castoropollux

Not just another WordPress site

Serious chimes squad

leave a comment »

.

Serious chimes squad

Var öknamnet polisstyrkan i Strathclyde fick för att inte ha stoppat en långdragen konflikt mellan olika glassförsäljare i vans som hade melodier likt hemglass skärande örhänge. Allvaret i det hela handlade inte om glass utan om vad som kunde säljas bredvid strutarna och vaniljen. Där fanns både stöldgods och droger, så starka intressegrupper överhettade av sina egna marknadsdrömmar gjorde konkurrensen till ett regelrätt krig med attentat, skottväxling, bilbränder och slutligen en mordbrand med en familj som offer.  Wikin skriver en hel del om saken och den över decennier långa rättsprocessen. Skandalerna var många.

Om svensk polis ska få några väl valda tilltalsnamn är u frågan? Fejsbook-debaclet visar ju på en klass för sig som likt Glasgow’s polis lämnade en hel del övrigt att önska.. Brottsligheten och våldet kunde eskalera och breda ut sig trots eller tack vare polisens närvaro? Öknamnet den polisen fick var ju inte långsökt och inte heller förvånande med tanke på allvaret och intensiteten i det eskalerande våldet.

Ett reportage i radio om spaningsverksamheten hos den svenska polisen kunde ju beskriva hur åratal av spaning och ett snart gripande kunde avbrytas eftersom det inte längre fanns resurser eller att intresset och krafterna plötsligt skulle läggas på att annat ärende. Ja det är väl så det mesta skiter sig och goda krafter tröttnar.. Ett samhälle som inte vill belöna gott polisarbete är statt i söndring och förruttnelse.

Annonser

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: