castoropollux

Not just another WordPress site

Gina Dirawi

leave a comment »

.

Gina Dirawi

http://www.svd.se/kultur/gina-dirawi-i-blasvader_7695552.svd

.

Kravet på avbön blir aldrig så högljutt som när när försvararna av Israels politik kallar alla kritiker för antisemiter.  Då de allra värsta företrädare skriker om avsked, synd, skuld och fördömelse som aldrig blir förlåten. Få rörelser och samfund är så fjärran från självkritik som dessa. F.ö. får väl sägas att de religiösa rörelserna i stort allt för ofta saknar just självkritiken och att ”Guds Ord” mer blir en till sista punkten bokstavstro än en genomsyrad övertygelse.  Det är väl något av en gåta hur ”utvald” kan missförstås med ofelbar. Det är givetvis ett mänskligt misstag men ändå begånget i självbedrägeriets allra värsta föreställning om de egna företrädena. Att utvald inte skulle innebära ens ett krav förändring, eller fördjupning kanske bildligen bara ska ses som den process som trä genomgår när det torkar.

Det omänskliga i Israels politik och dess hänsynslösa exploatering och utrotning av Palestinska bosättningar kan inte finna något bibliskt försvar. Att fattiga bönder skulle drabbas av vad andra orsakar rimmar definitivt illa med hela demokratitanken.

Sedan kan man ju faktiskt undra om inte Israels egen politik bäst underblåser tvivlen på förintelsen. Om nu någon skulle hysa sådana tankar. Cordelia Edvardson nyligen bortgången http://blog.svd.se/mellanostern/2012/11/01/djupt-saknad-och-oersattlig/, berättade hur gamla människor, överlevande från Nazisternas dödsläger,  i Israel protesterade  mot Israels politik med plakat som löd ” Använd inte vårt lidande som ursäkt för att förtycka ett annat folk” . Om dessa var kloka männsikor så står också omvärlden människor så står en hel omvärld enig i uppfattningen att lidandet då på intet sätt står i proportion till den politik Israel bedriver. Man ägnar sig lika mycket åt etnisk rensning, utrotning som Nazisterna gjorde. På denna punkt har också Gina kritiserats och som vanligt är det de hätskaste och de blinda som låter mest. Larmar och gör sig till som det heter när man försöker regissera sitt liv till något som liknar offrets. Så kontentan av detta är att Israels politik har många underliga försvarare av dubbelmoral, att de stammar ur kyrkan är inte så konstigt, det finns väl mycket sådant där. Att ickekyrkliga sammanslutningar också försvarar Israels politik baseras ju blott på rasistiska tankar och fördomar..

Det är mycket lättare att ha respekt för Gina Dirawi än Israels förespråkare för trots allt uppvisar hon ett oändligt mått av medmänsklighet i sitt sätt att vara. Att Israels förespråkare ofta fullständigt saknar förståelse för andra människor beror väl bara på att de föredrar en politik som sätter dem själva i första rummet, sedad finns inga andra..

.

Annonser

Written by CastoroPollux

25 november, 2012 den 16:51

Publicerat i Israel, Politik, Rasism

Tagged with , ,

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: