castoropollux

Not just another WordPress site

Kulturell Ballast!

leave a comment »

.

Kulturell Ballast!

Borde ju vara stenkul? Svensk kultur framstår när den används som slagträ som något hårt och oförenligt med resten av mänskligheten. Som något som måste bankas in i andra huvuden? Varför har det blivit så?Hur kan det som som skulle göra en trygg i främmande vatten och fe stadig seglats med viss tyngd genom oroliga vatten och stark vind framstå som något som bara sjunker allt djupare. Varför framstår Svensk kultur som något man stenar andra med om än bildligt.

Varför försöka likna sina fiender? Finns det verkligen inga bättre förebilder? Är man som det ofta kan påstås, trots allt hemmablind.? Ja att verka främmande i sitt eget hemland är en omänsklig bedrift. Kanske påhejad av intolerans och inskränkthet. Vi blir vad vi äter och formas av det vi tvingas svälja. Känner man sig inte hemma i sitt eget, har onekligen någon lastat över alla normer och gränser… Om stenkastning och intolerans inte känns främmande varför inte löpa linan ut och kalla det religion?

Om man ändå håller på med ett korståg emot humor och acceptans. Om självkritik och distans till det egna jaget känns så främmande, att det hotar ens värld, varför inte dyka in i mörkret av uppgivenhet och hopplöshet. Ursäkten att slänga sten minskar ju inte då. Chansen att få skylla på någon annan minskar inte heller.  För visst är det för jävligt att hatobjekt har humor. Får uppmärksamhet och intresse när du inget får.

Matar man bara djuren så. Avhunden och Misshunden kräver ständig näring. De förökar sig också. Kopulerar utan skam eller besvär….

.

Annonser

Written by CastoroPollux

31 december, 2012 den 16:46

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: