castoropollux

Not just another WordPress site

Ingenting är Nytt

with 4 comments

.

Ingenting är Nytt

Sedan Stockholmsdebaclet presenterades med en total omedvetenhet om hur föraktfullt man beter sig, så presenteras siffror på stigande popularitet. Kungsgatans raka rör och brist på självinsikt är lika tydlig som både asiktet och sinnet är svart på IDF’s PR- och facebook-representant. Om man kan tala om perceptionsförmåga, borde föras allvarliga resonemang, eftersom bristerna är större än tillgångarna. Snarare kan man kalla det en oförmåga. Att vara så föraktfull för andra och resten av verkligheten vittnar om en narcissism i full blom. http://sv.wikipedia.org/wiki/Narcissistisk_personlighetsst%C3%B6rning Tro det eller ej, men utbredd är egenskapen och visar sig i försvaret för Stockholmsnattens rasism, kvinnosyn och brist på empati. Att avund och svartsjuka grasserar i sådana sinnen är heller inget nytt. Avhunden och Misshunden är kära och trogna djur som släpar sina ägare runt i världen för att upprepa skivan tills de börjar känna igen situationen. Ett ”Deja Vu” har ju en chans att bryta igenom det tjocka skalets skydd emot verklig smärta och besvikelse. Ett skal man tvingats in i tidigt i åren. För vad är väl ett skydd mot empati för andra om inte ett skal kring egna trauman? Så här ser humor ut när hänsynslösheten är utbredd (länk nedan).

 http://mondoweiss.net/2012/11/idf-spokesman-posts-blackface-photo-of-himself-as-obama-then-issues-non-apology.html

Att Facebook har många ändor representerade är kanske inte så konstigt. Vem har sagt att människor förstår vad de ser? Den grandiosa upplevelsen kan ju bara överträffas av en annan tills ”facebookkontot” stängs och ja-sägarnas musik tonar bort. Smaken är inte ens som baken, delad, den är hela komplexet med vidhängande attribut och dagliga leveranser av jordförbättrare som underhåller den egna plantans existens.

När Vilks ritar rondellhundar har få problem med uttrycket. De välkomnar och försvara motivets bokstavlighet och bildliga sätt och gör den breda generaliseringen till en dygd(?). På ett sätt som bara rasism och dålig smak kan göra. När Åkesson satts i kackerlackekostym och hotas av utrotning, skrattar människor med humor. Just för att kritiken är så massiv mot kackerlackan som motiv bildligt och bokstavligt. Rondellhunden har man försvarat med alla medel, med djupaste förakt för alla som kritiserar sättet och metoden, men när en rolig konstnär sätter i sd i sitt sammanhang som en obehaglig existens för etablissemanget är nöjet slut.

http://ltz.se/ledare/ledare/1.5325048-alla-potentiellt-vardelosa-i-sd-s-varld?articleRenderMode=default

Sedan kan man ju fundera över vem som rent existentiellt lever ett hundliv. De som minst förstår vad det är är? De som använder godtycket på ett sätt som får ursprungsbetydelsen att närmast blekna? ”Din lilla hora” har sin grund i avund och en gnutta svartsjuka. Det är också det tydliga beviset på förkrympta jag och särdeles stor brist på empati. Man kan ju bara behandla andra som man själv blivit behandlad…

http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-attack-skit-i-den-lilla-horan/

Om grottmentaliteten kan visa sig när man använder yttrandefriheten som en träklubba, för att hävda ”rondellhundens” försvar och berättigande, så blir inte utvecklingens avart mindre tydlig när de i verkligheten bär metallrör, bara ”modernare”. Att sedan skåda förklaringarna att det var i ”fyllan” detta skedde, då har vi en ”kultur” i Sverige som på Måndagar kan ursäkta allt med att de var fulla. Då är inte baksmällan helt alkoholbetonad. Är detta den Svenska kulturen man försvarar? Är det den goda moralen? Är det samhällsbyggarna, demokratins försvarare, medmänsklighetens bästa, yttrandefrihetens stolta vita ryttare, som inte verkar ha en aning om vart det bär? Det här ”mitt land” säger de och framstår som främlingar själva och det är väl där den existentiella skon klämmer värst. Avundsjuka på andras framgång och välbefinnande. Det är den egna utsattheten som står på spel, men göra något åt sina egna problem vill de kanske inte? Utan istället ge sig på andra…

Uppdelningen i ”närande och tärande” är ju gammal och ett uttryck för djupaste förakt. Vem annat än ett historielöst folk kan anamma de urgamla klychorna från anno dazumal och inte ana ett skvatt? Det blir ju lätt att förstå hur det gick till då och samma sorts makter spelar nu sina gamla jokrar ur en sliten men välbekant kortlek, för att uppnå samma sak som då. Vända en befolkning mot varandra, istället för att de gemensamt ta itu med de verkliga problemen… Det är ju praktiskt för makten att vissa stirrar sig blinda på ett problem medan makten kan ägna sig ostört åt att nedmontera resten av samhället.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

1 december, 2012 den 11:55

Publicerat i Politik, Rasism

Tagged with , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Apropå grottmänniskor – har du sett-läst Bert Karlssons artikel på Debatt, SVT, idag?
  .
  Där har nyanderthalaren fått sin nutida übermensch! Texten träffar läsaren lika chockerande trubbigt som en svingad stenyxa innan skaftet var uppfunnet.

  Jeanna Gabrielsson

  2 december, 2012 at 17:46

  • Bert är ett politiken skräckexempel på att ont krut förgås inte så lätt… Bert har ju tagit leka med elden till en helt ny nivå. Ja, om man tar bort det roliga. Bort Karlsson – entrepedomptör. Allt han rör vid blir till skuld!

   Det är väl lite av McDonknow’s nya giv.. Svart arbete, slavlön, slavkontrakt, antifacklig dogmatik. Någon moral behöver man inte ha för att sälja skräpmat, när man säljer en livsstil – aningslösheten… Ett arv av den ”nya” världens urblekta och besprutade mänskosyn.

   castoropollux

   5 december, 2012 at 10:57

   • ”Allt han rör vid blir skuld” – jag gillar! 🙂

    Jeanna Gabrielsson

    5 december, 2012 at 18:51

   • Efter den senaste medverkan i UG så kan väl snart inget förvåna. Hur kan man få ett 20 års kontrakt med en årshyra på 6 eller 800 000…. På en landbit som svårligen låter sig säljas. Sedan kan man ju undra över den moraliska befrielsen över att politiker skrivit på beslutet, medan Bert kan smila hela omvägen hem till Skara. De brottsbenägna ur Stockholmsnatt som blev inte blev åtalade, känner sig friade från brott? En mycket konetig inställning till både brotten och lagen. Ja, förutom resten av världen då utanför grottan, som de också känner sig främmande för och vi gentemot dem. Våra inhemska förmågor har ju lyckats bli mer främmande än många invandrare och flyktingar, trots att de levt här hela livet. Hur gör de?

    castoropollux

    6 december, 2012 at 00:26


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: