

När FN och IAEA spelar med i detta otäcka spel för att dölja skadorna och följderna av katastroferna för att motverka opinionen, då har du väl förstått att spelet för galleriet är betydligt mer avancerat än så…. Den som påstår att kärnkraften är ren är en lögnhals och säljer sin själ för pengar..

Att den utbyggda kraften i södra Sverige inte skulle räcka till är också det en lögn. Eluppvärmningen har knappast ökat genom åren och förbrukningen på uppvärmning med direkt el har dalat brant. Den påstådda krisen står väl inte mer i bjärt kontrast än oljekrisen som så lägligt lade ut mattan för ett av de sämsta alternativen historien sett… Viljan att sälja Svensk el genom kabeln till resten av Europa kan väl inte vara mer främmande än tomten, speciellt inte som vinsterna blir större. Konsekvenserna för den Svenska ”marknaden” tar ju torgförsäljningen inget ansvar för. Här trängs bondfångare med charlataner i samma kör och alla säger sig inte kunna göra något åt priset.

Nu begåvas också Sverige med att effekten i ett kärnkraftverk höjs med tio %. Utifrån vilket behov då? Av vilka skäl minskar man marginalen till riskerna? Vet väl att de forna stipulerade driftsuttagen var baserade på att man hade god säkerhetsmarginal till riskmomenten. Alla dessa beslut om hur driften skulle skötas togs med tanke på att man inte skulle vara i närheten av att riskera någonting.

Alla vet hur det gick i Tjernobyl. Faktum är väl kanske mest att det var inget misstag. I Tjernobyl visste man sedan dag ett av dess tillkomst att konstruktionen hade ett fel. Så länge man körde kraftverken efter dessa strikta anvisningar och inom givna gränser så var risken för haveri inte större än i andra kraftverk. Den undanröjdes snabbt och katastrofalt med ett vansinnigt test, beslutat av vem? Vem hade mest nytta av att försätta kraftverket i ett fullständigt katastrofläge.  Vems är cynismen som inte bryr sig om konsekvenserna? Ja det kan ju inte skilja mycket mot de krafter som sedan besköt Moskvas parlament med stridsvagnar i ”demokratins” namn med en full anförare som Jeltsin….. Så det fanns en politisk vinst med att bromsa Gorbatjovs framgång och visst var de hotade de gamla korrupta krafterna som levt högt och skyddat under kommunismens tak. De ställde sig gärna på ”rätt” sida för att återfå makten och kontrollen.

Så när våra Svenska Kärnkraftverk ska köras närmare bristningsgränsen beror det inte på elbrist utan på vinstintresse. Alla vet ju vad det betyder. I Japan vet de det och säkert på fler ställen. De höjda elpriserna har alltså ytterligare en orsak, de skulle bli ursäkten för att ta ut mer effekt…. Dumdristigheten har vi ju sett klädd i allehanda utstyrslar och kallat alla sina kritiker för bakåtsträvare, trädkramare och (miljö-vänster)-demonstranter som absolut inte vet allas bästa eller sitt eget. Varför det är så klokt att bära fröet till sin egen undergång som en lysande stjärna slipper de ju förklara, då är det ändå ingen som vill höra förklaringarna till varför det till slut gick som de flesta trodde.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5287965

 http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article251232.ece

http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Om-myndigheten/Aktuellt/Nyheter/Ringhals-4-far-starta-provdrift/

http://www.svt.se/2.22620/1.472543/ringhals_far_hoja_effekten

http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article239758.ece

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=542249

Den breda vägen kostar och är gropig som bara en blind och döv kan bortse från.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3350725.ece

Vi ska ju hetsas till tro och övertygelse. Med elchocker av höjda priser och påstådd elbrist(?), ska vi bringas till uppslutning kring guldkalven. Sjungande de gruvliga vinsternas lov till priset av alt större levnadsomkostnader. Piskade av räntor och avbetalningar, bortglömda av en regering i regelrätt landsflykt och skött av en ”expeditionsministär” som bara har knivar att bearbeta budgeten med.

Var är de väntade effektökningarna från vattenkraften?

20 % med bättre effekt nykonstruerade generatorer efter gammal modell.

De fyrkantiga kablarna i lindningarna skapade bara förluster med all kompensation man fick tillföra i form av reglerteknik..

. . .

Katastroferna förföljer Kärnkraftsindustrin. Vad ska folk tro? Att Industrin med stort I men mindre Q själva skapade dem.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3132833.ece

. . .

Det dyra vansinnet och det ständiga slarvet, aningslösheten kommer i dagen.

http://www.nyteknik.se/tekniknyheter/article3905763.ece

Ska vi har råd med kärnkraften måste elpriserna upp långt över öronen..

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: