castoropollux

Not just another WordPress site

Har Ni ingen skam i kroppen?

leave a comment »

.

Har Ni ingen skam i kroppen?

De brukar vanligtvis inte sakna den heller….

På engelska i Senatsförhören löd orden ungefär ”Have You no decency Mr McCarthy”.

McCarthy-eran har ödet till trots fått sina efterföljare i stort som i smått. Ja av gigantiska mått eftersom barnasinnen kanske lättare  faller  för imposanta bilder och förskräckliga beskrivningar och teman. Att världen sedan ser ut på ett helt annat sätt ska ju världen onekligen få lida för. Om inte en Gud griper in. Annars gör ju de flesta anhängare av simpelt och lättköpt hat sitt bästa för att göra världen till sin avbild. Därför kan väl Republikanska Partiets polerade Palin demonstrera för de mindre begåvade hur den politiska oppositionen placerad i kikarsiktes hårkors ska betraktas. Folk och eventuella fä som har hela världen emot sig faller givetvispå knä för så enkla beskrivningar. Har de ingen gud eller ens ett förastånd som styr dem så kan väl en målad mun som Palins leverera godtyckliga sanningar. Om den de tror på definitivt inte ser för jävlig ut så gör det inget om budskapet låter så.

Något som är just anmärkningsvärt i efterföljarnas själsliga status är ju just att de vanligtvis inte har någon skam i kroppen. Man tar heder och ära av vem och vad som helst och det är ju lättare om man själv saknar sådan. Under konfrontationen av McCarthy o hans hantlangare . . blir repliken ”så fort man säger något ont om er eller någon som jobbar med er McCarthy är man kommunist”, tillfällena detta sätt dyker upp och appliceras liknar ju de vanliga  svaren från dem som inte tål kritik eller invändningar. Då är man ”vänster”. Hur ofta stöter man inte på det? Jo förutsättningslöst när intelligensen har brister.

Vad kallade President Truman Josef McCarthy? Jo orden föll så här. ”that most lamentable mistake of the Almighty”.

Inget bär väl heller så tydligt signum  till demoniseringen som politiskt motmedel som just McCarthyismen. En noga praktiserad modell vartill McCarthy inte kommer att bli den ende. Sedan var ju han inte den enda skurken men han blev ju obehaglig för partiet självt. Den efterföljande historien har  gett många slående och förödande exempel på att häxjakter är det mest praktiska medlet, särskilt när varken fakta eller bevis behöver bibringas anklagelserna eller de gummiartade lagarna.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

1 oktober, 2012 den 23:31

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: