castoropollux

Not just another WordPress site

Socialstyrelsens kontroll, HVB-Hem?

leave a comment »

.

Socialstyrelsens kontroll, HVB-Hem?

Länsstyrelsen och sist men inte minst kommunerna, som nu mer betalar närmare 5000 tusen kronor per dygn för en behandling de inte har tagit reda på om den existerar, fungerar eller ens bedrivs… Nog vidgas medvetandet om att kontrollen verkar vara dålig. Ja om folk visste hur lätt det är att starta ett behandlingshem skulle de undra än mer.

Så hur var det för trettio år sedan ? Jag menar något som skulle kunna kallas utveckling måste ju ha skett på alla dessa år, särskilt som kommunerna måste klämma ur sig astronomiska belopp för behandling som borde vara adekvat och verksam. Kollar de öht resultatet? Kräver de redovisning? Feedback existerar det?

På förekommen anledning, som att ständigt ha motarbetats av familjerätten så bad jag tills slut om kopior på mina journaler där. Det visar sig vara ett upplysande drag. Där står förfärliga beskyllningar om min person och en beskrivning som behandlingshemmets ägare försvarar med orden ”..hade inte en aning om att det stod så” till sina grava anklagelser och karaktärsmord. Att det i övrigt var falsk tillvitelse så var det också ett brott att göra så här. Gjorde kommunen någon bättring. Drog de några slutsatser om de falska anklagelserna? Kopplade de de falska anklagelserna i ett aktuellt umgängesbråk med att vara utsatt för en smutskastningskampanj? Gjorde de något som var vettigt? Nej, undrade över någons motiv att sabotera umgänget som lämnar över ett stulet läkarintyg? Nej.

Tog de notis av att pappan kan meddela hur mamman stått på dagis och talat illa om pappan direkt till barnet? Nej. Tog de notis om det faktum att barnet rapporteras ha sagt ”om jag inte berättar allt som hänt hos pappa blir mamma arg”, ”om jag säger det varit roligt hos pappa blir mamma ledsen”, ”pappor ljuger”. Den som redan förstått att något allvarligt pågår som måste stoppats har aldrig förstått hur socialen arbetar. Har de bestämt sig för en skyldig kan inga tecken i världen få dem att inse att de bör vända riktning. Det bär dem emot att erkänna sin grova misstag. Det har vi alla sett exempel på.

Har det hållit på länge så barnet kan rabblaallt mamma bestämt klarar inte BUP av att förstå ens. Så fördomsfulla är de.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

27 januari, 2013 den 20:00

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: