castoropollux

Not just another WordPress site

Staten och Knapp i talet.

leave a comment »

.

Staten och Knapp i talet.

Med en statsminister bildligen till stridshäst och likt Don Quijote i kamp med lansen dragen för många fler arbetstillfällen, dock till lägre löner för att inte säga obefintliga sådana. Har vi en riktig härförare för ideal som kan räknas som de högre, särskilt till häst. Till att nedgöra alla de hinder som gör daglönaren arbetslös. För att slakta arbetsrätten som det oförstörbara odjur de haft mardrömmar om i årtionden. Detta tappra krig om rätten till lägsta minimilön kommer garantera att du inte rik på ditt arbete. Inte heller riskerar kunna betala in på en pension. Att ingå ett krig för att erövra ett låglöneland kräver väl en tapper kämpe med höga ideal. I all fall sådana man kan få svindel av. Ett ideologisk krig mot allas trygghet och försörjning kräver sin kämpe och speciella vapen. Apartheid har ju sina fördelar beroende på om man är på rätt sida. Den sida som har rättigheter förvisso. Det andra raser och klasser kan i bästa fall få tigga, om de inte blir skjutna. Bara att måla nya skyltar till arbetslägren är ett bestyr. Din enda chans skulle komma i ett framtida klondyke.  Ja, där du i framtiden förhoppningsvis kan klona dig själv så att du orkar med två eller tre arbeten och ändå inte har råd med särskilt mycket..

.

Du kan ju inget om Kain och Abel. Du vet inte vad ett Aber är heller. Att Moder Svea är bilden på ett moderligt Sverige som föder sina barn vid sin barm betyder heller ingenting för dig.. Du vet ju inte vad barm är heller och som gammalt uttryck kan det ju förkastas just för att du själv är det modernaste och främsta denna världen kan skåda. I historielösheten ingår ju att tappa kontakten med språket och som kulturell främling kan du ju inte avgöra vart vägen bär och inte heller förstå vart den för dig. Du har väl inte banat väg för någon klarsyn direkt. Inte heller någon självinsikt.

.

Dessa rader hann  räddas ur någons grepp innan de försvann i glömskan. Översända av en räddare ängel.

Av Moder Svea finns snart inget skelett längre ens. Det ramlade ur Moderaternas garderob som en skramlande synd och en rest av ett samhälle de önskar de drömt om, men som var det stora flertalets trygga verklighet.. Kvar i en dissektionsskål ligger då allt annat är sålt och sönderskuret en sista muskel. Här sluts på sätt och vis cirkeln. Ingen kunde tro att staten och kapitalet som bröder skulle sluta med att den ene åt upp den andre.. Någon ska väl ändå vara ett riktigt arsel och ta den sista godbiten. Historien stannar och slutar precis där den hör hemma, när egensinniga intressen avundsjukt får tag i något värdefullt så ska de sluka det och förtära det… Ett Kain och ett Aber… Avundsjuka och Oginhet.

.

Vad som döljer sig i berättelsen om Kain och Abel kan ju ingen vanlig dödlig räkna ut?

.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: