castoropollux

Not just another WordPress site

Ha Ha Ha Ha Ha Ha – Humorn lever

with 2 comments

.

Ha Ha Ha Ha Ha Ha – Humorn lever

 

Under stor indignation och harm spottar sd-anhängare nu ur sig allt förakt de har för en konstnärs tilltag att måla Åkesson som en kackerlacka. Att bildspråk kan vara levande och tydligt är en sak. Att politiken trots allt kan framstå som död lyckas många gånger ändå anhängarna bevisa. I muhammedkarikatyrernas breda spår säger man sig försvara både konsten, yttrandefriheten och demokratin och Vilks rättighet att kalla det konst. För hela sin verksamhets skull och för att ingen ska missa ”konstnären” påstår föremålet för all önskad uppmärksamhet att hela hans lev är ett konstverk. Det inkluderar givetvis grodorna och krumsprången också. När Åkesson avbildas som något icke önskvärt och som ett skadedjur har man inte längre lika mycket till övers för vare sig konsten eller yttrandefriheten. Konstnären som faktiskt avbildar Åkesson  i en av etablissemanget utsatt situation hamnar i den konstnärliga kylan och dessa förvaringsboxar som sd’s politik kommer att kräva enorma behållare av kommer att ta oändlig plats i samhällssystemet. Vem ska betala det? Om nu ingen vill betala så har vi ju ytterligare ett exempel på hur sd’s politik är kulturfientlig och människofientlig. Att denna stammar ur de högre samhällsskikten som sällan eller aldrig förnekat sig, hur många sekel som gått borde ju vara en nyhet för anhängarna och försvararna av denna politik. De kommer givetvis artt räknas in som kostnader även de när de inte behövs. Det har historien visat gång på gång.

Självironin och satiren har ingen plats i detta politiska system det visar de gång på gång. De bekräftar nu att de ingen självdistans har eller ens kan sätta in bilder i sina sammanhang…

http://ltz.se/ledare/ledare/1.5325048-alla-potentiellt-vardelosa-i-sd-s-varld

http://ltz.se/nyheter/inrikes/1.5329556-kritikerstorm-mot-lt-s-ledarsida

http://ltz.se/ledare/ledare/1.5331393-angaende-lordagens-ledarsida

För de som helst glömmer så fort som möjligt, så gick det ju enligt dem utmärkt att måla ut Muhammed som en hund utan att någon hade något att anmärka på. Vilks kallar det ju konst. Det är kackerlackan också och nöjet är helt på min sida. Både över bilden och över de förfärade men överdrivna och verklighetsfrämmande reaktionerna.

 

http://wp.me/p1zCpc-7j31

.

Annonser

Written by CastoroPollux

26 november, 2012 den 15:40

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det där med kackerlacksbilden är helt underbart! En riktig genuin politisk karikatyr.

  Även argumentationen har poänger – vilka är inte förr eller senare ”värdelösa” med SD:s ”argumentation”?

  Jeanna Gabrielsson

  28 november, 2012 at 01:11

  • Ja, jag träffade taket. 😀 Att de sedan inte kan smälta in bilden i sitt sammanhang gör det ännu bättre.
   Jo det blir bara mer o mer likt 30-tal. Vi är snart värdelösa allihop. Hur har inte jag attackerats för att jag lever på sjukpension. Att jag har fritidsintressen (koloni) sticker ännu mer i ögonen. Ingen vill dock byta med mig, vid förfrågan. Det är som den botade ur ”Life of Brian” vad skulle de då ha att klaga på och tigga i kofta för..

   castoropollux

   29 november, 2012 at 00:27


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: