castoropollux

Not just another WordPress site

Mörka Småland…

leave a comment »

.

Mörka Småland…

Hur mörkt kan det vara? Ja det är ju en fråga som kan besvara med att göra ett konstaterande. Tänd ett ljus och de försöker omedelbums släcka det. Varför? Man kan göra jämförelser med den nyaste språkrören som uppträtt på den politiska scenen. Tanken att resten av mänsklighetens ofattbara motstånd skulle bestå av babianer får ju just politik att framstå som en smal sak. Beklagansvärt nog är det inte bara politiken som ryms i detta smala sätt att betrakta omvärlden vare sig i stort eller i smått. Begrepp som perceptionsförmåga krymper i till sitt banalaste uttryck i form av en planka förmera bredd kan inte rymmas i ett sinne som liksom är inställt på att se resten av världen som någon slags djur. Det inträder ju ytterligare ett dilemma i det att motivationen också kräver bränsle och infinner sig det faktum att om världen inte ser ut som förväntat måste den ju anpassas för det smala ändamålet. Att ur den existentiella positionen av desperation tvingas hitta motivation och ”bevis” för sina teser och övertygelse skapar inte bara den en önskan om lätt uppfyllda förväntningar. Fel och brister hos andra förstoras i samma önskan att uppfylla sin låga förväntningar på omvärlden. Babian har sin djupare förklaring i ett sinne fast i en föreställning där looserns hela dilemma av självförakt manifesteras i det egna omdömets klara förlust av sans och reson när de ska beskriva sin omvärld. Att kalla någon annan för babian är ett säkert sätt att visa hur lite ljus det finns i det egna medvetandet .”Grottan” har otroligt dålig belysning. Det kan säkert saknas ljus i Stockholm som det kan saknas i Småland. Om ljuset nått denna sfär kan ju de lärde tvista om, de mindre begåvade är iaf säkra på att inte sakna något av den varan…

Vad är Aftonbladets ip-adress? Vem hamnar där? Förmodligen den som vill läsa nyheter? Det kan ju finnas en hel del nöjda läsare beroende på vad de söker. Är det bara nyheter i allmänhet, så kanske bladet känns rätt även när det lämnar mun. Aftonbladet är nog inte så känt för att sanningen ljust kommer fram mer en variant av hur sanningen bör uppfattas. Ändå uppstår ju alltid problemet med ensidig information, att man missar många väsentligheter.. Dessa återfinnes kanske på helt andra sidor och med mer basala kunskaper. Basala kunskaper ska inte förväxlas med banala, skulle så ske, kan man vara säker på att den banala hänförelsen på intet sätt vägs mot den basala utan den banala överskrider den basala eftersom den bygger på helt andra förväntningar. I inskränkthetens republik dväljes ju helst medborgare med sinnen anpassade för låga förväntningar och förutfattade meningar. Att därför anta att Aftonbladets läsare är korrekt informerade måste ses som ett ogrundat antagande. Skulle vi vända på steken och betrakta tidningen som den mest förföriska och förljugna blaskan kanske attityden förändras. Ändå kan väl den som besöker sidan inte anklagas för att acceptera hela tidningen?

Om nu hela viljan är ute och cyklar för att hitta fel, varför inte göra det helhjärtat och ge det hela den rätta klangen. Eftersom att fattagaloppen ändå inte är en utbredd egenskap hos alla betraktare och speciellt inte hos dem som ser det de vill se så kommer här en länk för den fåkunnige.

http://youtu.be/oC4rWA3pTg4

Ännu mer glam och skoj väntas här. Det kanske än mer fyller det tomrum som står outnyttjat och som villigt sväljer allt som kommer i dess väg.

http://youtu.be/cfyC6NJqt2o

.

Varför inte ta en tripp längs minnets alle och inse att allt inte är som man tror även om det verkar så…

Varsågod, sälla sig till skaran av självuppfyllandets profeter.

De behöver bli fler.

http://wp.me/p1zCpc-7iMu

.

Det kan väl tom stå i Aftonbladet att erotik är något feminister ägnar sig åt?

Förhoppningsvis är det inte en lögn.

För det är ju intressant att en jämställd kvinnosyn inte utesluter sex och erotik, utan lyfter det till den nivå där det hör hemma,

långt över porrens självdestruktiva och självcentrerade egoism…

Kan man hitta en eller två sanningar i Aftonbladet lyfter inte det hela tidningen…

.

Bubblans verkliga innevånare är inte de som förstått något utan de som vill tränga in människor i små, små fack.

”Beundransvärt” är väl oftast hur lite relevans de faktiskt har för sina påståenden.

Såsom babianen har fått en välbeövlig plats i polemiken,

så har småsintheten givetvis skaffat sig sin, allt efter behov.

Dikten kan ju ha behov av att överträffa verkligheten. Det har lögnen alltid haft..

.

Annonser

Written by CastoroPollux

26 november, 2012 den 19:27

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: