castoropollux

Not just another WordPress site

Journalister, Media – Tredje Statsmakten?

leave a comment »

De röstade ned förslaget om lobbygranskning | Nyheter | Aftonbladet – Mozilla Firefox.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16689597.ab

Den representativa Demokratin ser allt mer ut som en halmdocka. Lobbyisterna kan okontrollerat fortsätta trafikera landets parlament. En journalist däremot kan förlora sin ackreditering och därmed sitt jobb, på blott några sanningsenliga rader. All makt utgår från folket synes som en lätt bortglömd grundläggande sanning. Speciellt med astronomiska löner och förmånliga sjukvårdsavtal, pensioner och resebidrag. Lustigt nog röstade även sd emot detta förslag. De vill ju särskilt framställa sig som både folkliga och nordiskt resliga. Här synes viljan slakna till skamligt blodfattig existens. Här böjas ryggar och nickas bedrägliga politiska fundament till formbar lera. Inget är nytt under Moder Sveas kjolar..

Folkets representanter får be om lov att få titta in på bestämda tider och inbjudningar. Lobbyisterna kan visst köpa sig in i genom svängdörrarna. Det som skulle vara säkerhet, ett EU-krav har alltså blivit en bakdörr för rika intressen och falllucka för folkets ögon och öron. Jag kan bara räkna till sex klöver på Aftonbladets bild! Sd verkar vara den fräschaste växten i den underliga buketten. Hur förklarar sd’s anhängarskara det? Slår de inte snart S gamla världsrekord i WO till M?

Hur tänkte S här? I pengar räknat, skulle de ha förlorat på att följa grundlagen? Vad ska du säga till Bilderberggruppen i sommar Stefan Löfvén? Kommer Carl att hålla din hand? Blir det hårda ord? Ska du be dem sluta sända sina lobbyister till Sverige?

Viljan att få styra landet med järnhand eller rör är ju allestädes närvarande, den får bara inte  synas för tydligt och för bokstavligt. Det kanske blev en läxa för nybörjarna sd.

Med järnhand och på två raka arḿar lyftes Sverige över en annars omöjlig tröskel och styrdes in i Kärnkraftens återvändsgränd och se vad som nu blockerar möjligheterna att vända. Avfallsberget och de miljoner tunnor av bestrålade verktyg, skyddskläder o maskiner och alla de överhettade hjärnor som trodde det skulle gå både bra och lösa sig med tiden… Ska vi rädda jobben med de sämsta alternativen hela tiden blir det snart inga alternativ kvar. Det har ju EU lyckats med att visa att Näringlivet ljög för fulla halsar. Det räddades inga jobb. Hur många gånger ska de komma undan med det? Om nu skrämma är det återkommande temat var stannar de? Var går deras gräns?

Annonser

Written by CastoroPollux

2 maj, 2013 den 13:48

Publicerat i Politik

Tagged with , , , ,

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: