castoropollux

Not just another WordPress site

Missing People har gjort det igen.

leave a comment »

.

Missing People har gjort det igen….

Visat att polisen saknar både resurser och förmåga (intresse?) att utreda brott, som tex mord på befolkningen. Effektiviseringen av poliskåren är imponerande på papperet, i verkligheten närmast förödande. Vilket ju för beslutsfattarna spelar allt mindre roll.

Kommunikén att kvinnan ifråga gjort flera anmälningar som inte lett någonstans renderar i alla fall landets poliskår ett torrt konstaterande att de inte trodde att det förelåg ett hot. Har de en automatisk maskin för sådan responser? En människa, en kvinna http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16811811.ab som nu funnits mördad har de nonchalerat och påstår medan hon inte är funnen att det inte föreligger hot emot? Att logik skulle vara ett främmande uttryck inom myndigheten är ju en sak. Att de inte tror befolkningen hysa mer förstånd att de skulle svälja en sådan förklaring som att det inte fanns några hot är besinningslös. Detta är myndigheten som ska beivra brott. Har polislagens intentioner och formuleringar bleknat?

De senaste decenniernas politik har minst sagt skandalösa konsekvenser för människors trygghet.  Avgå regeringen och låt inte deras föregångare få makten heller, de är lika skyldiga. Sparka ut de sittande maffialiknande existenserna. De föröder landet, försnillar dess resurser och säljer ut vår rikedom till lägstbjudande. Privatiseringens handgångne män och kvinnor är skurkar för sin egen tid. De är inget annat än en samhällsfara. polisens brister är skriande och rättssystemet skandaler talar ett entydigt språk också det även om de själva vill framstå som om inget hotar där heller. De nuvarande ursäkterna är desamma som de var för Engla Haglund. polisen gjorde inte heller där sitt jobb och städade undan de besvärande bevisen för hur de nonchalerat tips som kunde lett till hans gripande och att Engla kunde varit kvar i livet. Inte heller här vill myndigheten ta sitt ansvar och tillerkänna Mamman ett rejält skadestånd. Om vi kan kallas det sovande folket är detta den medvetslösa myndigheten.

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: