castoropollux

Not just another WordPress site

C-vitamin ger njursten?

with 2 comments

.

C-vitamin ger njursten?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/c-vitamin-ger-man-njursten_7887890.svd

Ännu en artikel att skrämma läsare med. Först så bör du veta att forskning sedan länge (3o år) visat att magnesiumbrist ger njursten, det har ofta läkaren påvisat genom blodprov för dessa patienter. Kanske har de dock inte berättat. Så hur är detta nya skrämmande forskningsresultat gjort? Av presentationen att döma så får vi inte veta hur och vad man grundar sina påståenden på. Det som ändå framställs som säkra resultat innehåller så mycket tvivel, att bara rädsla och osäkerhet kan få läsaren att missförstå det hela rätt.

Den som bara tar c-vitamin som tillskott försätter snart kroppen i ett bristtillstånd av inte bara magnesium utan av större delen av kroppens behov om inte högkvalitativ och varierad kost tillförs. Hur många lever så?

De som tagit andra tillskott, multivitamin har klarat sig bättre säger artikeln. Dock menar de att det beror på lägre doser c-vitamin? Att multivitamin innehåller magnesium förklaras inte här heller… Så vad tjänar denna artikel för nytta om inte att skrämma?

DN säger sig stå för kvalitetsjournalistik. C-vitamin i de doser som nämns 1000mg är ju tuben med askorbinsyra som kroppen till största delen pinkar ut.. Det köper folk i kassan i tron att det skall vara bra. Vore produkten av askorbat istället skulle kroppen istället ta till sig mer än när det är askorbinsyra som alltså försvinner ner i avloppet till största delen..

Försök bli klok!

Läs själv varför c-vitamin kan vara nödvändigt och nyttigt.

http://alternativmedicin.se/sok/Vit-015.html

Varför inte skola medvetandet om vad andra vitaminer o mineraler betyder för hela kroppens funktion.

Hela kroppen inbegriper faktiskt också sinnet och hjärnan. Fast har du ingen, är det ju inget problem..:)

Har du å andra sidan insett att ansvaret för god hälsa till syvende och sist är ditt eget, kan det vara dags att tänka om.

.

Written by CastoroPollux

4 februari, 2013 den 15:39

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hej, hörde också detta om C-vitamin och njursten och blev konfunderad eftersom jag har mycket goda erfarenheter av ämnet som förebyggande och faktiskt också i ”överdos” några dagar som bot mot förkylningar.

  Vad ska man tro på? Inte har jag lust att sluta med detta billiga och effektiva naturliga läkemedel.

  Anonym

  9 februari, 2013 at 10:10

  • Matti Tollonen skriver inget om njurstenvi c-vitaminbruk, utan bara om magirritation och vid höga doser diarre. Ett längre bruk av hög dos kan leda till trötthet vid tvärt avbrott. F.ö. är ju askorbat bättre som c-vitaminkälla eftersom det utsöndras saktare. Askorbinsyra försvinner fort ut särskilt om dosen är hög. Här är en länk till hans synnerligen upplysande bok, http://wp.me/p1zCpc-5Q3j Bokbörsen har 7 olika ex från 85. Det är kanske andra upplagan. Min är tredje från 88.

   Han skriver att Magnesium förebygger njursten. Magnesiumbrist leder till förkalkningar i aorta och hjärta, muskelsvaghet och trötthet. Som utbildad Docent har han väl en närmast dubbelt så lång utbildning mot en allmänläkare…

   En gammal, men säker profet på hälsoområdet, Lilly Johansson, lärde att pepparrot kan fungera som penicillin. Sedan dess, 25 år sedan, så har pepparrot, färsk är bäst, ingått i husapoteket! Hon hjälpte förresten många med diabetes och andra sjukdomar till hälsa och medicinfritt liv? Kosten är det vi och alla normala människor blir sjuka av… I och för sig inte svårt med en kultur som skapade det vita näringsbefriade brödet(?), det siktade rågmjölet(?) införde snabbjäsning som gjorde allt näringsupptag omöjligt och sötade allt med vitt socker, också det rövat på all näring(?) och därmed kroppsfrämmande. För det är det som är ett problem med just sockret, det naturliga innehållet av vitaminer och mineraler måste ersättas när väl kroppen ska ta hand om det.. Kroppen måste ta av sitt eget näringsförråd, för att kunna förbränna sockret. Det är därför det går så fort.. Några värre hälsobomber finns inte och är en av de bästa förutsättningar för konsumtionssamhällets baksida vi har…

   En bekant hade länge ständiga problem med fotvårtor, otrevligt givetvis och trots otaliga behandlingar med nedfrysning så försvann de aldrig. Tills en vår då denne började dricka små doser citron på plastflaska (ekologisk) och i övrig ändrades kosthållet till att konsumera spenat. Det var de enda ändringarna i kosten. På två veckor försvann alla och har inte synts på 5 år. Varför kollar inte vården en så enkel sak?

   castoropollux

   10 februari, 2013 at 23:42


Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: