castoropollux

Not just another WordPress site

Vad hjälper det?

with 4 comments

.

Vad hjälper det?

.   .   .

Borgström frias från kritik av Advokatsamfundet, för sitt snaskiga sätt att uttala sig negativt i skuldfrågan om sin före detta klient Sture Bergwall.. Tre ledamöter ville ge en varning, det hedrar dem. Advokatsamfundet kan väl allvarligt fundera över advokatyren att så hjälpa sin klient bli fälld, som Borgström så förtjänstfullt gjorde. Bjuda ett äkta rättshaveri på den Svenska scenen är imponerande. Makabert är samhällets bristande respekt för de anhöriga, som ändå lidit nog. Det minsta man kan göra är att lindra för dem, men inte ens där visar samhällsstrukturen sina bästa sidor utan de inblandade aktörerna tänker bara på sitt usla skinn. En jävla rättsvidrig skam och hänsynslöshet är det.

.

Written by CastoroPollux

27 december, 2012 den 21:35

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hej,
  reagerade också på att Borgström friades från kritik. Helt obegripligt, tyckte jag, ända tills jag hörde att prövningen bara gällde Lambertz uttalanden i samband med publiceringen av Råstams bok.

  Vilket i sin tur väcker frågan varför inte sveket från Borgströms sida gentemot hans klient har anmälts. Det sveket är ju hundrafalt värre i sammanhanget.

  Har läst Hannes Råstams bok och blev gripen och förfärad. Rena rättsrötan och Borgström är medansvarig i denna. Han har förlorat all trovärdighet och borde uteslutas från samfundet.. Det han gjort sig skyldig till är helt oförlåtligt.

  Vet du vilka som får anmäla till advokatsamfundet?

  Jeanna Gabrielsson

  31 december, 2012 at 02:06

  • Kan bara hoppas att de anhöriga känner sig motiverade till en anmälan. De är dock fullständigt krossade inte av förlusten men rättssamhällets fullständiga svek. Johans föräldrar berättade att Borgström inte ens hälsade….
   Jag blir så tagen av Hannes Råstams engagemang och hans envishet. Hade han varit en fara för samhället hade man ju viljat få bort honom… Lambertz erkände i UG inför kamera att han bara skummat Sveriges största rättsskandal. Man kan ju undra vad de är hotade av som beter sig så här. Borgström har sjunkit genom alla nivåer av förnuft och anständighet i min mening. Han säger ju att han ”grillade” sin klient åtminstone i rättssalen, som enda försvar för god advokatyr. I och under förhören och vallningarna höll han sig på behörigt avstånd? Om vi en gång hade en Fru Justitia så måste det varit en klok kvinna, med intuitivt seende och fingertoppskänsla för ordens ursprung och förmågan att se till människan och allas lika värde. I modern tid har ju ögonbindeln fått representera helt andra betydelser. Vilket vi kan skåda sgs dag för dag. Etablissemanget har humor, svartare än min.

   Advokatsamfundet är ganska sosseanstruket. Annars hade detta aldrig kunnat hamna i papperskorgen. Att Borgström anmälde sig själv och att den anmälan inte antogs skryter Borgström med. Kanske ska han inte göra det…

   Få kommer att nå Hannes Råstams storhet. Ingen som han hotar ett rättssystem som uppenbarligen fungerar som fasad. Det borde bli en jättestaty av Hannes över inte bara Stockholm, som reser sig till varnagel åt allt mygel och korruptionens värsta element, de som härjar i rättssystemet.. Turning Torso (?) representerar på sätt och vis bara den vridna uppfattningen att allt går rätt till. Det väl bra att den står där i Södra Sverige som en varning till alla aningslösa besökare. Här är rättvisa något otroligt fyrkantigt och har härdats under lång tid av korruption. Skulle man vrida saker rätt skulle en stor del av dess ryggmärg sprängas. Sådan revolutioner skulle sätta djupa spår i tillvarons alla hörn. Den medvetenheten får knappas spridas.

   Vad Svenskar behöver är kropp och sinne, något fast men ändå följsamt för en ljusare framtid och för ett rättvist samhälle.

   Ska låna den boken, men är som du säger, rädd att det blir för mycket. Fallet Ulf är också en variant på samma tema av polisiär slapp- och dum-het, förutfattade meningar. Det finns en intressant video på tuben där Hannes möter Gubb-Jan. http://youtu.be/PE_NcGflkfE Människor som gubben är skrämmande i sin fullständigt envisa blindhet. Ska sd dra igång en mediacirkus om några månader med Almkvist som konsult så får vi fullt upp. Att de har fullt upp med att bedöva sig mot verkligheten och förminska den till sin nivå, kan den kortaste film bevisa. Att den var en omedveten självbiografi har de fortfarande inte accepterat. De har inga höga tankar om sina tittare. Människor som inte kan se nyktert på tillvaron har en enastående förmåga att kalla sin gärning för kultur och tom med svensk! Några mer främmande element får vi leta länge efter.

   Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig! Vi kan alla behöva det.

   castoropollux

   31 december, 2012 at 13:10

   • ”Filmen SD:s självbiografi” (på fem minuter) .:))

    Där slog du skallen på spiken! Men – läs boken; visst den är upprörande men fullt uthärdlig utan andra snaskigheter än just det fullständigt avslöjandet av rättsliga/juridiska/psykiatriska inkompetensen hos myndigheterna.

    Terapeuten som hade hand om Bergwalls ”behandlingar ” med bl a ”minnesåterskapande” och som skrev ut den beroendeframkallande medicinen (numera förbjuden) var gift med den undermålige polis som genom alla instanser var förhörsledare.

    Samtliga och dessutom ”Kvasten” borde inför skranket, som GW framhåller. Lambertz verkar helt på fallrepet, har tydligen fullt upp att försvara sina mejl till höger och vänster. Han gick förresten i samma gymnasieskola som jag

    Gott Slut och Gott Nytt på dig! 🙂

    Jeanna Gabrielsson

    31 december, 2012 at 13:49

   • HaHa.

    Bokens realiteter är nog så sorgliga och upprörande. De väcker väl den personliga tanken av att önska upprättelse för egen del. Det verkar mer omöjligt än för Quick.

    Läser ”Den Amerikanska Högern” just nu och får massor med uppslag. Tyvärr måste den lånas om, hinner liksom inte läsa färdigt.

    Menas Pentinen? Sörjan verkar räcka till en riktig stor gryta soppa. Många kockar blir de… Lambertz visade ju ganska god vilja ett tag. Menedande poliser osv. Vad hände sen egentligen? Blev de för många….

    Det bästa fyrverkeriet vore ett rättvist samhälle. 🙂

    castoropollux

    31 december, 2012 at 14:41


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: