castoropollux

Not just another WordPress site

Vem var meste nazisten?

leave a comment »

.

Vem var meste nazisten?

Aftonbladet försöker bena ut problemet med att närmast frikänna den omtalade fadern. http://www.aftonbladet.se/kultur/article17684949.ab För hjälpte man Hitler till makten var man mycket värre och det kan ju ligga något i det. Dessutom flödade ju biståndet till det nya Tyska fackföreningsfria låglönelandet in sedan Hitler fått makten. Att de just var de värsta Nazisterna som stödde detta sjuka projekt kommer ju lite i skymundan liksom, dessutom är det ett sällan diskuterat faktum. Så länge den Tyska staten befann sig under demokratins ok(?) så stod, låg, landet där med alla sina skulder, sina sedan länge flydda stora delar av näringslivet som hellre klippte gräset någon annan stans.

Det finns folk med mindre slutledningsförmåga som hävdar att nazismen låg nära socialismen. Som otvetydiga bevis på det säger de att de kallade ju sig Nationalsocialister till råga på allt. Att detta parti kallade sig så, kan ju inte förvåna alls utom de mindre intelligenta.  De började med att förbjuda den befintliga socialismen, dessutom förbjöd de fackföreningar, grupper som länge vuxit sig stark med allt mer växande krav på rimlig lön och vettiga arbetsförhållanden, givetvis handlade ju det om förhållanden som aldrig ändrades. Mot detta ställde sig givetvis arbetsgivarsidan och när de inte fick som de ville stängde av kranarna packade ihop och stack iväg, med jobben, resurserna och företagen… Den som kan se paralleller till nutiden är mycket klok.. Så om parnassen och fint folk har så mycket emot arbetskraft och tycker att skillnaderna mellan arbetare och andra ska vara avgrundslik så är det väl inte så svårt att förstå att nära socialismen låg aldrig nazismen och att fler högborna än vad de själva vill och andra kan tro var för Hitlers politik och låglönelandsanspråk. Dessutom fråntagna alla lagliga rättigheter att protestera. Så om du undrar var krisen kommer ifrån så förstår du kanske vem som håller i kranarna. Då anklagades Judar för att förstöra arbetsförhållandena men vilka var det som stack ifrån Tysklands skulder och fadersland för att finna bättre jordmån på andra ställen??

Vilka kom sedan hem och i praktiken stal allt tillbaka när väl lönerna alltid kunde sättas av dem och inga villkor kunde ställas av arbetstagarna. Dessutom satte man igång med en krigsindustri och en krigsapparat utan like. Skulle det handla om den vanliga människans ideal…… Inte då. Det är samma drömmar som realiseras idag när korporationer skaffar sig större makt än regeringar och suger ut landskap, folk och hav. Allt i den stora vinstens namn och den totalitära kontrollens kraft. Gärna ackompanjerad av krigsmaskineriet igen… Med en sådan vilja röjer man givetvis undan alla hinder och ser till på alla sätt att få sin kontroll och sin makt… Eftersom ändamålet helgar medlen..

Avpixlat får människor att stirra sig blinda på ovidkommande detaljer. Är det inte fantastiskt! Jobben försvinner och löneläget försämras oavsett om flyktingen och invandraren hotar.. Det handlar ju om den yttersta viljan och låglöneanspråken och dina sinande rättigheter blir ju inte mindre allvarliga för att du fienden kommer utifrån. Det får bara till följd att du tittar åt fel håll om än avpixlat. I tron att du ser mer fattar du mindre… De för konkurrensen om arbete fördelaktiga reglerna som gynnar fri rörelse av arbetskraft och kapital är EU’s, inte invandrarna eller flyktingarna, oavsett vad avpixlat skriver. Om din lön är låg så har ytterst arbetsgivaren bestämt det, inte skatten. Så länge du är besviken över skatten blir hans löneförhandlingar en dans..

Om arvsynden kan man säga det att den passar alla andra när de inte blir utvalda till länders ledare utan gudomlig nyck utan bara drabbar de som vill ha fördel av den.. Så de som hyllar monarkin applåderar att de inte är som andra, inte kommer bli som de heller och tycker att vissa mycket väl kan ha det mycket bättre än alla andra. Det är ju i stort som i smått man räknar och det är väl därför just nazismen passar som hand i handske åt etablerade orättvisor, klasskillnad och rasåtskillnad. Att kunna säga att skaparen bestämt det, ska ses som en olycklig omständighet för alla andra… Vare sig man satsade miljoner, stal företag eller tryckte på bakom Hitlers rygg så gav man sitt ja till ett samhällssystem vi underligt nog verkar ha saknat

.

Annonser

Written by CastoroPollux

20 oktober, 2013 den 13:38

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: