castoropollux

Not just another WordPress site

Känd Advokat mejlade ut kränkande uppgifter

leave a comment »

http://www.dn.se/Pages/Article.aspx?id=1005032&epslanguage=sv

http://www.dagensjuridik.se/2013/06/advokat-forsokte-fa-kommun-att-sprida-krankande-uppgifter

Advokatyrket är onekligen omgärdat med många fasta gränser för vad yrket tillåter. Att sprida falska anklagelser hör inte dit. Särskilt inte om de s.k. bevisen förkastats i en redan nedlagd utredning. Vårdnadstvister och umgängesbråk lämnar ett alldeles för stort utrymme till godtycke och brukar innehålla vida anklagelser mot en part eller från bägge. Det allvarliga är att domstolarna ofta ignorerat allvaret i att till den grad försöka hindra vårdnad och umgänge med hjälp av mer eller mindre förkastlig ”bevisföring”. Hade domstolarna skarpare markerat allvaret och konsekvenserna av sådant skulle detta inte fått sådan spridning. De sociala myndigheterna kunde för länge sedan fått riktlinjer betydligt enklare att hålla sig till än att gå på godtycklighet och på något vis kompensera för en trögare juridisk process.

Att Advokater skulle ägna sig åt häxjakt och mindre smickrande, med tanke på yrkets allvar, rent förkastliga metoder ger funderingar kring hur människor som förkastar frånvaro av bevis som en brist de kan kompensera med sin ”tro” eller känsla. Menigheten och alla vi som sett hur det verkligen går till bland dessa grupper av godtycklighet och exalterad självtillit, kan ju bara hoppas att den inslagna vägen just i detta fallet avbryts med uteslutning så snart som möjligt. Med en sådan övertygelse lär det inte dröja länge.

Sedan avslöjar ju dessa händelser ”rörelsens” energi dess beslutsamhet och dess tillvägagångssätt. Att de inte skyr några medel, lagar eller förordningar eller håller sig till legitima bevis och fakta  är också därmed uppenbart.

Written by CastoroPollux

12 juni, 2013 den 11:15

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: