castoropollux

Not just another WordPress site

Idioter kan inte skilja på sak och person

leave a comment »

.

Idioter kan inte skilja på sak och person.

De är ytliga och fördomsfulla de som inte kan eller ens vill skilja på sak och person. Det grundläggande hatet som driver dessa gör dem till blinda verktyg för häxjakter och pöbelhopar.

Tipsades själv om detta inlägg som inte är det enda. http://debatt.svt.se/2013/05/23/jag-forsvarar-sekularism-och-lika-rattigheter-for-alla/#comment-906508712. Det är inget annat än förtal och uppmaningar till pöbelhopar om önskade trakasserier. Samma mekanismer som de klandrar andra för har de själva inget emot om det tjänar deras syften.

Tidernas mest korkade och inskränkta inlägg levereras här i sin nakna dumhet av Signaturen Viksjö. Han kan inte skilja på nutid och dåtid heller. Han menar att jag anklagar Israel för att ha dödat Jesus. Israel fanns inte på Jesu tid, men det tror, hoppas och vet signaturen och den iq-befriade Viksjö. fiskmåsens högtflygande vänner vill aldrig landa utan skiter på långt avstånd från den verklighet de inte vill närma sig eller kan se. Ett bristande förstånd är inte lätt att leva med.

Antisemiten CastorPollux är i farten igen. Du borde skämmas. Jag har sett dina inlägg tidigare, och hat mot judar är den röda tråden. Det lustiga är att du samtidigt snyftar om att man måste få kritisera Israel utan att kallas antisemit…
Men att generalisera om judar (vilket du gör ständigt) och att anklaga Israel för att ha dödat Jesus (vilket du faktiskt gjort) är antisemitism.

Alla som läst Nya Testamentet lite mer grundligt har insett att Jesus var kontroversiell för den tidens judar. Texterna är tydliga om det och påvisar ju också den nakna sanningen om det gamla sinnets vanor och invanda fördomar. Maktens förkärlek för hierarkier i samhället och maktstrukturer de själva hade fördelar av framstår i bjärt kontrast mot den medmänsklighet som trots allt så tydligt framträder i svart på vitt i skrifterna. Myten om gud som straffande, hotande, avlägsen och främmande bibehålls av starka maktstrukturer i den judiska kyrkan. Man är livrädda för kritik, väl beskrivet om den skriftlärde som besöker Jesus i skydd av mörkret. Fördomarna och de förutfattade meningarna haglar, föraktet över de fallna, kvinnor som bedriver hor är stort och kompakt. Den lektionen Jesus ger männen att de är lika skyldiga som utnyttjat henne eller en sådan är slående och ingen av dem vill längre stena henne. #Den som är utan synd han kaste förste stenen” Att detta var reaktionärt i det förskräckta landet och dess inbyggare och alltså led ett förtryck under den religiösa eliten och hölls i skräck för guds eller åtminstone prästerskapets omedelbara och hänsynslösa straff. Kritiken mot guds utsände är inte nådig och slutar ju på ett känt sätt. ”Jag är vägen sanningen och livet” är något som offras för maktmissbrukets strukturer ska bestå. Att det var förutbestämt i GT lämnar många tankar och intryck att fundera på. Gud kan alltså veta vem han hade att göra med och utan tvekan kunnat förutse människans medel och vilja att skydda sin position och sin makt. Tillika vad människan var beredd att göra för att inte förlora den.

Allt maktmissbruk beter sig likadant. Det avskyr sanningen om sina gärningar och sin framfart. Vi kan skåda det överallt. I denna tid som den gångna. Sanningen är något man döljer och maskerar allt för att inte förlora sin maktposition. Därför förvanskas all religion till att vara hatisk, krävande och invändningsfri. I de mest bedrägliga former är det bara fiender som tarvar den beskrivningen. förvanskningen är inte mindre benägen att falla maktanspråken på läppen och passa de önskade politiska utvecklingarna.

Interaktiv Säkerhet släpper igenom rasism, hat och förakt. Personangrepp såväl som otrevligheter. Vad Interaktiv Säkerhet egentligen pysslar med är inte svårt att förstå. Kritiken av etablissemanget vill de inte ska slå rot eller spridas. Det här är samma andas barn som STASI. Den politiska kontrollen handlar om att makten inte ska behöva hamna i blåsväder av folkligt baserade intressen. Vi se ju samma sak med Rikets Säkerhet. Man skyddar hellre sin position än utövar rättvisa. Någon likhet inför lagen råder inte och man hemligstämplar sina övergrepp med hänvisning till rikets säkerhet.

Jag håller Judar för att vara erkända förträffliga film och tv-makare, författare och underhållare. Dessutom trevliga och humoristiska människor. Varför skulle de inte vara det? De är som alla andra. Israels politik är en helt annan sak. Det tycker tom många Judar, många överlevare efter förintelsen. De blir fö också kallade antisemiter. Tittar man på USA’s värsta och mest militära kristna höger låter de precis likadant. De talar också om antiamerikanska intressen som det värsta som finns de ser dem som finner värda att döda och lemlästa om de så inte redan döden dött av hat och förakt. De ser värden som sin egen och allt som hindrar dess utbredning är per definition fiender till deras gudomliga men skrämmande tro. Det krävs givetvis en hel del förstånd för att inse sambanden, det saknar deras gläfsande hundar givetvis.

De som inte kan skilja på sak och person är idioter.

Sedan är ju så med sanningen att den kanske mest och enklast kan urskiljas som kontrast till alla lögnerna. Det är i det vi ser sanningen tona fram ur historien och gestalta sig mot det svarta, omänskliga, egoistiska. människan är sig lik, såväl som hennes ursäkter, anklagelser och fulspel. Att inte ana sanningens natur som motpol till det är att blunda och verkligen anstränga sig för att blunda.

 

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: