castoropollux

Not just another WordPress site

Lundsbergs-Andan forts..

leave a comment »

.

Lundsbergs-Andan forts..

http://debatt.svt.se/2013/08/30/lundsbergs-foraldrar-offrar-sina-barn-for-traditionens-skull/

I den inledande artikeln så lyser särskilt en sak igen vid en snabbläsning. Lundsbergsandan känner väl inget behov av att anpassa sig till en modern värld. Det är väl därför metoderna helt enkelt levt kvar som underhållning och stärkande övningar för att göra skillnaden lönsam och bevara klasskampen som en meningslös aspekt i världsbild som alltid lönat sig bäst för den maktutövande.  Ogenomträngliga och höga murar är ju populärt bland maktmissbrukare. Den minskade hörsamheten för vettigare och mänskliga ideal hamnar givetvis på bekvämt och önskat avstånd. Heder åt artikelförfattaren som kommit insikt och mognat. Det är något helt annat än de sura äpplen som larmar och gör sig till inför faktum. För vem sätter man upp ett skådespel bara de själva kan tro på? ”Fördumsfullheten” blommar ut med en smalsyn och inskränkthet man bara trodde brist på bildning kunde kopplas till. Inte ens en finskola och hur mycket bidrag som helst hjälper mot ren och skär aningslöshet…

Av ytterligare artiklar att döma så påstås just nollningen vara godkänd av rektor och de skyldiga utmålar sig som ångerfulla. Dessa har då gett patetiskt en ny och större dimension. Dessa menar sig komma undan sina gärningar med att skylla på någon annan. Om styrelsen sagt upp rektor av denna anledning kan han ju stämma dem..  Att skylla ifrån sig  http://debatt.svt.se/2013/08/29/klasshat-och-avundsjuka-stangde-lundsberg/  kan genom lösa påståenden och ytterligare bekräftelser på sin verklighetsfrånvända attityd finner sin uppenbara och hämningslösa attityd. Om avundsjuka och klassförakt fällde Lundsberg så är det i så fall de egna egenskaperna som möjliggjorde den uppkomna situationen. Därtill hjälpte ju Jantelagen till i all sin välstrukna glans.

i överklagan och begäran om inhibition hänvisas till drabbade elever. Man måste ju förvånas över att det inte är offren för nollningen och strykjärnsbehandlingen de menar utan eleverna som behöver finna en utbildningsplats som erbjuder skydd. Att nonchalansen är ett ogräs som växer vilt i verksamheten och spritt sig till elevunderlaget kan ju skönjas utan problem. ”Bara det inte drabbar mig” kan ju vara en passande paroll åt klacksparkarna som utövas mot den situation som orsakat stängningen. Nu menar sig skolan förlora pengar på stängningen. Ja den som undrade var idealen fanns och vad den var beskaffade av behöver inte undra längre.

.

Annonser

Written by CastoroPollux

1 september, 2013 den 09:53

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: