castoropollux

Not just another WordPress site

Rörande övertygad

with 10 comments

.

Rörande övertygad

Det är inget som är så imponerande som sammanfattningen, förenklingen när allting faller samman i ett enda grepp. Att man kunde sammanfatta sd’s smala  politik i ett grovt metallrör känns då inte förvånande. Att det skulle finnas något annat sätt att säga sig ha rätt ha verkat vara svårt att få skåda. De personliga påhoppen inför en avvikande åsikt låter då inte vänta på sig och att ha så lite på fötterna kanske gör det kallt om knoppen. En frusen själ kan inte tänka klart, ser allt i sgs svart och vill ju liksom ha sin vilja fram. Vem kan då ha något att sätta emot..? Att så enkelt bli så klar över att man har så lite att kämpa för, måste kännas ödsligt och tomt.

Det är då politik kan bedrivas med hjälp av språkrör och det raka rörets ograverade variant. Att i skapelsen befinna sig på ruta ett eller kanske tom noll, ännu efter ett par tusen år (?) och fortfarande ägna sig åt att namnge djuren känns ganska omodernt och som utveckling är något som rör sig där ute ljuset men knappast in i de djupa grottorna.

Annonser

Written by CastoroPollux

15 november, 2012 den 18:52

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sverigedemokraterna skakas inifrån – hoppas det blir ett rejält skalv och en vidgat gap där större delar av partiledningen försvinner.

  SD är inte direkt överbefolkat av superkompetent folk.

  Jeanna Gabrielsson

  15 november, 2012 at 21:21

  • Nej och lättkränkta är de för den saken. Ett moment 22. Har lyckats radera eller slarva bort ännu ett svar på Martin Gelins Bok. Hade ju det inspelat och råkade titta i dvala :/ HAr varit trött och hängig ett tag. Sedan raderades inslaget av platsbrist. Ja jag vet, helt oförlåtligt och ingen repris i sikte, inget på svt_play heller. Boken vill jag läsa, kanske biblan tar hem den. Hade Martin G ett koppel av reportrar efter sig? Fräckt att leva med ett tag. Ska det bli ett pris på skalpen efter detta?

   castoropollux

   16 november, 2012 at 00:32

   • Inget ”koppel” när vi träffade honom på ett fik i Washington för en vecka sedan. Men han verkade ganska fullbokad.

    Jag ska också försöka få tag i boken på biblan.

    Jeanna Gabrielsson

    16 november, 2012 at 02:50

   • ”Koppel” Förstår det, men blev lite nyfiken på vad som hände i Washington… Blir det fler böcker? 🙂

    castoropollux

    16 november, 2012 at 14:00

  • Nej, det får nog anses bevisa att ett perspektiv är ett sådant även när det är smalt. Partiledningens fylla är inget försvar och deras uppenbara vilja att gripa till grovt våld visar på ett enastående dåligt omdöme. Vi hade ju hoppats grottmentaliteten var en utdöd egenskap sedan länge. Att dessa herrar överbevisar vetenskap och utveckling med en miljon år är kanske ett under, men imponerad är inte jag.

   castoropollux

   16 november, 2012 at 00:51

   • ”Att dessa herrar överbevisar vetenskap och utveckling med en miljon år är kanske ett under”

    LoL – Jag gillar det där! 🙂

    Jeanna Gabrielsson

    16 november, 2012 at 02:56

   • Det har hänt mycket under sken av att vara utveckling. Det mest förledande ljuset är kanske det modernaste? Ändå har väl mänskligheten just inte kommit särskilt lång även om kostymerna blänker och slipsarna lipar mot resten av verkligheten. Att försöka bli ett större parti och inte komma längre än att göra bort sig bådar inte gott. De etablerade har verkligen lyckats splittra all folklig förankring och samlande tanke. På sådant har de väl arbetat i tusende år. Ska vi komma någon vart då vill det till att stänga av tv’n och ta på skorna. Vi kan följa salig Povel’s råd först när vi verkligen är nöjda. Nu jagas lugn, demokrati, framgång som om det var till salu. Vår västligaste utpost försöker ju faktiskt sälja oss en dyr variant. De har ett pris på allt.

    castoropollux

    16 november, 2012 at 14:11

 2. Jag kan härmed vittna om att det sätt på vilket vår största granne i väst dukar demokratins valbuffé för sina medborgare inte är speciellt lockande, i synnerhet inte för oss skandinaver.
  .
  Man bjuder milt uttryckt in med armbågarna: Jäklas med få vallokaler, trasiga valmaskiner som till råga på allt ”röstar fel” ibland, dessutom (av en händelse?) tillverkade av ett företag som till största delen ägs av den ena presidentkandidaten.
  .
  Valdagen har man förlagt till en icke arbetsfri tisdag; de arbetande med ”enkla” jobb, typ service, grov- och fabriksarbete, har svårare att ta ledigt för att gå och rösta. tTdigare hade man öppet även ett antal söndagar före valet men denna möjlighet har tagits bort i flera stater styrda av republikanerna.

  Legitimeringen skapar nya problem: Studentleg gäller t ex inte (Obama har stort stöd bland studenter och unga) medan vapenlicens (Romneyfolket) är giltig.
  .
  OSSE , som bl a granskat valen i Georgien och Vitryssland, ville komma och granska vissa stater där felaktigheterna och tveksamheterna i tidigare val bedömts som allvarliga, men blev då hotade med arrestering om de vågade sig innanför delstatsgränsen, av guvernören i Texas, en stat som pekats ut för många tveksamheter i samband med val..
  .
  På valdagen fick folk stå i timmar och köa utanför vallokalerna, 4 timmar var nästan legio, 8 timmar på flera ställen.

  Man måste beundra alla de människor som gick och ställde sig i valkö klockan tre på natten för att rösta klockan sju på morgonen, när vallokalerna öppnade, och sedan gick till sina jobb.

  Alla måste ha registrerat sig i förväg genom partierna. Man vet alltså vad de tycker, dessutom innan. Sören Holmberg som hade en dragning på valdagen beskrev det med exemplet ”nu har 27% av moderaterna inte röstat ännu”. Fullständigt främmande för oss.

  Vad som gäller är alltså att få ”sina väljare” att gå och rösta. Valhemlighet existerar praktiskt taget inte alls.

  Du kunde också fråga nästan vem som helst, främmande, vem de röstade på utan att någon tog illa upp. Vi diskuterade mycket med taxichaufförerna, vilka hade synnerligen god pejl på läget. Man hann knappast säga ”election” innan de ropade ”Obama”, men detta var i Washington och merparten, 98 % av taxichaufförerna,är immigranter eller svarta, dessutom i Washington där 90 % av befolkningen röstade på Obama.

  Jeanna Gabrielsson

  17 november, 2012 at 12:11

  • Det är en beklämmande läsning även om allt inte är nytt, men tillståndet för demokratin under frihetens flagg ser ut som om man bundit den i flaggrepet som en snara. Köa 8 timmar för att rösta. Behandlade som boskap. De måste vara ganska vissa om att det kan bli värre. Man måste hata och förakta människor rätt mycket för att bete sig så här. 60 minutes som mer och mer serverar krigspropaganda hade iaf ett reportage om kostnaderna för valkampanjerna, bara de forserar ju de flesta tak. Förutom cirkusundehållningen förde redan frälsta.

   Blir det ett debattämne? Demokratin har ju inte en chans i ett land där företagen styr allting. Det är ju ett slag i ansiktet på befolkningen och Usedan är det landet som ska mästra alla andra. Undrar vad demokratieliten i svedala tycker om behandlingen av medborgarna?

   Valhemligheten om den finns en anekdot om den lokale sd-förmågan han skröt ganska länge med att han minsann inte röstade alls. Ända tills det gick upp för mig att han ljög. Han röstade visst men ville inte erkänna sin blåröst och när han fick genmäle såg han skyldig ut. Lika blek och paff vart han på som svar på den vanliga repliken ”kommnunist”- Det universella svaret på alla problem. ”Du vet ju inte ens vad en kommunist är”. Hade jag kunnat måla, rita eller fotografera så hade bilden varit obetalbar. Han kommer ju inte ändra sig, utan hotar ju det han påstår sig försvara mest friheten…. Ja det är fan inte lätt.

   Texas texas….Delstaten som inte skäms för någonting.

   Det är inte undra på att man kan komma på tanken att regissera ett 9/11 i landet. Skräcken, hoten, föraktet är vardagsmat. Man blir gråtfärdig. Apropå det gick ”Svarta Nejlikan” igen. En oförglömlig film med alla mått mätt om att ingenting är heligt.

   Multikulturens mest främmande skulle ta sig en tur per taxi. De bleve kanske botade, man kan ju låsa dörrarna…. Ha en fin helg 🙂

   castoropollux

   17 november, 2012 at 20:33


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: