castoropollux

Not just another WordPress site

Den blodigaste Söndagen.

with 2 comments

.

Den blodigaste Söndagen.

Så rapporterar radion och vi undrar var  gränsen gårförhur mycklet fred man kan bomba ett land med. Barn och civila drabbas av den vite gudens vrede, gammaltestamentlig och grym, Står den starke bi mot den svage och nästintill försvarslösa. Det är tåga i Israels barn. Åsnekäken har de slängt, ingen sätter längre tilltro till ordet utan man går bokstavligt tillväga. . Davids tillit till sin gud har man slängt på sophögen för betydligt effektfullare och resolutare resultat. Man behöver ju inte vänta på svar från ovan heller. Det är bara att trycka på knappen. Västvärldens skam över murar högre än gamla getton. Förnedring i klass med beramade historier om hur detta inte får upprepas igen… Ändå sker det och med resolut och  bestämd min som om andra inte hade några rättigheter. Det var väl det man själv utsattes för en gång. Tydligen är inte historien så klar. Inte lärdomarna heller. Minnet är kort och anpassligt. Det är bara omvärlden som ska förstå vilka offer de fått bli och hur lite man lärde sig av det…

Annonser

Written by CastoroPollux

19 november, 2012 den 22:32

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fruktansvärda nyheter från Gaza, Jag lider med befolkningen där – vad kan man göra för dem?
  .
  Min dotter bor i Oslo och där demonstrerade 500 personer i lördags i hällregn och blåst. Norrmännen verkar betydligt mer tydliga i sin solidaritet med palestinierna än t ex svenskarna. Detta stick i stäv mot att t ex norske utrikesministern Espen Barth Eide tagit ställning för Israel och förklarat att ”Israel har rätt att försvara sig mot Hamas”.
  .
  Så handlar en regering i ledband av NATO. Men norrmännen låter sig inte fösas som boskap av regeringen- de har sina egna ideal.

  Jeanna Gabrielsson

  21 november, 2012 at 03:19

  • Ja det är märkligt att se hur tyglad den Svenska mentaliteten faktiskt är. I Norge tvättar man den politiska byken, här vädras den i värsta fall… Här råder den etablerade sanningen, så ingen blir kall om baken.
   Vår solidaritet hade då inte så stora brister förr som den fick efter Perssons stångande mot allt som hotade den rätta läran. Om inte kyrkan deltar i förtrycket så har vi ämndå ett prästerksap som med samma ”gudomliga” hänförelse finner försvar för vilken politik och våld som helst.

   Interaktiv Säkerhet har då sina betalda blåslampor….

   castoropollux

   21 november, 2012 at 11:16


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: